• çok ayıp bir şeydir.

    pkk'nın haber ajansı olan fırat news, pkk'nın canlı ele geçirebildiği az sayıdaki tsk personeline neler yaptığını çok iyi bilir. ne pkk ne de devlet yanlısı olan tarafsız bir organ çıkıp bu yapılanı eleştirse başım üzerine. ama sen hem dağa çık, hem askeri öldürmeye çalış sonra da kendi adamın öldürüldüğünde "şehidümüzün kafası tekmeleniyüür!" diye yaygara kopart.

    halbuki mehmetçik 1 saat önce kendisini sinsice öldürmek için 1 adet kannas keskin nişancı tüfeği ve 1 adet m16 ile mevzilenip ateş açan bu terörist ölülerini öpmeli, koklamalı ve atlas kumaşlara sarıp unicornlara çektirmeliydi. bakın bakalım kimmiş olayın "kahramanı" terörcükler:

    --- alıntı ---

    olay numarası: 670
    tarih: 04 aralık 2009
    saat: 12:10
    yer: merkez / şırnak

    şırnak ili merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması sonucu çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte 1 adet m-16 piyade tüfeği, 1 adet kannas keskin nişancı tüfeği, 1 adet el telsizi ile bu silahlara ait mühimmat ele geçirilmiştir.

    --- alıntı ---

    http://www.tsk.tr/…eror_orgutuyle_mucadele_2009.htm

    şaka mısınız? orada bir can pazar yaşanıyor. az önce kendisine keskin nişancı tüfeğiyle ateş açmış olan teröristi öldürmüş olan birliğin askerlerinden biri sinirlerine hakim olamayıp cesedin kafasına tekme savuruyor. yaptığı yanlış mı? çok yanlış. asker ne olursa olsun türk askerinin vakarını korumalıydı. yaptığı doğal mı? gayet doğal. robot değil orada savaşanlar. insan sonuçta.

    siz hiç çatışma yaşadınız mı? çatışma sonrası insan psikolojisi nasıl olur bilginiz var mı? bunu faka basınca "parley!" diye bağırabileceğiniz bir korsanlık oyunu mu sandınız? orası sözlük değil, orası dağ.

    kafa tekmeleniyor diye gaza gelip zihniyet sikmek de çok acayip bir şeymiş bu arada. birisi ikiyüzlülük mü demişti?

    ekleme: dostoyevski'nin karamazov kardeşler'inde bir yerinde latince: "satanas sum et nihil humanum a me alienum puto" diye bir laf geçer. yanılmıyorsam bu "şeytana ait olan hiçbir şey insana yabancı değildir" anlamına geliyor.

    benim askerin bunu neden yaptığı yönündeki tespitimde aklımda hep bu laf olmuştur. çünkü insan böyle bir şey dostlar. ne askerimin ne de büyük bir çoğunluğu kandırılarak dağa çıkartılmış olan teröristin kanı keşke akmasa. ama mevcut durum ne yazık ki bu. hep bizden teröristi anlamamız bekleniyor. ki aklımız erdiğince buna çabalıyoruz da. ben çıkıp şunu yazabiliyorum: #17643536. ancak siz bu askeri anlamak için, bu askerin yaptığının gayet doğal bir insan tepkisi olduğunu görmek için hiçbir şey yapmadığınız sürece benim anlama çabamın hiçbir faydası yok.
  • hiç bir teröristin ölüsü gözümde ceset olabilecek kadar değerli değil. kum torbasına ne kadar değer veriyorsam onlarda gözümde öyleler. insanlıktan bahsetmeyin, zira insanlık duygularım, teröristlerin kurşunlarıyla hayatını kaybeden beşikte ki bebeklerle birlikte öldü.

    şimdi dilediğiniz kadar kötüleyin.
  • insanligin bittigi nokta denmis..insanlik biteli cok oldu, bu olay 'munferit' bir olaydir, savasin icinde. insanligin bittigi nokta, 'sen sensin, ben de benim, guc elimde, haddini de bil, ebeni sikerim' denilen gun baslamisti zaten. gerisi teferruattir.

    kafa kesip top yerine oyanayan da gordu bu gozler, yagli/yagsiz kaziga oturtulani da, kafa derisi yuzuleni de, diri diri yakilani da. gene savundugunuz degerlere dokunulunca basladiniz di mi bagirmaya...toprak ustunde olen varsa vatandir deniyordu ya, iste sizin de kurdistaninizin onurlu askerleri onlar, tepe tepe kullanin olasi yeni vataninizi. ilerde cocuklariniza anlatacaginiz super kareler var artik. kurdun tarihini de boyle yazin anasini satiyim. osmanli da 72 milleti ordan oraya suruye suruye tarih yazmisti, ha bir eksik ha bir fazla...

    edit: dusundum de, insanlik daha baslayamadi sanirim. hala herkesin sorunsuz, istedigi gibi yasayabilecegi, sakin, huzurlu, saglikli, beles kisaca benim kafamdaki cennet utopyasina yakin bir yer yaratamadik elbirligiyle. oyleyse yikil sezar!

    bir de su var eklemek istedigim:

    inside every cynical person, there is a disappointed idealist - george carlin

    yani diyor ki 'her alayci insanin icinde husrana ugramis bir idealist vardir'
  • gözünün önünde bu cesetlerin koyduğu mayına basarak parçalanıp cesedi bile kalmayan arkadaşlarını gören kişinin(askerin) duygularının dışavurumudur.
  • molotof'la 18 yaşında masum bir insanı yakmak kadar kötü değildir. ayıptır, yakışmaz orası ayrı ama ne ekersen onu biçersin sonuçta. inanın kimse kimsenin cesedini keyfinden tekmelemiyor. sebep olanların da allah cezasını versin.
  • teröristler için çok iç acıtıcı bir durumdur. amacının ne olduğu neyin poülistliğini yapmaya çalıştığı belli olan nerden ne bulsam da gaza gelsek diyen adama birşey demeye de gerek yok aslında serbest bırakılan teröristleri, ya da işkence yaptıkları bebek resimlerini mi koyacağım buraya. canımı sıkan sanki karşısındakiler gerizekalıymış gibi sözlüğe taşıyıp çığırtmıyorlar mı sırtlanlar gibi, bir de kendilerine çok kötü butonu mafyası kurmuşlar o başlık senin bu parsel benim cirit atıyorlar, bıkkıntı geldi artık.

    küçültme ekleri kadar küçüksün daha seni ben küçültmeye çalışsam ne olacak daha fazla küçülemezsin. sen kimsin mehmetçik kim kendini bir tutma zaten.

    edit: aslında yaratmaya çalıştığın psikolojik savaşından, ajitasyonundan, meşrulaştırmaya çalıştığın ezikliğinden ve bunun havasına kapılıp "evet evet hiç insancıl değil" denebiliyor olmasından nefret ediyorum, aferin sana. bu video teröriste karşı bile olsa türk askeri tarafından destek bulmayacaktır zaten. ama nemalanmak için fırsat tabi. yoksa çok da umurunda sanki kendi yaralılarını yavaşlatmasın diye vuran adamların insancıl olmak.
  • belkide birçok can dostunu çatışmada alçakça kaybetmiş olan askerin gayet normal bir davranışıdır. kimse kelle koltukta çatışma ortamını bilmeyip oturduğu yerden atıp tutmasın. bu işler böle olmuyo ne yazık ki!!
  • çok ayıp birşeydir.
    manyak mısınız lan siz hümanist mi kaçtı içinize.
    10 dakka önce birbirlerini öldürmeye çalışan insanlar onlar öldürmek lan
    hayatında hiç kimseyi öldürdün mü hiç ölüm korkusu duydun mu da edebiyat parçalıyorsun.
    cık cık cık hiç insanca değil diye yaklaşmak ne demek mına koyayım adamlar dağ bayır birbirlerini kovalıyorlar öldürmek için.
    insan götü rahatta olunca ne kadar da saçmalıyor dimi
    eminim siz dağda kır çiçeklerinden taç yapıp başına takardınız zavallının, kader kurbanının, gerillanın, özgürlük savascısının.
  • kafayi yemissiniz.

    sadece tekmelenmesi degil tasinis sekil bile insanlik disi, akil disi, vicdan disi o cesetlerin.

    kimse size teroristlerin cenazelerini torenle kaldirin, saygi durusunda durun, opup koklayin demiyor. her isin bir adabi var. hem sana hassiktir dedi diye adama etmedigin laf kalmayacak, ardan edepten bahsedip duracaksin, uzerine bir oluye bu sekilde davranilmasinin aslinda cok mantikli oldugunu savunacaksin. kivirmadan ifade edelim, bu ikiyuzluluktur.

    "pkk neler yapiyor ama" diye de gelmeyin bana. pkk bir teror orgutu, sen devletsin. pkk onurlu, serefli olmak zorunda degil, senin buna mecburiyetin var. sanli gecmisten, canakkale savasinda olen dusman askerlerine gosterdigimiz saygidan bahsedip durmak kolay, bu onuru bugun de yasatmak zor.

    bir de hadi o askerler catismadan taze cikmislar, diyelim ki tibbi olarak kafayi yemisler, onlari o sekilde anlayabilirim, ama size ne oluyor?

    sapikliktir.
  • beşikteki bebekleri sadece pkk değil ama devlet denilen yüce ve asla sorgulanmayan örgüün de öldürdüğünü düşünemeyen bazı basiretsizler, bir cenazeye dahi saygı göstermeyen insanlıktan çıkmış şerefsizlerin haklılığından bahseder olmuşlar.
    demek ki savaş böyle birşey. insani duyguları sadece köreltmiyor. onları şeytani yaratıklar haline getiriyor.
    ne kadar fazla ceset tekmelemek isteyen namussuz olduğunu gördükçe ise, savaşa karşı çıkmak için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini de anlayabiliyorum.
hesabın var mı? giriş yap