31 entry daha
  • bencilliğin kabul edilmesiyle de adım atılabilecek farkındalık alanı.

    bencilliğimizin içinde, sorumluluk almadan ve dolayısıyla seçim yapma özgürlüğümüz olmadan yaşamamız manevi değerler ışında bakıldığında, henüz doğmadığımız anlamına gelir. yani, eğer bencilce hazlar peşinde yaşıyor ve gündelik olarak bu bencilliği korumakta ısrar ediyorsak, açıkçası, manevi dünyada çok bir değerimiz bulunmaz.

    değerimizi ancak biz kendimiz niyetlerimizle belirleyip artırabiliriz. kalbimizde fark etmediğimiz değeriyse bir başkası bize veremez. allah’ın güzel kalemiyle bize özel olarak yazdığı kader vasıtasıyla kalbimizi, ilahi manevi değerlerin yönüne çevirebiliriz. ancak sonunda, seçim her zaman bize ait olacaktır. bu, manevi yola girmek veya girmemek seçimidir.

    manevi yola girme isteğimiz, başlangıçta bencilce sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. örneğin; bir hastalıktan kurtulmak, maddi kaygıları gidermek, psikolojik rahatsızlıklardan arınmak gibi son derece dünyevi sebeplerden maneviyata, manevi bir çevreye doğru çekiliyor olabiliriz. burada, fark eden bir şey yoktur. allah, beşeri, dilediği gibi, böyle bir yolla da kendisine yönlendirebilir. sonuçta edindiğimiz amaç önemlidir. amaç, hakikat’i yaşamak olmalıdır.

    samimiyetle kalbimizin mucizelerini değerlendirelim.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap