6 entry daha
  • türkiye, turnuvanın en kolay grubundan çıkıp en zor grup ile çapraz eşleşti. bu gruptaki takımlar ilk gruptaki takımlardan farklı özelliklere sahip. ilk gruptan çıkarken savunmamız ile sivrildik lakin ilk üç takımın ortak bir özelliği vardı: iç-dış dengesi olmayan takımlardı ve haliyle savunulması görece kolay takımlardı. litvanya'nın uzunları iyi kısaları kötü, bulgaristan'ın kısaları iyi uzunları yok, polonya'nın kısa amerikalı oyun kurucunun yardımıyla işler hale gelen uzunları vardı. savunmanın odaklandığı oyuncu sayısı daha azdı. bu yeni oluşan grubun takımlarında böyle durumlar yok. hücumda her oyuncu tehdit ve daha geniş rotasyona sahip takımlar. milli takım için, vizeler bitti finaller başlıyor diyebiliriz.

    ispanya, bu turnuvanın açık favorisi hatta ispanya ve diğerleri diye bir ayrım var. ispanya, turnuvaya iyi başlamadı. calderon'un eksikliği ispanya'nın takım olmasını engelledi. calderon varken ispanya; topu iyi paylaşan, bir takım gibi hareket eden, aynı anda hakeme ağlayan, beraberce rol yapan bir takımdı. güvenilir şutu olan ve takımı iyi organize eden bir oyun kurucunun eksikliği hissedilir ve fakat ispanya'nın geniş bir kadrosu ve bizden daha sert oynadığı üç maç var. bizi yenmeleri grubu birinci bitirmeleri yolunda büyük bir adım olacak.

    bu maça kadar alkışlanan tanjeviç, maç sonunda eleştirilebilir zira maçın kilit noktası ersan ilyasova'nın muhtemel faul problemi olacak. ersan'ın oyunu topa hamle yapmaktan geçiyor ve daha yumuşak takımlar karşısında dahi faul problemine girer gibi oldu. ispanya hem yetenekli hem de artisi bol bir takım. kolayca faul alabilecek ve faul almaya oynayabilecek oyunculardan oluşuyor. ersan'ın yedeği ise barış hersek. dört numara oynayabilecek daha tecrübeli oyuncular varken barış hersek. barış hersek'in gösterebileceği ya da gösteremeyeceği performans maçın kaderini etkileyebilir.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap