4 entry daha
  • en az "anti devrecilik" kadar saçma ve içi boş tanım.
    bu tanımları kimin ortaya çıkardığı belli değildir aslında, ama ister istemez belirginleşen bazı hatları ayırmak için kullanılagelmiştir.
    öncelikle devrecileri ofsayt koymak, içmek ve sıçmakla suçlamanın pek bir anlamı yoktur. diğer suçlamalar ise, bazı insanların değiştirmek istediği ancak bazı insanlarınsa korumaya çalıştığı değerlerin savunulmasına çalışmaktan ibarettir aslında.
    galatasaray lisesinin dışardan öcü gibi görülmesinin sorumlusu da bu sıfatla çağrılan insanlar değildir. zaten lise dışındaki insanların büyük`çoğunluğu "hiyerarşi"yi anlayamamakta, anlamadan dinlemeden "aa siz abi mi diyosunuz bi yaş büyük adama?","aa ne var ki üst devreden bi insanın alt devreyle yiyişmesinde?" gibi abuk sorularla gelmektedirler.

    gerçekten de fikir tabanı "okuldaki ideal düzeni bulmak"tır, ve kavgaların nedeni de "okuldaki düzeni baltalamak" isteyen insanların bulunmasıdır. bu insanlar ancak okulda başıboş bir ortam olursa rahat edecektir ve zannımca ellerinde olanın değerini ve anlamını pek kavrayamamışlardır.

    bazen neyi neden savundugunu anlayamamıs insanlar her grubun icinden cıkabilir, bunları genele yaymak buyuk bir hatadır. tabi bunların bazılarının 180 derece dondugu de gorulmemis degildir, bunu da kabul etmek gerekir.

    ayrıca (bkz: mektep kolej olmayacak)
    (bkz: mektep club olmayacak)

    edit : ulan ne gaza gelmisim zamaninda... pehey... kendime ibret olsun diye silmiyorum bunlari...
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap