3 entry daha
  • atina'nin icin en önemli ve antik yunan'da geçen en büyük festivaldir. athena'yi onurlandirmak adina duzenlenen bu festival adindan da anlasildigi uzere 'pan- athenaia' her sey athena icin anlama gelir.
    athena'lilar sehrin kuzey kesiminde gunes dogmadan önce toplanir, festival canephorae* adi verilen sehrin zengin ve bekar kadinlari tarafından yonetilir.
    atinalı aristokrat bir ailenin bakire kızı seçilip, athena'ya kurban edilir, o donemin anlayışıyla, kurbanın saf ve genç olması çok önemlidir. canephorae icinde ciceklerin ve meyvelerin oldugu bir sepetle athena'nin tapınağına kadar yürür bu esnada halk onlari ancak propylaea adi verilen anıt kapisina kadar takip edebilir. tören parthenon tapinagini gecerek athena'nin tapınağında durur ve bakire canephorae tarafindan çeşitli danslar ve şarkılar eşliğinde kurban edilir. ardından festival buyuk bir coskuyla devam eder cunku görevlerini yerine getirmis ve psikolojik olarak rahatlamis athena'lilar yil boyunca verimli bir hasat zamani geçireceklerine inanırlar.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap