• milli eğitim bakanlığının amerikayı yeniden keşfettiği interaktif ingilizce öğretimine yarayan yazılım. dynamic education gibi havalı bir adı vardır o yüzden dyned de hepinizin görebileceği üzere havalı bir kısaltmadır.

    yazılımın mitolojik ve aynı zamanda trajikomik epik öyküsü şöyle:

    sayın bakanımız hüseyin çelik gaziantep'e gidiyor kendileri. oradaki okullarda çocukların patır patır * ingilizce konuştuğunu görüyor. "allah allah.. nedir bunun hikmeti?" diye düşünürken adamın biri bir cd ile çıkageliyor. "sayın bakanım şu elimde görmüş olduğunuz, yıllardır yabancı dil eğitiminde kullanılan bir yazılım türüdür. siz yeni keşfettiniz ama olsun" diyor. bunu duyan sayın bakanımız cd'yi kapıp getiriyor teeee ankaralara. ankara'da cd'yi inceliyorlar; ancak bir anlam veremiyorlar. çünkü bize eğitim veren sayın meslektaşımız da bir şey anlamamış öyle dedi kendileri. bir süre arabamızın dikiz aynasına mı taksak bu cd'yi diye düşündükten sonra ankaradakiler devam ediyor: "anlamadık ama hemen server'lar kurulaa ve cd'yi takan öğrenci şakır şakır ingiliş konuşaaaa"

    hemen hizmetiçi, dışı, önü, arkası eğitimi oluyor herkesin. örtmenler toplaşıp toplaşıp sunumlar izliyorlar konuda yetkin olmayan kişilerin sunduğu...

    cılız bir öğretmen sesi yükseliyor (öğretmen de cılız olabilir sesi de.. orası meçhul) "sayın bakanım bizim okulda bulunmamaktadır bilgisayar laboratuvarı. nasıl kullanılacak bu?"

    cevap geliyor tepelerden, tepesine tepesine çarpa çarpa "sus bre zındık! sen ki aciz bir devlet memurusun! senin ne haddinedir benim kararlarımı sorgulamak?!!"

    çok daha ilginç maceralarla, yine, burada...
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap