hesabın var mı? giriş yap

  • başıma bir şey gelmeyecekse katılmak istemediğim kampanya.

    yok, sezen aksu'nun şarkı sözünü eleştirmiyorum. bana ne, beni hiç ilgilendirmiyor. sonuçta bir şarkı sözü.. ama sezen aksu şimdiye kadar hep irticanın yanında durdu, yetmez ama evet diyerek safını belli etti. kendi desteklediği elemanların gerçek yüzünü görsün. onlarla yuzleşsin.

    aksu, doğrunun yanında durmadi ki, durduğu yer belli. onlarin modern atatürk ülkesini bu hale getirmesinin taşlarından bazılarını döşedi.

    ben oturur çekirdeğimi çitlerim..

  • bana kalırsa en ilgi çekici yanının levhadaki yazılarda almanca'nın en altta ve en küçük puntolarla yazmasıdır. zira (sırasıyla) ingilizce,rusça ve fransızca'nın altında olması bence almanlara önlerindeki hiyerarşik yapı hakkında fikir almaları amacıylaydı. ayrıca yandaki müzede sovyet bayrağının yanına "under this flag, all crimes are committed" (bütün suçlar bu bayrak altında işlendi) yazması da bir dumur detayı olsa gerek

  • yolsuzluktan istifa edilir mi be? milli iradeye saygisizlik yapmislar o millet sizi yolsuzluk yapin, hem calin hem calisin diye oraya getirdi!

    edit: yolsuzluk degilmis yeni versiyonu ekliyorum.

    sucsuz insanlar cezalandirildi diye istifa edilir me be? milli iradeye saygisizlik yapmislar. o millet sizi istedginiz gibi at kosturun, istediginizi cezalandirin, istediginize terorist muamelesi yapin diye oraya getirdi!

  • "sevgilim hapşurunca çok sev dedim.
    elhamdülillah dedi.
    yerhamükallah dedim.
    yehdina ve yehdikum dedi.
    sonra oturup hatim indirdik.
    nerden nereye... "

  • şehzade mustafa'nın annesi, kanuni'nin eşidir.

    zannedildiği gibi hürrem'e yenilmemiştir. çünkü hürreme yenilen kanuni'nin bizzat kendisidir.
    mahidevran sultan, o gösterişli saray hayatından sonra bir anneye en yakışanı yapıp, babası tarafından öldürtülen oğlunun yasını sessiz sedasız çekerek, fakirlik içinde manisa'da sürgün hayatı yaşamıştır.

    kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; ilk göz ağrısı olan karısına bir maaş bile bağlatmamıştır.
    onu açlığa terk etmiştir.
    kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; kendi oğlunu öldürttüğü yetmezmiş gibi, karısı mahidevran sultan'a bir saraylının başına gelebilecek en kötü şeyi yaşatmış ölmekten beter etmiştir.

    kanuni sözüm ona ''muhteşem yüzyıl'' yaşarken,
    kendi karısına ve öz oğluna aslında hiç de ''muhteşem'' bir baba olmamıştır.
    böyle bir babanın yönettiği o ''muhteşem'' yüzyıl ne ilginçtir ki hürrem'in oğlu tahta geçince bitmiş,
    osmanlı duraklama devrine girmiştir.

    kim bilir belki de kanuni tarafından boğdurulan şehzade mustafa'nın,
    hatta yıllarca sürgün edilip, hürrem'in hırsının ve kininin altında ezilmesine izin verilen mahidevran sultan'ın ahı tutmuştur.
    belki de onun için osmanlı devleti bir daha asla ''muhteşem'' olamamıştır.

  • corona olup ölmek istememiş olabilir. çocuklarının boynu bükük kalmasını istemeyen bir ana baba olabilir. bilemezsiniz.

  • tüikin yaptığı araştırma sonucu 2013 yılının en mutlu ili sinop'muş, haber ,,

    dünden beri haritada sinop'a bakıyorum neden neden diye... bugün keşfettim ve gizli resmi gördüm, ukrayna'ya en yakın il lan burası, ayrıca yıllardı feribot seferleri yapılıyormuş, mayısta da katamaran seferleri başlıyormuş,, haber

    evet sinop bilinmezliği çözüldü, artık en mutsuz il seçilen bingöl denklemini de başkası bulsun..

  • dünyanın ihtiyacı olan harika, adam gibi adamlardan biridir. wall street'deki işini bırakan mason abimiz philedelphia'da bir pizzacı açar. pizzanın dilimini bir(1) dolardan satmaya başlar. bu mason abimiz alınan her dilim için restoranındaki duvara bir pusulacık(post-it) yapıştırmaya başlar. ne zaman karnı aç, evsiz biri gelse duvardan bir pusulacık koparır ve bedava dilimini alır. günde yaklaşık kırk(40) evsiz doymaktaymış bu şekilde.

    [http://9gag.com/gag/avqawvm http://9gag.com/gag/avqawvm]

  • son zamanlarda en cok vakit harcadigim site. o kadar guzel buluslar, dizaynlar var ki kendimi kaybediyorum diyebilirim, disarda bos seylere para sarfetmek yerine bu siteye girip (bkz: emege saygi) adina birseyler bulan, dizayn eden insanlara katkida bulunabilirsiniz bence. isin uzen tarafi ozellikle de dizayn konusunda onca emek harcamis insanlarin buluslarinin piyasaya ciktiktan sonra cin mali olarak milyonlarca kopyasinin da bir zaman sonra piyasaya cikmasi sanirim. dusunsene o kadar ter dokuyosun, kim bilir ne zorluklardan ne engellerden geciyosun birseyler uretebilmek bulabilmek icin, sonra bir sekilde basariyorsun da ama belli bir zaman sonra, benzerleri senin sattiginin yarisindan az fiyata pazarda cin mali olarak yerini aliyor, neyse konuyu saptirmayalim ve kickstarter nedir onu da birkac adimda tanimlayalim bilmeyenler fikir edinsin en azindan:

    1. projen/bulusun/dizaynin ne dersen de birseyin var diyelim ve videonu cekiyosun artik (bkz: prototype) mi olur gercegi mi olur bilemem, bu siteye yukluyorsun.

    2. kendine bir (bkz: fund) hedefi belirliyosun bu projeni gerceklestirebilmek icin, orn. 100 bin dollar

    3. sonra kendine bu fund'a ulasabilmek icin bir (bkz: deadline) giriyorsun, orn. mayis 2013 gibi.

    4. sonra siteye uye olan herhangi biri senin bu projeni begenirse sana senin onceden belirlemis oldugun fund cesitlerinden birini secerek sana yardimda bulunuyor, bunu aslinda bir karsilik beklemeden yapiyor, yani ne sirketin ortagi oluyor ne de baska birsey ama sen en basta fund cesitlerini koyarken (ornegin, 1 dollarlik fund, 5 dollarlik fund, 100 dollarlik fund gibi dusun) bu fund'lar karsiliginda da sana koltuk cikanlara sen de onlara ufak ufak seyler vaat ediyorsun. ornegin, 1 dollar icin diyosun ki isminizi kendi sitemde yayinlicam, 50 dollar icin diyosun ki (eger bir urun cikaricaksan mesela) bu urunu ilk alanlardan olucaksiniz diyosun ve onlara yolluyorsun urun cikinca piyasaya.

    5. fakat onemli nokta su ki, o en basta bahsettigim hani fund hedefi ve deadline'i var ya, o ikisini birlikte gerceklestiremedigin takdirde, sana para yatirannlar da parasini geri almis oluyor, yani sitede basari saglayabilmek daha dogrusu hedef koydugun fund'in hepsini cebe atabilmek icin hedefine zamaninda ve eksiksiz ulasmak zorundasin, aksi takdirde (bkz: avuc yalamak)

    6. diyelim basarili oldun, gerisi hakkinda bir bilgim yok malesef, ama paran cebinde artik, o projeyi gerceklestirmek icin cebinde guzel ve sicak bir paran oldugunu dusun, ustelik (bkz: investor) larin kurdugu gibi bir baski da yok ustunde rahat sayilirsin.

    umarim anlatabilmisimdir, kisaca cok guzel bir site bence.

  • kurtulanlar arasına adımı yazdırmama az bir vakit kalan illet hastalık

    gururla ve sevinçle edit: tahlil sonuçları geldi. kurtuldum!!!
    (ama diyete bir süre daha devam etmem gerekiyormuş)

    11 yıl sonra gelen edit: lan her şey düzeldi, iyi gidiyor falan derken bu meret bu sefer belden aşağı vurdu. sağ testisi aldırdık. hasta yatağımdan bildiriyorum.

    büdüt: en beğenilen entrim bu ya, kaderime mi küssem, ssg'ye mi sövsem bilemedim.