1 entry daha
  • ne yaratici, ne de user friendly olan, luzumsuz, akillara zarar olusum.

    arayuz tasarimi ve usability'yle uzaktan yakindan alakasi olan herkes boyle bir sey gordugunde aglamakli oluyor herhalde.

    dunya uzerinde bunun yapilmamis olmasinin bir nedeni var, tabii ki bir uyanigin aklina gelmistir, ama gulup gecmislerdir herhalde. turkiye'de web sitesi yaptiran sirketler genellikle isten kesinlikle anlamadigi icin bu sirket eminim hizmetlerine alici bulacaktir. boyle bir teknoloji ancak forward e-mail gonderen internet cahili bir guruha hitap edebilir, ama o cahil guruh turkiye'nin buyuk cogunlugunu olusturdugu icin ister istemez boyle kitsch uygulamalar ilgi cekecektir.

    turk ruhunu web sayfasina da tasidik, "aman efendim hosgelmissiniz kimler gelmis" diyor siteye girer girmez. orda durmayin bence, gidin navigation bar'in ustune dantel koyun, logoya nazar boncugu asin filan.

    firma bunun sitenin guvenilirligini artirdigini soyluyor ama bende tam tersi bir etki yaratti, internette biri kendi kendine ekrana firlayip konusmaya basladigi an, ya telemarketing yapiyor, ya saadet zincirine adam topluyor, ya da porno sitesi reklami yapiyor filan oluyorlar.

    ustune ustluk bir sitenin kullanici bir seye dokunmadan ses veya muzik acmasi cok yanlis. 10 firin jacob nielsen okumalari lazim bu adamlarin.

    office 97'de clippy vardi, bu yaptiklari da clippy'nin 2008'de hortlamis hali.

    siteleri daha usable, kolay kullanilir, kendi kendini aciklar yapacaklarina, bir teyze cikip "suraya tiklayip sunu yapin" diyor. yga'nin sitesinde "siteye ilk girdigimde benim de kafam karismisti" diyor kiz. e usability study yaptirin siteye o zaman? bu videoyu koymak da nedir, gidin, kaybolun gozumun onunden.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap