• şu sıralar tercih yapan arkadaşlar buraları okuyorlardır. yazılması gerekenler yazılmış zaten. kampüsünün siktirboktan bi yerde olduğu, eğitiminin zor, bazen adaletsiz olduğu, ülke patronlarınca kaliteli bilinen, aslında teknik üniversite sıfatında olan, dandik yönetilen üniversite genel kanı. mühendislik fakültesinde son sınıfa geçmiş bir öğrencisi olarak söylemek istediğim olumlu bir kaç şey bulunmakta.

    - bu okulun kampüsü bulunduğu yer dışında oldukça iyi. odtü boğaziçi ve bilkent'i tenzih ederek söylüyorum, kampüs türkiye standartlarının oldukça üzerinde. amfitiyatro ve stad yapıldı bu sene, rektörlük de bucaya taşınıyor binası bitti. içinde avm dışında her şey var*. ama tutup ikinci öğretim yazmayın iyi dedik diye hayvanlar falan uluyor.

    - bu okulun inanılmaz kaliteli ve idealist hocaları var. bir gün ders çıkışı bir hocam gelip yarın şu dil sınavına gireceksin demişti. ne için oldugunu bilmeden girdim ve o adamın sayesinde bitirme projemi yapmaya almanyaya yolluyor beni bu okul.

    - direniş sırasında kampüsün içinde yapılan eylemlere bir çok hoca, doktor ve kampüs güvenlik görevlisi katıldı.

    - direniş zamanı bu okulun hocaları yoklama almayı bıraktılar. derslerde uyuyan öğrencilere uyusun çocuklar diyerek perdeleri ve ışıkları kapattılar. polis dayağı yiyip okula gelen öğrencilerini kendi arabalarıyla hastaneye götürdüler. şu son paragraf okuldan ayrılığımı hüzünlü hale getiren yegane nokta belki de.

    - son olarak, ege öğrencileri bu okulun coğrafi konumuyla ne kadar taşak geçiyorsa, bu okulun öğrencileri de ege öğrencilerinin aldığı eğitimle o kadar taşak geçer.
  • tınaztepe kampüsünde yokuş aşağı inerken yolda üzerime bukalemun saldıran okul

    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
  • "acaba ne kadar kullanışsız bir web sitesi yapabiliriz kendimize?" diye düşünen ve bunu gerçekten başaran izmir üniversitesi.
  • herkes yazıyor bizde yazalım tercih yapacak arkadaşlara. bu okulun merkez kampüsü bucadadır, yegane eksisi budur. hoca ve öğrenci mevcudu solcu ağırlıklıdır ancak siyasi hareketlilik pek göremezsiniz. öyle olay eylem falan ı-ıh yani.

    kampüs yeni olduğundan teknolojisi gayet güzeldir, internet bağlantısı odtüyle kıyaslanacak seviyededir. afilli bilgisayarıymış laboratuvar aletiymiş merkezi klimalarmış teknolojik yönden pek eksiği yoktur. buca her ne kadar bir göçmen/çingene/apaçi kenti olsa da kampüsün içi öğrenciler için farklı bir yerdir, sineması, hastanesi, spor sahaları, havuzu emrinize amadedir, kart bipletip devam edersiniz.

    bucada oturulacak gezilecek mekan parmakla sayılır, ben delidoluyum derseniz paşa paşa otobüsünüze binip alsancağa bornovaya karşıyakaya gideceksiniz. eğlence açısından bahar şenlikleri gayet güzel ama durum bu yani.

    eğitim açısından baktığımız zaman, össyi kazan üniversiteyi eşeği bağlasan bitirir derler ya, o diyenlerin ağzına sıçın. burası eğitim yönünden ağır ve disiplinli. genelde devam zorunluluğu %70 ve esgeçilmiyor. gireceğiniz bir çok final sınavı össden daha ağır olacak, insanların saçları durup dururken ağarmıyor. ayrıca dokuz eylül üniversitesinin teknik üniversite sıfatında olduğunu ancak oldukça başarılı tıp ve güzel sanatlar fakülteleri olduğu, onların saygınlığına darbe vurulması istenmediği için teknik üniversite takısını almayı reddettiğini belirtelim.

    bunların dışında da eşekler gibi stajlar yapacaksınız. zorunlu, devamsızlık hakkınızın olmadığı, sigortalı stajlar.

    özet geç piç diyenler.. yaşamak istiyorsanız egeye gidin, iyi eğitim istiyorsanız dokuz eylülü yazmaya tereddüt etmeyin. diploması para ediyor.
  • sitesi başta garip gelse de sonrasında alıştığınız üniversite. gene şimdi iyi, eskiden alttan rektör kayıyordu. geçit töreni yapıyordu adam sitede.
  • henüz gelişimini tamamlayamamış üniversitedir. fiziki şartları yeni olgunlaşmaya başladığı için, gerçek bir üniversite havasını yavaş yavaş yakalamaya başlayacaktır.

    fiziki şart deyip geçmeyin, kampüsünde kendinizi değerli hissetmediğiniz bir üniversitede motive olmanız çok daha zor, inanın.

    mezun olduğum yıl itibariyle tınaztepe kampüsü ancak bir şeye benzeyebilmiş durumda. biz ilk geldiğimizde iş makineleri her tarafında cirit atıyordu. şimdi kıl tüy işleri bitti, kampüsün içine etmeden normal bina inşaatları filan yapılan aşamalara gelindi. yollar düzgün en azından. çim saha, aktivite merkezi, anfi tiyatro gibi şeylerle kampüs görünümü kazandı artık tınaztepe.

    akademik olarak hep ege'den ileri olduğu söylenir ama şahsen aralarında bir fark olduğunu düşünmüyorum. ayrıca üzülerek söylüyorum hukuk fakültesi ilk geldiğimiz yıla göre çok kan kaybetmiş durumda. hala tamamen kendi hocalarıyla eğitim vermeye devam etmekle birlikte fakültenin birçok ağır topu ne yazık ki vakıf üniversitelerine kaçmıştır.

    buca handikapı vardır. ancak yaşadıkça buca'ya alışmak sorun olmaz. sadece küçükpark'a gittiğinizde söversiniz, geri döndüğünüzde düzelir.

    tınaztepe kampüsüne metro gelmesi, izmir'in bütün metro projesinin tamamlandığı ve artık muhteşem bir raylı toplu ulaşım sisteme sahip olduğu anlamına gelecektir. zira projeye göre yapılacak en son istasyon tınaztepe istasyonudur. anlatabildim mi? beklemeyin yani, eshot daha uzun yıllar can yoldaşı olacaktır deü öğrencilerinin.

    hepsi bir yana, buranın öğrencisi kendisini özel hissedemiyor. örneğin "ben odtülüyüm" derkenki insanların gurur ve özgüvenini burada yakalayamıyorsunuz. sadece izmir'de olmakla gurur duyabilirsiniz. mezun olduğunuzda üniversiteyi deü'de okuduk değil; izmir'de okuduk diyeceksiniz.

    şehir, daha çok ege üniversitesiyle kaynaşmış durumdadır. etkinliklerde, çalışmalarda ege üniversitesi daha çok göze çarpar. bu açıdan deü biraz üvey evlat muamelesi görmektedir.

    ege üniversitesinden arkadaş edindiğinizde, onlar buca'ya gelmeyecektir. her seferinde siz bornova'ya gidersiniz, alsancak/karşıyaka insanlarından değilseniz. ama her durumda kimse buca'ya gelmez.

    deü'de durum genel olarak böyledir fakat, şehir için ayrıca parantez açılmalıdır. izmir'de okumak muhtemşemdir. daha doğrusu, izmir'de yaşamak muhteşemdir. ne olursa olsun izmir faktörü her zaman göz önünde alınmalıdır.

    edit: imlâ
  • uzun süredir ege bolgesinin en iyi hukuk, iktisadi idari bilimler ve isletme bolumleri dokuz eylul universitesinde oldugu icin, bu fakulteler cok revactadir. ayrica buca yoresine yerlesen okul, semtin degismesine, gelismesine ve hatta bir vakitler bir buz pateni pistine sahip olmasina da neden olmustur.
  • dokuzçeşmeler kampüsünde okumuş biri olarak yeni arkadaşlara hakkında söylenecek çok şey olan okul. yıllar sonra, o küçücük kampüsünü, hantal sistemini, "okul da çok şey yöö" sızlanmalarını, gelmek bilmeyen 70'i, odakı, dekoru, sherwoodu, ilkin baraylı mikro iktisatı, bucayı bile özleyeceği aklına gelmiyor insanın en başta. iyi arkadaşlar edinin, hocaların kıymetini bilin. okulu da o kadar eziklemeyin oğlum, dokuz eylül iyidir. bir de 70 gelirse alsancak'a gidip bir bira için yerime.
  • o bok atılan tınaztepe kampüsü tam anlamıyla bittiği zaman, türkiye'deki sayılı üniversitelerden biri olacaktır.
  • tip fakultesi hastanesi gordugum en guzel (ozel olmayan) hastane.
hesabın var mı? giriş yap