1 entry daha
  • o kadar yoğun yaşanabilir ki dikkat edilmediği takdirde pms e dahil olduğunun anlaşılması zor olabilir. çünkü tipik canın tatlı istemesi, zırt kavga pırt ağlama nın ötesindedir. ne kadar ötesindedir, şöyle ki;

    # feelings of sadness or despair, or possibly suicidal thoughts (umutsuzluk ve üzüntü hissi diyor, ya da belki intihar düşünceleri )

    # feelings of tension or anxiety ( anksiyete ya da gerilim sinir hiddet diyor)

    # panic attacks (panik atak )- (beni es geçen tek semptom hayretler içerisindeyim. bi dahaki aylara artık, neye niyet kime kısmet )

    # mood swings, crying (ani mod değişiklikleri, haleti ruhiyede salınımlar bir oraya bir buraya, ağlamak ki ikinci kez izlenen charlie'nin rose a bana yardım et demesine , kate'in maket uçağına bile)

    # lasting irritability or anger that affects other people ( sürekli bi hırçınlık, terslik, herkese her şeye gıcık olma durumu, ya da başkalarını etkileyebilen kızgınlık vs.)

    # disinterest in daily activities and relationships (günlük aktivitelere ya da ilişkilere ilgisizlik )

    # trouble thinking or focusing (düşünmede ya da odaklanmada zorluk)

    # tiredness or low energy ( yorgunluk veya az enerji hatta yok enerji falan genelde)

    # food cravings or binge eating ( turşu, dolma, zeytinyağlı yaprak sarması, künefe, tantuni :( ya da "yemicem bi şey " durumu)

    # having trouble sleeping ( uyumada zorluk çekme)

    # feeling out of control ( deliriyo muyum? niye böyleyim? vs)

    # physical symptoms, such as bloating, breast tenderness, headaches, and joint or muscle pain (fiziksel semptomlar, ben bunları önemsemiyorum diğerlerinin yanında o yüzden özet, başağrısı, eklem ağrısı falan)

    bu semptomlar kadından kadına değişiklik gösteriyormuş. o kadarını bilemicem ama eğer pmdd den muzdarip olduğunu söyleyen bi hatunla yakın ilişki içerisindeyseniz, rica ediyorum ;

    su gibi olunuz.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap