7 entry daha
  • kendisi "flash disk üzerinde yaratılan swap file" değildir. swap/page file gibi, sık erişilen dll, ocx gibi işletim sistemini harddiskte random access yapmak zorunda bırakan işlemleri, özellikle de küçük dosyaları flash diske kopyalayarak sistem performansını arttıran bir işletim sistemi özelliğidir.

    bunu yaparken dikkat edin:
    - ufak dosyalar
    - random access
    - read cache

    diyorum. sequential read işini süper başaran harddiskler random access'te patlamakta olduğundan bu teknoloji önemli. dosyaların hepsini hafızada tutsun diyeceksiniz ama, bu noktada da ram olarak kullanılan hızlı yongaların yüksek fiyatı, flash disklerin kolaylıkla eklenebiliyor olması ve doğal olarak 4 gb fiziksel bellek limiti olan bir anakarta daha fazla hafıza takmanın mümkün olmaması gibi konuları da düşününce devreye ready boost giriyor, 286 bilgisayarınızdaki turbo düğmesi gibi.

    bir de şu güzelliği var: flash diske yazılan verileriniz aes-128 ile şifreleniyor ve münasebetsizin biri çekip usb flash diskinizi aldığında sistem cache'indeki dosyaları harddiskten okuyarak çalışmasına devam ediyor.

    kısaca hem secure, hem reliable diyeceğim ama yazdıklarımı unix sistemde flash disk üzerine swap partition yaratarak kazanabilir misiniz bilmiyorum, bilmediğim şeyle de kıyaslamıyorum.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap