9 entry daha
  • pek keyifli ve çekici görünen davet cümlesi.

    aslında bu davete uzun sayılabilecek bir süredir iştirak ediyorum, evet bir süredir siberalem üyesiyim, siberalemde "takılmaktan" da keyif alıyorum. siberalem bence en klasik ve kitsch anlatımla yalnızlıktan ve zamansızlıktan muzdarip insanların birbirlerini bulabilecekleri, gördüğüm o ki oldukça geniş bir üye yelpazesi barındıran, -sadece tikkyler veya sadece entellektüellere hitap eden sitelerden değil yani- ve aralarında mutlaka 2-3 kelam edilebilecek insanlara rastlanabilinecek ve profilleri incelemesi pek de eğlenceli bir ortam. anlamadığım ise, neden sozluk ortamında bu kadar fazla tepki topladığı? neden insanların bu ortama "karakoy genelevi" muamelesi yaptıkları veya bu sonuca varabilmek için sitede ne kadar süre bulundukları, nelerle karşılaştıkları?
    üye olduğum süre boyunca kabul ediyorum ki, sapık birtakım insanlardan mesaj da aldım, şiir yazanı da oldu ki hiç hazetmem, birlikte birşeyler içmeye gitsek onu ne harika bir insan olduğunu anlayacağımı savunan ve bu sayede yatağa giden yolu kısaltmaya çalışma çabaları sergileyen "düzeyli"sinden de mesaj aldım. bunların hiçbiri, normalde sosyal hayatta yaşanabilecek olaylardan pek de büyük bir farklılık göstermedi. belki de ben extra elit bir kişi olmadığım için bana öyle gelmemiştir, kimbilir.
    öte yandan, profilinde kedisinin fotoğrafını gördüğüm ve normalde yollarımızın kesişmesinin neredeyse mümkün olmadığı bir dostum oldu.
    siberalem demiş ki, 5 milyon üyesi varmış. şunu baştan kabul ediyorum ki bu 5 milyonun %10'u bile aklı başında, konuşulabilecek tipler değil. bu tespiti yapmak için çok uzaklaşmak gerekmiyor, internet ortamını baz almak gerekmiyor, sadece etrafa şöyle bir bakmak yeterli. okunan kitaplara, izlenen filmlere, rating alan garip dizilere, tuhaf ölümlere, siyasi duruma bakınca evet zaten aklı başında insan sayısı pek az...ve fekat ben bu siteye girince arama yapabiliyorum ve istemediğim insanla konuşmama hakkımı kullanabiliyorum nihayetinde. en basit şekilde istediğim zaman 2 laf edebileceğim insanlarla da karşılaşıyorum, en kötü ihtimalle de garip garip profillere bakıp acaip de eğlenebiliyorum.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap