193 entry daha
  • bu kadarı artık kuşkudan fazla!

    inan gedik

    danıştay saldırısından sonra saldırgan alparslan arslan'ın sağ kolu olarak bilinen erhan timuroğlu'nun verdiği ifade, korkunç bir ihmali de gözler önüne serdi. timuroğlu'nun, "saldırıdan sonra yakalanmasaydık, istanbul'da ermenileri öldürecektik" şeklindeki ifadelerini ne emniyet ne de savcılık ciddiye aldı. timuroğlu ve arslan'ın gerçekleştiremediği "istanbul'daki ermenileri öldürme" planını aylar sonra ogün samast tamamladı.

    danıştay'a yönelik saldırı davasının dosyasında yer alan önemli bir ayrıntı hrant dink cinayetiyle ilgi kurulabilecek bir bilgiyi barındırıyor. 17 mayıs tarihinde danıştay'a girerek toplantı halindeki 2. daire üyelerini kurşun yağmuruna tutan alparslan arslan'ın binanın içinde yakalanmasının ardından başlatılan operasyonda birçok kişi gözaltına alınmıştı.

    soruşturma kapsamında bir süre arandıktan sonra istanbul'da jandarmaya teslim olan erhan timuroğlu'nun polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede önemli itiraflarda bulunduğu öğrenildi. timuroğlu'nun dava dosyasında yer alan ifadeleri dink cinayetinin ipuçlarını barındıracak nitelikte. arslan'ın sağ kolu olarak bilinen timuroğlu'nun "ben, alparslan arslan'ın en yakın adamıyım. asıl amacımız 2. daire başkanı birden'i öldürmekti. arslan yakalanmasaydı istanbul'da eylemlere devam edecektik ev ermenileri öldürecektik" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. ancak bu ifadeyi ne savcılık ne de emniyet ciddiye alarak soruşturmayı derinleştirmedi. timuroğlu, sadece danıştay saldırısı ve cumhuriyet gazetesi'ne yönelik bombalı eylemlerden dolayı, "anayasal düzeni zorla yıkmaya teşebbüs, adam öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde atma ve bulundurma" suçlarından tutuklandı. 2006 yılının mayıs ayında tutuklanan ve "istanbul'daki ermenileri öldürme" planları boşa çıkan arslan ve timuroğlu'nun gerçekleştiremedikleri işi ogün samast tamamladı. istanbul'da yaşayan bir ermeni bu ifadeden aylar sonra ogün samast'ın kurşunlarına hedef oldu ve yaşamını yitirdi.

    milliyetçi çeteler
    dink cinayetinin ardından gündeme gelen milliyetçi çeteler ve örgütlenmeler danıştay saldırısının ardından da gündeme gelmişti ancak belli bir çete ortaya çıkarılamamıtı.

    avukat arslan, türbanla ilgili bir kararından sonra danıştay 2. dairesi'ni hedef aldığını söylemişti. arslan'ın cumhuriyet gazetesi'ne bombalı eylemi gerçekleştiren kişi olduğu da bu saldırıdan sonra öğrenildi. arslan'ın yakalanmasından sonra çok sayıda gözaltı oldu. arslan'ın sağ kolu olarak bilinen timuroğlu da istanbul'da jandarmaya teslim olup ankara'ya getirilmişti.

    saldırının ardından kamuoyunda "milliyetçi çeteler, derin örgütlenmeler" tartışıldı. dink cinayetinin de ardından gündeme gelen veli küçük'ün de adının karıştığı danıştay saldırısı davasında 7'si tutuklu 9 kişi halen yargılanıyor.

    bu cinayetten aylar sonra istanbul'da sokak ortasında agos gazetesi genel yayın yönetmeni hrant dink öldürüldü. her iki cinayet arasındaki benzerlikler "tetiği çektiren kişiler aynı mı" sorunun doğmasına neden oldu. benzerlikler bu kanıyı güçlendirecek nitelikte. danıştay tetikçisi arslan ve dink tetikçisi samast'ın milliyetçi çevrelerle ilişkili olması ve cinayetleri milliyetçi duygularla hareket etmesi, her iki saldırganın da cinayetleri, yakalanma riskini göz önüne alarak ciddi bir plan yapmadan gerçekleştirmesi ve başta veli küçük olmak üzere her iki olay sonrasında aynı isimlerin gündeme gelmesi bu tezi güçlendiriyor.

    » taniğa devlet korumasi geliyor
    tbmm adalet komisyonu'nda, tanıkların kimliğinin saklı tutulması ve güvenliğinin sağlanmasına olanak tanıyan tanık koruma kanunu tasarısı'm kabul edildi.

    adalet komisyonu yasayla ilgili çalışmalarını dün tamamladı. akp zonguldak milletvekili koksal toptan'ın başkanlığında toplanan komisyon'un kabul ettiği tasarıya göre, koruma tedbirleri; ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve alt sınırı 10 yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen alt sınırı 2 yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar ile terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarda tanıklık yapanlar yönünden uygulanacak. tanıkların, fizyolojik görünümünün estetik cerrahi yoluyla veya estetik cerrahi gerektirmeksizin değiştirilmesi ve buna uygun kimlik bilgilerinin yeniden düzenlenmesi sağlanacak. birgün ankara

    http://www.birgun.net/…a=56&devami=34672#haber_basi
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap