dokuz eylül üniversitesi sorunsalları

  • sevgili arkadaşlar merhaba. özellikle akademisyen abilerim ve ablalarımın yardımına muhtaç durumdayım bana yol göstermenizi rica ediyorum.
    bir kaç gün önce medeni usul hukuku vizesine girmiştim. sınav 25 sorudan oluşan testti. bizlere bir adet soru kitapçığı ve bir adet optik form dağıtıldı. sınav esnasında gözetmen hocalarımız ufak bir kağıda cevaplarımızı not edebileceğimizi çünkü sınav bitince cevap anahtarlarının yayınlanacağını söylediler. ben de sınavımı bitirdim not kağıdına cevaplarımı not aldım ve 3 kağıdı (not defteri, optik form ve soru kağıdı) karşılaştırdım ve birbirlerini tuttuklarını görünce belgelerimi teslim edip çıktım. sınav sonucu cevap anahtarına baktığımda elimdeki not kağıdına göre 88 aldığımı fark ettim.
    bugün sınav efsanevi debis sistemi üzerinde açıklandı. notumu 28 görünce haliyle şaşırdım ve hocamıza mail attım. kendisi maddi hata dilekçesi vermemi söyledi. bu arada benim gibi 5 6 kişi daha bekledikleri puandan düşük almış ancak onlarda 10, 20 maksimum 40 puanlık bir fark duydum şimdiye kadar. her neyse ben bu sınava gerçekten çok çalışmıştım ve açıkçası emeğimin karşılığını alamamış olmak canımı yaktı. aynı zamanda kredisi de yüksek bir ders. maddi hata dilekçesi için hem mail göndermem hem yarın nüfus fotokopisiyle tınaztepe kampüsüne mektup göndermem gerekiyor. biraz geleneksel bir yöntem ama yapabilecek başka bir şey gelmiyor elimden. bu sorunu yaşayan bir kaç kişi daha olması ise açıkçası rahatlattı çünkü hepimiz kaydırma yapmış olamayız optik formda herhalde. kitapçık türümü yanlış işaretlemişte olamam çünkü o zaman 28 bile almamam gerekirdi onu da kontrol ettim. soru kitapçığındaki işaretlemelerimle hocamız tarafından açıklanan cevap anahtarı karşılaştırıldığında 88 aldığıma yüzde yüz eminim. başka bir ihtimal yok. ancak optik formda bir hata olmuş olabilir diye düşünüyordum ama aynı anda birkaç kişide bu problemin olması o ihtimali de zayıflatıyor. lütfen bu süreci bilen (özellikle akademisyen) kişiler bana yol göstersin. maddi hata dilekçesi ile bu sorun çözülebilir mi? sorun neyden kaynaklı olabilir? yardımlarınızı dört gözle bekliyorum ve gerçekten ihtiyacım var.