• bu cocuk bilincli oldugunu iddia eden ve bu iddia ile dogurup onu büyüten ebeveynlerin cocugudur. proje isim ile baslar. e malum önce isim vardi. hangi idea'yi ideal kabul etti ise anne baba ismi ona göre koyar cocuga. bazen taylan olur ismi, bazen mahir, bazen kürsat, bazen furkan. ama genelde cift isimli olurlar. ya da ben geneliyorum.

    dogduklarindan itibaren bu projeye okuma yazma yillarina kadar biraz ara verilir. ondan sonra tüm hizi ile gelisir. anne babalarin istedikleri kitaplari okurlar, sevdikleri hikayeleri dinlerler bu cocuklar. ailelerinden ögrenirler memleketin ahvalini. dünya görüslerini öyle sekillendirirler.

    kücücük yasta abuk subuk kitaplar tutusturulur cogunun eline. ya igreti durur o kitaplar onlarda ömürleri boyunca "ben su kitabi su yasimda iken okudum derler" ya da sindirip o ideanin insani olarak yer yutar ve o kitaplara göre yasar.

    hayat tarzini secme hakki hic bir zaman o cocuga birakilmaz. format atsa hayatina isletim sistemi ariza yapar cünkü kendisi projeye uygun yetistirilmistir. proje ona uyarlanmamistir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap