• çantanızı koyduğunuz parselli alan(mış). "çantamı nereye koyarım?" diye kendi kendinize sorarsanız muhtemelen de bir cevap alabilirsiniz, yani bayanlar bu soruya mutlak bir cevap arıyorlar neticede, ilerleyen zamanlarda verecekler de.

    facebook'ta biraz önce konuyla ilgili gelen mesaj:

    --- spoiler ---

    yaklaşık bir yıl önce, facebook'ta binlerce kadın o anda ne renk sütyen giydiklerini durumlarında (status) yazacak şekilde bir oyun oynadı. amaç ekim meme kanseri bilinçlendirme ayını tanıtmaktı.
    bu muazzam bir başarı elde etti ve bizim o renklerle ne anlattığımızı merak eden günlerce haber yapa günlerce erkekler vardı. bu yılki oyun ve el çantası/cüzdan ile ilgili; eve girdiğimiz an çantamızı nereye koyduğumuz.
    örneğin "ben kanepeye koyarım", "mutfak tezgahına", "konsola" olabilir. sadece durumuznuza çantanızı nereye koyduğunuzu yazın, başka bir açıklama veya ek yapmayın.bu mektubu kesip kendi kız arkadaşlarınıza gönderin.
    sutyen oyunu haber olmuş, biz kadınlar gerçekten ne kadar güçlü olduğumuzu görelim hem de eğlenelim!
    unutmayin - bu mesaji bir cevap olarak çantanizi nereye koyduğunuzu yazmayin!
    profilinizde durumunuzu belirtir satira yazin.
    sonra da neler olacak seyredelim.
    sadece bizler arasinda sir :))
    bildiğiniz her kiz arkadaşiniza iletin !

    --- spoiler ---

    yazarından: bunu neden ekledim? bayan arkadaşlar bu "küçük oyun" dedikleri mevzuya meme kanserine dikkat çekmek üzere girişmişler. evet, meme kanseri olma ihtimalim yok. ama bu mevzu amacına ulaşacaksa neden feminen bir tavır sergileniyor yahu? benim gelecekteki eşim meme kanseri olsa iyi mi yani? tövbe tövbe..
    bütün erkekleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum, hıhı evet.

    ps: ironi yok, valla. *

    edit: aminotriazoltiyon uyardı, erkekler de düşük bir ihtimalle olsa meme kanseri olabiliyormuş. esasında çok şaşırdım. şov tivi tadındaki kanallar nasıl oldular da "meme kanseri olan adam" başlıklı haberler şu ana kadar yayınlamadılar? ekmek çıkar bu haberden aga.

    edit2: pimolisene uyardı, barış manço da yaşarken meme kanseri ile savaşanlardanmış.

    edit3: frozsgy uyardı, nip/tuck'ta christian troy da meme kanseri olmuş. amerika'da her yıl 250 erkek meme kanseri oluyormuş.
  • samimiyetine ve yaratıcılığına zerre inanmadığım yeni feysbuk eğlencesi.
  • yunan bir arkadaşımın iletisine "i like it on chair" yazmasının sebebiymiş. yani neresinden bakarsan bak yanlış anlaşılmaya müsait bir ileti, insanın aklına türlü şey geliyor. tamam belki biraz fesat olabilirim, kabul ama elinizi vicdanınıza bir koyun, "i like it on chair".
  • beylerin imalar ve espriler ile karşıladığı oyun. oldukça yanlış anlaşılmaya uygundur.

    -sandalyede
    -söylemeye utanır insan

    -her zaman yerde
    - o ye!
  • saldalyede degil-sandalyeye, yemek masasinda degil-yemek masasina seklinde yazilirsa yanlis anlamalar buyuk olcude engellenebilir.
  • kendisinden haberdar oluncaya kadar durumuna "i like it on the couch" yazan bir arkadasimin iletisi ile kafami karistiran oyun(mus).
  • listemde vasatın altı iq'ya sahip kaç kişi olduğunu göstermiştir.
    sadece iletisine yazanlar hadi eğlencesine, gırgırına, öylesine yazıyor; asıl feci olan asli bir görev gibi bunu mail zinciri olarak yayan grup.

    "profilinizde durumunuzu belirtir satira yazin. sonra da neler olacak seyredelim. sadece bizler arasinda sir :)) bildiğiniz her kiz arkadaşiniza iletin !"

    ergen misin yavrum sen? ne olacak sanıyorsun? infial mi yaratacaksın? insanlar "allahım neler oluyor, nedir bu" diye kendilerinden mi geçecekler?
  • aslında bu, insanların sır saklama süreleri ve bir sırrın saklanması ile sırrı paylaşan kişi sayısı arasındaki ilişkiyi açıklayan sosyolojik bir deneydi. ve boku çıktı.
  • bana listemdeki bayanların statülerinden çok erkeklerin yazdıklarının fark yaratacağını düşündürmüştür.

    örnek verirsek.

    - ebesinin a.ına

    -anasının nikahına

    - hay ben sizin çantanıza da koyduğunuz yere de

    - salak yemin ederim gerizekalı bunlar.
  • amacı yanlış anlaşılmaya sebebiyet verip dikkat çekmek olduğu için bence oldukça başarılı olmuş bir hareket. insanın aklına türlü türlü şeyler geliyormuş,masada,yerde,yatakta (bu arada çantasını yatağa koyan bir ben varım sanırım) deyince ama bir bakıyorsun ki gayet ciddi bir hadise,meme kanseri.
    ayrıca bazılarına basit,saçma gelse de sırf kadın hareketi olduğu için bile sevebilirim.
hesabın var mı? giriş yap