• kafenin birinde karşılaştığım, minicik, dünyalar tatlısı, yürümeyi yeni öğrendiği her halinden belli olan, yanımıza doğru gelip içtiğimiz kahveyi göstererek şıjak bu şıjak diyen o sevimli çocuğa tasmayı takıp, hadi baba bizi bekliyor diyen anne. gördüm ve şaşırdım ben evet. ama sonra hatırladım ki bu ilk görüşüm değil. vakti zamanında almanyada da böyle bir şey görmüştüm ve yine aynı şekilde bir değişik bakmıştım bu duruma. hayır yani tasma taktığın köpek değil, hani kedi falan olsa o da garipsenir sanırım da çocuğu tasmalamak nedir bilemedim.
  • köpeğini çocuğu gibi gören anne modeli.
  • çocuk konuşmayı sökünce ağızlık takması icap eder.
  • tasma derken bu tasmalar bebek reyonlarinda satiliyor. boynundan baglamali degil de, bileginden baglayarak tasma sekline sokuyor bu cesit annelerimiz. yani dünyanin sonu degildir, bebe reyonlarina kadar düsmüstür ama tabii böyle annelerin ne boka anne olduklarini sorgulamak lazim. azami 1 metre etrafinda cocuguna sahip cikamiyorsan sat o cocugu haniiiiim

    ha bi de bu tasmalarin daha kibar olanlari var onlar da uzaktan kumanda seklinde. cocugun sirtina bir sey yapistiriyorlar, cocuk kaybolunca basiyor kumandasina, cocuk ötüyor. cep telefonu kaybolunca caldirmak gibi. bu tasmali hanimlar fakir, uzaktan kumandalisini alamamislar.
  • cocugunu isetmeye cikarmis annedir.
  • sanırım south park'ın bir bölümünde ortaya çıkmış olan annedir. durdurulamayan eric cartman annesi tarafından sokakta tasmayla gezdirmiştir.

    çocuk terbiyesini köpek terbiyesiyle fena halde karıştırmıştır.
  • henüz çocuğum yok ama yolda belde anne babaları ellerinden tutunca kolları kopacakmış gibi yukarı uzanan çocukları görünce üzülürüm, başka yolu yok mudur diye. bunun da ötesinde tam o ayaklandıkları meraklı ve enerjik dönemde karşıdan karşıya geçerken, ülkemin asla düzgün olmayan, kapatılmamış çukurlarıyla delikleriyle dolu yollarında yürürken, koca koca çarşı ve alışveriş merkezlerinde gezerken (eskiden lunaparkta kaybolduğumuzda biri bizi alır polise verirdi, anons falan yapılırdı; şimdi çocuk kaybolsa hayatından ümit kesecek hale geldik) bu tasmanın çok işe yarayabileceğini düşünüyorum. tabii çeşitli pazarlama tenkikleriyle adını ve bağlama çeşitlerini değiştirerek satışa sunulsa daha iyi.
  • görüldüğü yerde hiddetine engel olamayan haklı vatandaşların anneye yaklaşarak şöyle seslenmesi gerekiyor: hav hav hav da hav hav.
  • insan doğuramadığını kabul eden annedir (!)
    bu bağlamda annenin insanlığından şüphe etmek hakkımdır.
hesabın var mı? giriş yap