5 entry daha
  • devrecilik ve anti-devrecilik terimlerinin çikmasi zaten en yanlis olaydir kanimca, nedense birilerinin cani savasmak istemiş.

    sahip olunan degerlerin korunmasi her müessesede önemlidir, özellikle galatasaray gibi farkli olmasi bu degerler tarafindan saglanan kurumlarda ayrica önemlidir. fakat varolan degerler korunulurken kullanilan yöntemler yozlasirsa, onlari korumanin da pek bir önemi kalmaz. (bkz: idam cezasi) örnegin sosyalizm veya komunizm insanlarin toplu yasamasi için en uygun yöntem olabilir, fakat komunizm yasayacak diye insanlar ölürse o zaman pek bu yöntemlerin de bir anlami kalmamis olur.

    tabi bu aciklamalar her zaman için devreci kadar anti-devreciyi de ilgilendirir, çünkü o da kendi istedigini getirmek için ayni boklari yiyebilir.

    neyi neden savundugunu anlayamamis insanlara gelince. kabul edilmelidir ki insanlarin tam olarak olgunlasmadigi 16-18 yaslari arasinda, dominant bir gruba ait olma güdüsü, galatasaray'da da cok etkili olmustur. devreci eylemler, bu insanlarin kendilerini, herkesin dikkatini cekecek bir sekilde (ki bu sekil de genellikle siddet dolu bi sekil olmustur) göstermenin bir yolu olmustur. bu insanlar devrecilerin icinde cogunlugu olusturmus, eylemlere yön veremeseler de olan olaylar içinde siddet payini epey arttirarak zaten çok insancil olmayan yöntemlere daha itici bir hava katmislardir.

    180 derece dönenler bu genclerden cikinca çok saskinlikla karsilanmaz, cünkü dedigim gibi olgunlasmak yeterlidir insanlara insan gibi davranmak gerektigini anlamak için. esas sasirtan okulda devreci eylemlere yön veren insanlarin, mezuniyetten 6 ay sonra gayet rahat bir sekilde kendi savunduklari seyleri catir catir cignemeleri olmustur. bu kisiler 6 ay önce alt devreyle konusan insanlara tepki verirken, 6 ay sonra alt devre'ye yavsayip "eee, mezunlar arasinda böyle seyler olur, artik cikarim da öperim de" aciklamasiyla dumur etmislerdir.

    son olarak, degisim öyle 6 ayda sifat degistirerek olmaz. degisim, yillarla gelir, yavasca, karsisina gecmeye calisanlari da cok fena benzetir. bizim asik olarak yasadigimiz galatasaray, o sıkı hiyerarşisine (=1 alt devre 1 üst devreyle abi abla denmeden hiç bir sey yapamaz) son 20 yılda kavuşmustur. bunu biz severiz, ama zaman illa ki bizim sevdigimize yapisip kalacak diye bir sey yoktur. asil olay, yillar sonra mezunlar samatasina gelen adamlarin, bütün o degisime ragmen kendi galatasaraylarini yasadiklarini, o kadar degisime ragmen kimseye kizmadan o ortama nasil da bagli ve asik kaldiklarini görmektir.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap