9 entry daha
  • 27 mayıs 1960'daki askeri darbeye katılan subaylardan kurmay albay emin aytekin'in kızıdır. 27 mayıs'ta istanbul örfi idare kurmay başkanı olan emin aytekin, darbeci talat aydemir'le ilişkisi olduğu gerekçesiyle 1962'de ordudan çıkarılan subaylar arasında yer alıyor.

    emin aytekin, talat aydemir'in akrabası. nur serter, 1970'lerde iktisat'taki ülkücü akademisyen grubunda yer aldı. 1976'da cumhurbaşkanı fahri korutürk'ün 27 mayıs 1976'da türkiye için en büyük tehlikenin pantürkizm ve panislamizm olduğunu vurguladığı demecine karşı yayınlanan bildiride nur serter'in de imzası var. mhp yanlısı devlet gazetesinde yayınlanan bildiriye tunca toskay, turan yazgan, celal erçıkanve enis öksüz'ün yanısıra prof. ihsan süreyya sırma ve (rahmetli) prof. esat coşan da imza attı. nur serter 1980'li yıllarda beyti dost olarak anılan reenkarnasyoncu grubun "sevgi dünyası"adlı yayın organında yazdı. ruh çağırma seansları düzenleyen grup, liderleri dr. refet kayserilioğlu'nun ilahi mesaj aldığına ve olağanüstü güçlere sahip olduğuna inanıyor. ufo'ların 4. düzen varlıkları olduğuna, dünyayı korumak için görevlendirildiklerine, bu görevin de beyti dost tarafndan, yani dr. kayserilioğlu tarafından verildiğini savunan grubun faaliyetleri geçtiğimiz yıllarda durduruldu. nur serter'in yazdığı siyasal islamda din tekeli adlı kitabı refah partisi'nin kapatılması davasında kaynak olarak kullanıldı.

    iknaodalarındaki performansıyla göz dolduran serter, bugünlerdeki performansıyla nedense itibarlı bir duruş sergileyemiyor. en son 32. gün programında atilla yayla, toktamış ateş ve etyen mahçupyan'la birlikte görünen serter programdaki yüzeyselliği ile konu mankenliğinin ötesine geçemedi. ben atilla hocanın yerinde olsam mesela ders vermemin engellendiği bir ülkede profesör olduğu iddia edilen böylesi şahısların varlığından sebep profesörlük ünavınımın da alınmasını talep ederdim. o profesörse ben değilim arkadaş babından hani...

    sosyal bilimlerde hangi paradigmayla mesele yorumlanırsa yorumlansın elde edilmesi gereken sonuç hep aynı olmalıymış. bilim bunu gerektirirmiş. ve elde edilecek sonucun da kendisinin eline tutuşturulan cevapla aynı olma zorunluluğu söz konusuymuş. vah ki ne vah..

    istanbul üniversitesinde kurdukları ikna odalarında, köşeye sıkıştırdıkları kızları psikolojik yöntemlerle ikna ederek (!) başlarını açtırmayı başarmış bir kişilik olarak nur serter'in performasının bu denli düşebileceği hiç aklıma gelmezdi.

    atilla yayla ile etyen mahçupyan'ın hatta ve hatta toktamış ateş'in yaptıkları da iş yani. ne silkeliyorsunuz zavallı kadıncağızı öyle. bütün meyvelerini bir 28 şubat günü ikram etmemiş miydi cuntanın emrine? ne kalmış olabilir ki geriye? sermaye tükenmiş.. izm izm, kalıp kalıp betonarme cümleler elinde dolanır durur olmuş kadıncağız tv stüdyolarında. yazık..çok yazık!
225 entry daha
hesabın var mı? giriş yap