• ülkemizde %25'ten küçük bir azınlık.

    buna rağmen birisine köylü deyip aşağılayabiliyoruz.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/türkiye_demografisi

    edit: %15 değil, %25.
  • son yapılan çalışmalara göre %12,68 ile ortaya çıkan durumdur.
  • içlerinde olduğum azınlıktır. her iki dedem de köylü değil.
  • dedesi onu kucağına almış severken dedesinin nasırlı elleriyle suratında sevimli bir acı hissetmemiş insandır lakin dedesi köylü olmayan insanların da dedelerinin kendilerini mutlu eden bir ton güzellik vardır. mesela bir dedem tamamen köy insanıdır ve eskiden köyden bize sandık yollarken o sandığa bir tadelle koyardı ve o tadelle bizi acayip mutlu ederdi, diğer dedem ise köyden çok zaman önce kopmuş şehirli diyebileceğimiz bir adam ve onun bizi mutlu etme şekli de; bizi arabasına doldurup denize götürmesiydi. her ikisinin de tadı farklı ve güzeldir yahu.
  • eğer ki küçük bir şehirde yaşıyorsanız sıkıntı yaratan durumdur.
    -nerelisiniz?
    - buranın yerlisiyiz
    - hangi köy?
    - köy yok
    - nasıl yok, deden hangi köylü
    - işte onu diyorum
    - olmaz öyle şey
    diye giden sonsuz muhabbetlere sebebiyet vermektedir. ayrıca (bkz: dedesi köylü olmayan insana ibne diyenin ibne olması)
  • la bırak dedemi, babam hatta ben köylüyüm... ama nedense buradaki* hiçbir dost, arkadaş bilmem ne köylü möylü çıkmıyor. çoğu köy görmedik filan diyorlar e ben de garipsiyorum hatta bir dönem işte bunlar hep elitist kaygılar diye düşünmüşlüğüm de olmuştur. köylü kafası işte ne bileyim... ben insanların köyde doğup biraz geliştikten sonra şehirlere yerleştiklerini sanırdım hep. hala da bir yanım böyle düşünür, aşamıyorum bu duyguyu.
  • dahil olduğum azınlıktır. gazinolardaki boy boy fotoğraflarına bakıp "eğlenme konusunda kime çekmişim" dememe sebep olur... farklı ülkelerdeki fotoğraflarına bakıp "gezdiğinin binde birini gezsem yaşadığının binde birini yaşasam yeter" diyorum ve her geçen gün biraz daha özlüyorum. asıl mesele köylü olup olmaması değil "özlem"köylü olsaydı yine özlerdim o mavi gözlü devi.
  • birkaç kuşaktır şehir merkezlerinde ve ilçelerde yaşayanların torunlarındandır. bugün türkiye'de 81 il ve 911 ilçe olduğunu, mübadelede ve daha önceki göçlerde rumeli'deki osmanlı şehirlerinden gelenlerin de bulunduğunu hatırlayınca, o kadar da olağandışı olmasa gerektir.
  • benimdir. köylüyü aşağıladığımdan filan değil, ama durum böyledir. bir dedem adliye katibi, diğer dedem askermiş. ikisini de göremedim o ayrı.
  • ilkokulda bayramlarda tum arkadaslari koye giderken, sehirde kalip sikintidan patlayan zavalli cocuktur ayni zamanda :(
hesabın var mı? giriş yap