1219 entry daha
  • pelinsu ile evli bir bilgisayar muhendisi olarak pelinsu neden linux "kullanamaz" anlatayim

    -pelinsunun bilgisayar ihtiyaci sadece sunumdan olusmuyor. pelinsu hasta goruntulerini bilgisayarinda acmak istediginde, goruntuleme cihazina ozel garip programlar kullaniyor (or. philips). degil linux, bazilari windows 10 da bile acilmiyor, turlu taklalar atmak gerekiyor. bu programlarin hicbiri linux icin mevcut degil, bu dosyalari acamazsa pelinsu calisamaz.

    -pelinsu kongreler icin sunum yapacagi zaman salonun bilgisayarini kullanmak zorunda kalabiliyor. libreoffice vs de olusturdugu dosyalarin office ile olan en ufak uyumsuzlugunda, font kaymasi vs durumlarinda, pelinsu butun kongre salonuna rezil oluyor.

    -pelinsu cok calisiyor. dolayisiyla pelinsu bilgisayarda birsey yapacagi zaman tiklasin acilsin, taksin calissin istiyor. sorunla karsilasinca zamani yok, google dan aratip cozmek istemiyor, ki yapamazda. terminali gordugu an kapatir bilgisayari.

    -pelinsu hastane sistemine baglanmak icin vpn client kullanmak zorunda. pelinsu citrix in sitesine girip linux sectiginde, karsina cikan paket cesitlerinden hangisini kuracagini bilemiyor. cunku pelinsu zaten hangi dagitimi kullandigini bile bilmiyor

    -pelinsu bilgisayar ile bir problem yasadiginda kocasini ariyor. problemini tarif ediyor ancak yardim alamiyor. cunku problemi once kocasinin arastirip, cikan 47 cozumden hangisinin isine yarayacagini bilmesi gerekiyor. 12. denemede sen ne bicim bilgisayarcisin diyip telefonu kapatiyor. 1 ay sonra pelinsu beceriksiz kocasindan bosaniyor :)

    pelinsulara linux kullandirip evlilikleri tehlikeye atmayin arkadaslar :)
566 entry daha
hesabın var mı? giriş yap