5 entry daha
  • kabahati örtmeye yetmeyen bir özürdür nicedir. hem kabahat acemiliğini kaybedeli çook oldu, hem kabahat olma niteliğini..
    güncelliğini kaybedeceği zamanları görebilme umudunu kimselere çok görmediğimiz bu tespit (özür??) üzerine bugünlerden bir yazıdan,
    ".. .türkiye nin iyi kalpli ama saftoron, vatanı için canını fedaya hazır ama kötü arkadaş kurbanı, dürüst ama biraz tembel bir çocuk olarak tasvirine cumhuriyet eğitimimiz boyunca iyice alıştırılmış bulunuyoruz. türkiye nin henüz hazır olmadıkları listesi, eski parlaklığını kaybetti elbet. ama bu milletin asla hazmedemeyeceği, başa çıkamayacağı gerçeklikler, gelişmiş bir irade istediği için bu milletin korunması gereken sınavlar üstüne hemen her muhafazakâr liberalin söyleyeceği çok şey vardır. olduğunu biliyoruz.
    türk vatandaşına nice konuda konuşma, nice meseleyi tartışma ehliyeti henüz verilmiş değil. yüce yargı, eline yüzüne sıvaştırarak 301 adındaki bu kördüğümü çözmeye çalışıyor.
    bu toprakların otoritesi, gücünü halkı çocuklaştırıp katılımını asgariye indirerek, 'halkın anlayacağı-anlamayacağı nı belirleyerek pekiştirmiştir. millet, rüştünü asla ispat edemeyecek bir güruhtan oluşmaktadır. ..."
    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=245689
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap