694 entry daha
  • (bkz: super olay)*

    --- spoiler ---

    bekledigimden uzak ama bir o kadar da bekledigimden iyi ve ters koseye yatiran bir finale sahit oldum ben bugun bu dizide. oncelikle yanilmiyorsam 6. sezon bu dizinin onceden aciklandigi kadari ile son sezonu olucak. dolayisi ile bu hesaba katildiginda sezon finali guzel olmustur.

    bekledigimden uzak bir finalden kastim acikcasi locked in sendromu olan hastanin oldugu bolume dayanir. zira o bolumde house'un motorla nereye gittigi ve bolumun sonunda hastanin yastiginin altindan neden kayit aleti cikarttigi ve neyi kaydettigini halen bilmiyorduk bu finali izlemeden. dolayisi ile ben her daim o bolumden itibaren gecenlerin tamamen bir halusinasyon oldugunu ve kaza geciren house'un bir no reason*'daki gibi bilinci yerinde degilken gordukleri olarak yorumlamis ve bu bolumde de bunun ayyuka cikacagini tahmin etmistim. hatta amber'in ortaliklarda gorunmesi de aynen buna delaletti. fakat gel gor ki kismen tuttursamda, cogunlugu yakinimdan bile gecmedi.

    en azindan bu entrynin sonuna dogru dusunduklerimin cikmasi gururumu oksamadi degil, zira senaryonun gidisatindan "ananizi sikmeye geliyorum!" diye bagirdigi belliydi. ki house'un son sahnedeki bakisi bunu birebir yerine getirdi. yanliz acikliga kavusturmak istedigim bir mevzu var ki house detox olmadi. oxycodonea vurdu ve iyice kafayi kirdi. zira detox olsa yine agri ceker. bunun disinda yonetmenlik ve oyunculuk konusunda artik yorum yapmiyorum, zira sadece bu oyunculara ödül vermeyen jurilere kolum bacagim kafam girsin diyorum sadece. evet emmy jurisi, bu lafim size... fakat metin yazarlarina selam edicem burdan, zaten ilk sezondan itibaren cok basarili diyaloglar yazilmaktaydi, fakat ozellikle son sezonda tepe yapti, bu bolumle ayyuka cikti. diyaloglar gercekten zekice ve gun gectikce kendini asiyor.

    bir de entryi bitirmeden yine bi iki mevzu yaziyim ;

    - kutner neden intahar etti halen bilmiyoruz.
    - house locked in bolumunun basinda motorla nerden nereye ve niye giderken kaza yapti halen bilmiyoruz.
    - house locked in bolumunun sonunda hastanin yastiginin altindan niye ses kayit aleti cikartti halen bilmiyoruz.
    - house locked in bolumunun sonunda asansore binip wilson'a baktiginda neden locked in sendromu yasarmis gibi gorduk halen bilmiyoruz.
    - house kutner'in olumunden kendini sorumlu tutuyor mu ya da daha onceden intaharini sezmis miydi de bu kadar sucluluk duyuyor halen bilmiyoruz.

    bunlar ozellikle kutner diziden ayrilmaya karar verdikten sonra yapilan keskin donus ve senaryoyu yeniden yonlendirmenin akabinde ortaya cikan ve henuz cevaplanmamis olan sorular. zira ben motorla bir psikiyatriste gittigini ve ses kayit cihazinda da kutner'in seslerinin oldugunu dusunuyorum. sucluluk duymasi da tahmin edip engelleyememesinden oturu muhtemelen. ve hatta haen senaryoyu renklendirmek disinda neden amber'i gordugunu bilmiyoruz, fakat su son bolumde yuzumuzde bir gulumseme birakan kutner'in gorunmesinden sonra ölümünden sucluluk duydugu insanlari gorme mevzuu olabilecegini dusunuyorum...

    yine de kutner'a selam ederim burdan... gormek iyi oldu...

    --- spoiler ---

    soundtrack ise yine bambaska... 6 eylul'de 6. sezona kadar eskilerle idare edilecek dizidir kendisi...
3694 entry daha
hesabın var mı? giriş yap