290 entry daha
  • oyle bir dizidir ki bu, ne 9 sezon surup gotunu bi yere baglayamamis olan the x files, ne dunya uzerinde fenomene donusmus olan lost, ne hbo'nun yillar yili butcesini karsilamak icin dizileri iptaledip durdugu rome bunun yanina bile yaklasamaz kanimca. everybody lies felsefesi uzerine kurulu bir senaryo uzerinde doktorculuk oynayan oyunculardan cok daha fazlasi vardir bunda. bir bölümde manipulative bastard gregory house'a kahkahalarla gulup, "ne orospucocuguymussun sen be" derken, bir bölümde "sendeki tasagin yarim kilosu bende olsa dunyayi yonetirim" diyerek bir yandan hungur hungur aglarsiniz. 10 numara oyunculugun yani sira -ki burada hugh laurie'nin almis oldugu emmy'lere deginmiyorum bile-, ustaca yazilmis senaryolarin arasina serpistirilmis muhtesem muzikler* -ki hani sikim sikim muzikler degil, saglam muzikler- oyle bir yerde girer, oyle bir tokat atar ki adama, gecenin 1'inde sigara almaya cikartir adami. evet soundtrack uzerine bi iki cumle daha yazicam. bir jose gonzales'ten house md theme aka teardrop*, bir jeff buckley'den last goodbye ya da bach'in bilmemkacinci senfonisi kolay kolay gireez soundtrackklere. ozellikle bu kadar populer kulture sahip bir populasyona dizi cekiyorsaniz. tasi gedigine oturtmak, dhaa dogrusu sarkiyi gedigine oturtmak bu dizide gordugum mevzuudur. today's trivia bigisi olarak da, dizi de en sık calinan sarki you can't always get wha you want'tir. dizinin felsefesinin kurulu oldugu bir diger cumle de budur cunku.

    muzikten girmisken, band from tv'ye gregory house (hugh laurie)'den sonra jess spencer (dr. chase) de katilmistir keman calma bahanesi ile. sezon 2 ya da 3 dvd'sinde bonus olarak gorulebilir grubun studyo calismalari. yine muzikten devam edip, dizinin konuk oyuncularinin bile super oldugunu belirtmek isterim. bir dave matthews, bir fred durst kolay kolay gorunmuyo dizilerde.

    hani boyle 6 ay boyunca izleyip de, kafada 1 ton soru olusturup da, yine hicbirini yanitlamadan sezon finali yapip bomba tabir edilen dizilerin aksine, bu dizide her sezon finaline yaklastikca yeni bir seyler ogreniriz. ve oyle bir sezon finali yaparlar ki, herkes lost'u beklerken, insan kendini house beklerken bulur, adami siker atar, bitirir, dumur eder...

    --- spoiler ---

    ki burada deginmeden edemicem, her bölümünü tek tek izlemis, neredeyse diyaloglari ezberlemis ve facebook'un house trivia'sinda derece sahibi olan bir insan olarak; hic bir bölümüne saygisizlik etmek istemem, fakat en iyi kurgu dalinda emmy ödülüne layik gorulmus three stories bölümünü bile geride birakan bir hatta iki dorduncu sezon final bölümü izletti bize kendisi. bölümün adindan gerci sonu tahmin edilebilir bile olsa, nasil x-files'da senayo mulder uzerine kurulu iken scully episode oluyorsa, kanimca sezon finali tambir wilson episode oldu ve yine bizi bir sonraki sezonu iple, halatla, vincle cekmeye terketti ve gitti... ilk kez izleyince zamaninda rustem batum'un dedigi gibi beynimizi tokatlayan bu bölümü ikinci kez izlemek gercekten göt istemekte...

    --- spoiler ---

    dvd koleksiyonlarinin en nadide parcasi olacaktir bu dizi ilerleyen zamanlarda...

    not : everybody lies felsefesine guzel bir gonderme yaparak, everybody dies cumlesine finade vurgu yapmalari inanilmaz basarili olmus, gozden yas suzulmesine sebep olmus, ender nadide cumlelerden biridir. ileride birisi sozlukte cekilmis en iyi diziler diye bir baslik acarsa -ki belki acilmisi vardir aramaya usendim- orada bulunmasi gereken yegane dizidir.

    ek : champion of not dealing with his problems gregory house'un yegane yeni nickname'i olmustur. nicki yakistira number thirteendir.
4099 entry daha
hesabın var mı? giriş yap