4 entry daha
  • 90larin "gercekse cok komik" sarkilari arasinda hey corc versene borc ve hadi yine iyisin'in ardindan zirveyi zorlayanlardan. zaten hakan peker ve tayfun kalitesizlik konusunda burak kut'tan hep bir adim onde olmuslardi. yine de burak kut'u bu ikiliden ayirmak haksizlik olur, diyebiliriz ki bu nefis uclu (ardindan ozan orhon) boktan turk pop sarkilarinin oncusu olmanin bedelini fazlasiyla odediler, kendi kendime kopmayayim da millet deli sanmasin diye dolmusta filan dinleyemiyorum su an bu sarkilari.

    iste duman ustu bu konuya burak kut yaklasiminin en tipik orneklerinden biridir. zaten sarkilarin hepsinde amerikan etkisi ve cakma grease gencligi efekti acikca gorulmektedir. lakin donemde boyle kolpa pop zaten yeni bir sey oldugu icin bir de ingilizce sokmak yememis olacak ki, sarki ingilizceyle olmasa da, uydurulmus, kisaca cakma ingilizce diye tarif edilebilecek bir bolumle aciliyor : "salouveeeyyy... salou - aaaaa - valaveyy.." zamaninda nasil dikkatlerden kacmis bilmiyorum ama, su an dinleyeni yere yapistirma gucune sahiptir bu 10 saniyelik bolum.

    bunun yani sira buyuk sanatsal zekayla bir atraksiyona girismisler bu sarkida ve "duman ustu, dummmman ustu oldum, duman ustu dummmmman ustu olduuuum" kismindaki 'oldum'un dum'u ile kendinden sonra gelen 'duman'in dum'unu birlestirmisler; sonuc olarak dinleyiciye ardarda 84 kez "duman ustu dummmmmman ustu oldummmman ustu, dummmman ustu oldumman ustu, dumman ustu olduuuuumm.." kismi tekrar ediliyordu, biz de bu hareketli calismayi keyifle dinliyorduk. bu "dinleyiciyi bayalim abi, tarz budur" fikri kimin basinin altindan cikti bilmesem de kendisine saygilarimi sunmayi bir borc bilmekteyim.

    bir arkadasimin dedigine gore, burak kut ile bu duman ustu hakkinda yapilan bir roportajda kendisi sunlari soylemis : "bildiginiz gibi duman alti diye bir laf var, bizse buna farkli yaklastik ve duman ustu diye bir sarki yaparak farkimizi belli ettik.." 10 puan 10 puan 10 puan, gercekten cok iyi dusunulmus, zaten 'duman ustu' kavrami da sarkinin geri kalaniyla tam bir anlam butunlugu olusturmakta.

    saka maka, milletce epey bir cildirmisiz bu donemde, bu sarkilari yapip dinlemisiz, gene iyi kurtulmusuz aslinda. diger zirve ortaklarini merak edenler icin;
    (bkz: hadi yine iyisin/#10738739)
    (bkz: hey corc versene borc/#10736470)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap