• hani bazen öyle mottolar çıkar karşınıza "yahu bunu sevgilime söylemeliyim" dersiniz ya, işte bu da felsefeci olup da aynı zamanda 50 gr. materyalist 150 gr. agnostik 200 gr. ateist 750 gr. animist ve bütün bunlar yetmiyormuş gibi 2 kg da psikanalizme gönül bağlamış bir sevgili için cuk diye oturan bir söz olarak database'lerde yerini aldı.

    aslen thomas aquinas 'a ait olan bu söz, bir kırılmayı işaret eder.
    acaba hiristiyanlık theologia'sı, philosophia'dan yararlanabilir mi? eğer john paul ii.'ye bakarsanız (#11003276) cevabımız evettir, ama günümüzde felsefenin etkisi kalmadığından, eskden olduğu gibi "felsefe teolojinin hizmetçisi" değildir, onu eskisi gibi güçlendirmek gerekir, ancak böyle hiristiyanlık, incil'i bilmeyenlere aktarılabilir.

    bu açıdan bakıldığında evet felsefe artık bu çağda gücünü yitirmiştir ama hiristiyanlığın geleceği kararmış mıdır? hayır. elimizde başka kaynaklar vardır. mesela "god tv ancilla theologiae" veya "youtube ancilla theologiae" veya abuk sabuk şifre açıkladığını iddia edip, dünyayı kilisenin en ayrıntılı dehlizlerinde dolaştırarak gözler önünde misyonerlik yapan çok para kazanmış yazarların kitapları da "ancillae" olabilir.

    bir ara türkiye gazetesi capitol alışveriş merkezinin tavanındaki güneşliğin haç şeklinde olduğuna dair bir haber yapmıştı. (90s) "capitol ancilla theologiae" da olabilir yani. paranoyak bünyeler için her şey ancilla theologiae 'dır zaten. ha bu arada o türkiye gazetesi'nin kanalı satıldı ve adı fox tv oldu. sorsan hepimizden çok maneviyatçı olduklarını söylerler, oy yavrularım benim.

    not: ha şunu unutmuşum; "akp ancilla theologiae"
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap