40 entry daha
  • 2006 yılı mahsulu farhan akhtar tarafından yönetilmiş olan hindistan yapımı film.

    malezya'da uyuşturucu trafiğini yönlendiren çetenin başı etrafta pek gözükmeyen singhania'dır. bütün kirli işlerini sağ kolu don yönlendirmektedir. polis bir türlü don'u yakalayamamaktadır, bunun sebebi polis teşkilatı içindeki bir köstebektir (ramesh). ramesh nişanlısı ile evlenip bu işlerden elini eteğini çekmeye karar verir, amma velaki don'un buna izin vermeye niyeti yoktur. ramesh'i öldürür. olaylar gelişir.

    hindistan usülü bir james bond ile mission impossible kırması hikaye izliyoruz. bollywood sinemasının olmazsa olmazı şarkı ve danslar inanmayacaksınız ama bu filmde de mevcut. ki bence filmin en ilginç kısımlarını oluşturuyor.
    en beğendiğim sahne don ile polisler arasında yaşanan arabalı bir kovalamaca sahnesi oldu; dar ara sokaklarda devam eden kovalamaca esnasında don geri geri giderken yolun sonunda bir minibüs yolu kapatmaktadır, don elindeki silahla minibüsü havaya uçurur(!), minibüs havadayken alevlerin içinden arabası ile geri geri geçer, minibüs yere düşer, polisler geçemez. muhteşem bir yaratıcılık. takdir edilesi...
    filmin müziği için de bir iki laf etmek isterim. hemen hemen herkesin ezbere bildiği lalo schifrin imzalı mission impossible dizilerinin ve filmlerinin temasının hint usülü fazlaca yandan yemişi.
    sonuç itibariyle bu filmi izlemek ilginç bir deneyim.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap