4650 entry daha
  • 450 kişilik ekibiyle türkiye'ye en çok personel gönderen ülke. küçücük bir ülkeden bahsediyoruz. gönderdiği 450 kişi sıradan insanlar değil. israil'de de bu işi yapan, profesyonel eğitim almış, çatışma ve savaş koşullarında bile çalışabilen uzman bir ekip. 150 ton malzeme ile!

    bitti mi? hayır. istihbarat teşkilatı ve idf bu ekibi destekliyor. nasıl? uydu görüntüleriyle çözümleme yapıyor ve karadaki ekibi yönlendiriyor. taramalar daha hızlı yapılıyor ve kurtarma faaliyetleri etkili biçimde yürüyor. bakınız, bu sıradan bir insanlık faaliyeti, yardım vs. değil.

    israil aynısını '99 depreminde de yaptı ve yüzlerce türk'ü kurtardı. şimdi çok daha donanımlı ve teknolojik olarak üstün bir şekilde türk halkını kurtarmaya kendini adamış bir ekip var ortada. bunu hatırlayın. israil'in azerbaycan'a verdiği desteği de hatırlatın. yarın öbür gün islamcı hükümetiniz zırlamaya başladığında, bilin ki bu halk ve bu ordu sizin dostunuz. şabat'ta çalışmaları için hahambaşılık özel bir izin çıkarttı ve kurtarma çalışmalarına devam edilecek. şabat'ta! yahudi halkı çalışacak ve buna israil hahambaşılığı onay verdi! hayatında en az bir yahudi ile yakınlık kurmuş biri bunun ne demek olduğunu bilecektir.

    teşekkürler kardeş ülke israil! teşekkürler israil ordusu, idf! teşekkürler bütün müttefiklerimize ve komşularımıza.

    düzeltme: mevcutta en fazla kurtarma ekibi gönderen ülke azerbaycan. israil'in ekip sayısı da arttı gelen son doktorlarla birlikte; ancak sürekli entry'yi güncel tutamayacağım maalesef. okuyan herkes ana fikri anlamıştır diye ümit ediyorum. sayılara da pek takılmanın önemi yok zaten. burada insan üstü, büyük bir çaba ve vefa var. tekrardan herkes sağ olsun, var olsun!
2311 entry daha
hesabın var mı? giriş yap