• günlerdir süren ( hatta bugün de devam eden ) ayşe arman'la yaptığı röportajını okuyorum. ilk gün, ailesinin solcu olduğunu, hatta babasının rol modelinin " john lennon " olduğunu falan öğrendik. ikinci gün, harçlık almak için, önce evdeki 22 çift ayakkabıyı boyaması gerektiğini okuduk. her şey iyi güzel..
    oğlumun sünneti nedeniyle bizde kalan anneme " emrah yücel'i okudun mu ? " diye sordum.
    bana " hiçbir solcunun evinde 22 çift ayakkabı olmaz ! allah'ın yürü ya kulum dediği kişilerden biri işte. " diye cevap verdi.
  • milli çapkınımız kıvamında olan milli grafik tasarımcımız...ama bu adama başarılı tasarımcı dersek türkiye'den ihap hulusi, ali suavi, yurdaer altıntaş, bülent erkmen; yurtdışından da saul bass, mihaly biro, laurent durieux, waldemar swierzy, wiktor gorka, paul colin, capiello'ya ne diyececeğimiz merak konusudur...yani, allah aşkına, yapabileceğin en iyi şey "home of simit" mi?

    ufak not: aşağıda bir yazar arkadaş, "emrah yücel'in cv sine bak, ona göre konuş" mealinden bir şey yazmış. başarıya sadece cv ye bakıp karar verecek kadar naif olmak isterdim doğrusu...
  • key art ödülü -en iyi afiş tasarım- almış ilk türk.
  • bütün afislerinde biryerlerde karisinin ismini gizledigini itiraf etmis asik tasarimcidir.. misal gora afisinde cem yilmazin gömlegindeki desenlerde karisinin adi yazmaktaymis.. ayricana tutkuyla bagli oldugu esini görüntü olarak da kullaniyormus, netekim mevzuu bahis kill bill olayinda uma thurmanin degil karisinin bacaklariymis gördüklerimiz..**
  • korkuyorum anne'nin de afisini hazirlayan tasarimci.
  • hiçbir şey bilmeden atıp tutanların terbiye sınırlarını aşarak karalamaya çalıştığı, ancak birileriyle polemiğe girip gündeme gelmeye çalışmak yerine türkiye'nin tanıtımı ve türk sineması için insanüstü çabayla çalışmaya devam eden tasarımcı ve yapımcı.
    (bkz: türk film konseyi)
    (bkz: istanbul on my mind)
  • "çüşşş...

    filmleri için, bin liralık en basit ışık setini bile edinemeyen ülkenin genç sinemacılarına duyurulur!

    istanbul 2010 avrupa kültür başkenti olması kapsamında devlet, birçok sinema yapımına ve ilgili faaliyetlere kaynak aktarmaktadır. çeşitli format ve ölçeklerde olan bu yapımlara ayrılan ve uygun görülen bütçeler şaşırtıcı derecede yüksek ve dengesizdir. örneğin, "living" isimli yapım için mehmet çelebi'ye 23.700.000 tl, "istanbul filmi" isimli yapım için emrah yücel'e 15.000.000 tl. verilmesine karar verilmiştir.

    bu projelerle -ve diğer birçok projeyle- ilgili olarak, film yönetmenleri derneği yönetim kurulu başkanı mustafa altıoklar'ın, dernek sitesinde yayınlanan açıklamasından bir alıntı yapmak istiyoruz;

    "türkiye sineması'na hiçbir katkısı olmamış, hiçbir sinema filminin yapım, yönetim ya da senaryo üretimi aşamasında yer almamış afişçi emrah yücel ve halkla ilişkiler şirketi sahibi mehmet çelebi'nin henüz senaryoları, bırakın senaryoyu, sinopsisleri dahi olmayan projelerine danışma kurulu ve artistik komiteye danışılmadan "yukarıdan" gelen emirle toplam 40.000.000 tl destek verilmesini başkanınız olarak sizler adına -belki de yetkilerimi aşarak- asla kabul etmeyeceğimizi bildirdim. bazı danışma kurulu üyelerinin -ki isimlerini açıklamak yakışık almaz, ancak şu bilinmelidir ki emrah yücel'in amerika'da kendi kendine kurduğu türk film konseyi üyesidirler- afişçiyle, halkla ilişkilercinin amerika'da iyi lobi yapabileceklerini (ne demekse?) belirtmeleri üzerine itirazım kurulda maalesef yeteri kadar destek bulamadı."

    fikrimizce bu, hiçbir açıklamanın haklı çıkaramayacağı kadar utanılacak bir durumdur. proje kapsamında destek almayı hak ettiklerine dair hiçbir öngüven vermeyen, hatta şüphe uyandıracak durumda olan bu kişilere, aslında bu destekleri hak eden kişilerin vergilerini dağıtmak asla kabul edilemeyecek bir uygulamadır. belirtilen rakamların çok küçük dilimleri içerisinde kalarak ortaya çok iyi çalışmalar çıkaracak genç sinemacılarımızın varolduğu aşikardır.

    geleceğin sanatçılarına yeterince olanak sağlanmadığı yönündeki iddialara son noktayı koyacak bu uygulamalardan vazgeçilmesi durumunda, iddiaların tam tersi fikre odaklanması mümkündür ki eğer bu isteniyorsa, bu iki proje için ayrılan 38.900.000 liralık destek derhal geri çekilmeli ve değer görülen en az 500 farklı projeye dağıtılmalıdır.

    saygılarımızla..."

    http://www.b2dergi.com/kampanya/
  • 42. antalya altın portakal film festivali ve 1. avrasya film festivali afişlerini hazırlayan dünyaca ünlü grafik sanatçısı. afişini hazırladığı filmler arasında şunlar da var: frida, cold mountain, kill bill, hero, vizontele tuba

    http://www.altinportakal.org.tr/tr/afis.html
  • bugüne kadar yapılmış en güzel türk film afişlerinden birini * yapmıştır kendisi. sırf bunun için bile eleştirirken durup düşünülmelidir.

    http://farm1.static.flickr.com/…35_8bff28b73c_o.jpg
hesabın var mı? giriş yap