16 entry daha
  • devasa bir abazan kalesi.

    2001-2002 eğitim yılında orada kalmışlığım var, bizden bir sene sonra da yıllar sürecek depreme karşı güçlendirme çalışmasıyla kapalı kalmıştı. efendim sadece 1 yıl kalmama rağmen abazalığın envai çeşidini orada görmüştüm. ilk misal, cem uzan'ın tozunu attırdığı yıllarda miss turkey 2002 yarışmasında shakira boy gösterdiği gece yurt kantininin ağzına kadar dolu olması. yine her akşam olduğu gibi dandik bir şeyler yemek için kantine inmiştim, koca kantin ağzına kadar dolu olduğunu görünce ağzım açık kalmıştı. minnacık bir televizyondan millet shakira'yı izliyordu. olaylardan bihaber olduğum için maalesef en ön sıradaki yerimi alamamıştım, ben de madem shakira'yı göremiyorum bari bizim milleti izleyeyim dedim. anam bir kadın bu kadar erkeği etkisine nasıl da alırmış, orada gördüm. kadın kıvırıyor, alkışlar kopuyor; kalçasını seyircilere dönüyor, kantinden ahlar vahlar kopuyor, "sharika senin için ölürüm" diyenler çıkıyor. hayatımda böyle bir sürü psikolojisi görmemiştim ve shakira sahneden inene kadar kantinde bulundum.

    bir diğer anım ise, yanılmıyorsam 2002'nin ocak veya şubat ayında istanbul'a çok vahşi bir kar yağışından sonra okulların tatil olması ve o günün de, ne şanssa, öğrenim kredisine yapılacak başvuruların son gününe denk gelmesi. abdi de evrakların bırakılacağı yurtlardan biri. akın akın kız öğrenci geliyor, kar yağmasa millet efendi efendi kızlara bakacak, sonra sesini çıkarmadan yürüyüp gidecek. ama herkes yurtta ve kar bütün gençliğin frenini boşaltmış durumda, sonuç: kızlar için bir felaket. yurdun bahçe kapısından, binanın ana kapısına kadar olan yere konuçlanmış birçok erkek, taktiksel bir dehayla gelen her kızı kartopuna tutmuştu. dönemeçten dönen kızları işaret eden erkek, binanın birinci ve ikinci katlarında konuçlanmış başka erkekler ve bahçe timi gayet uyumlu bir çalışmayla gelen her kızı kartopuna tuttu. hatta yanlış hatırlamıyorsam bir odanın penceresinde kağıda "kızlara burs verilir" yazılmıştı. kimi kızlar gülerken, ağlayıp erkeklerin peşine düşen kızlar da olmuştu.
    aynı gün bir öğrenci yurdun eğimli alanında kayıp bileğini kırmış, yurt yönetimi de "ikinci bir emre kadar kaymak yasaktır" diye yazmıştı girişteki kapıya. ama bunun abazanlıkla bir alakası yok tabii ki...

    edit: o vahşi kar yağışı, 4 ocak 2002 istanbul kar yağışıymış.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap