hesabın var mı? giriş yap

  • niye vuruyorsunuz diyen bir manyağı içerir.

    benim de köpeğim var, ömrümün önemli bir kısmında da birden fazla köpek beslemişliğim var. yalnız şu durumda, bu denli güçlü ve hasar verebilecek bir köpek türünün saldırısında da "ponçik lütfen bırakır mısın, rica ediyorum" denilmez.

  • antik roma'nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilmiş bir yapıdır. panteon kavramı bugün içinde meşhur kimselerin gömülü olduğu anıtlar için kullanılır. tüm roma yapıları içinde en iyi korunmuş olanı ve muhtemelen de dünyada döneminin en iyi korunmuş binasıdır. tarih boyunca hep kullanılmıştır. günümüze kalan binanın tasarımı genellikle trajan'ın mimarı şamlı apollodorus'a atfedilir ancak imparator hadrianus veya onun mimarlarına ait olması muhtemeldir. 7. yüzyıldan bu yana kilise olarak kullanılan panteon roma'daki en eski beton kubbeli binadır. tepesinde daire biçiminde boşluk vardır. bu kubbenin çapı 43 metredir. tavanında oculus (göz) adı verilen 26,24;ft. (8 m) bir açıklık vardır, yağmur girmediğine dair bir inanış olsa da bu doğru değildir. bu kadar geniş çaplı bir kubbenin betondan yapılması da o günün teknolojisiyle hala bir soru işaretidir. ilk başta içerisinde pagan tanrı heykelleri varken, kilise tarafından bu heykeller yok edilmiş, pantheon da bir katolik kilisesi haline getirilmiştir.

  • yüksek sesle müzik dinlediği için kendisini uyaran emniyet mensubuna ateş eden bir maganda vuruldu diye üzülmek de ne bileyim...

  • yerli tohumun bop eşbaşkanlığı projesi kapsamında yasaklanarak israil tohumlarının devreye girmesinden kaynaklanmaktadır.
    allah bunun da hesabını soracak!
    türk tarımını bu duruma getirenlerin allah ömründen alsın domatese patlıcana hıyara versin!

    edit:
    bir çaylak mesaj atıp bana :
    (#108034321) geri zekalı provokatör yerli tohum nerede yasak?
    31.05.2020 17:33 ...

    ekonomik değil diye çiftçi yapmıyor
    31.05.2020 17:33 ...
    demiş,
    evet mazot fiyatını, tarladaki suyun ve suyu sağlayan elektriğin fiyatını yüksek tutan, yerli tohum ekmesin, tarım yapılmasın diye çiftçiye elinden gelen kötülüğü yapan 18 yıldır tek başına iktidarda olan cehape bu işin suçlusu, ben de bu işin geri zekalı provakotörüyüm!

  • daha önce diğer yazar arkadaşların belirttiği gibi tam bir arap "devlet başkanı" sarayı gibi duruyor. eğer ileride olurda barışırlarsa esed bence çok beğenir burayı. baas zevklerine uygun bir yapı.
    türkiye'nin itibarını arttıracağı falan konuşuluyordu. gelişmiş ülkeler bizim gibi "betonperest" değil, bu bina olsa olsa türkiye'nin itibarını azaltır.
    yaklaşık 1 senedir ispanya'da çalışıyorum, dün arjantinli bir iş arkadaşım beraber yemek yerken bu sarayı gazetede okuduğunu, 300 milyon euro'ya mal olduğunu duyduğunu söyledi. yürütmeyi durdurma ve yıkım kararlarını da duymuş, inşaatın buna rağmen devam etmesine pek anlam verememiş, "bu tarz bir hareket bir cumhurbaşkanının değil ancak bir kralın yapacağı bir iş" dedi. ben de cevap veremedim ne diyeyim, "diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık" dedim. arkadaşın adı diego olduğu için de iyi oldu, güzel oldu. zaten bu söz öbeğini ara ara söyleyebilmek için etrafımda tutuyorum elemanı.

  • 1997'deki ben. 2007'de de bunun 40'lık modeliydim. isteyip de imkân ve fırsat bulamamaktan değil. baba tarafımın neredeyse tüm erkekleri ya -babam gibi- şoför, ya tamirci, olmadı oto yedek parçacısı. rahmetli kardeşim 15 yaşında kamyon kullanıyordu. bense kamyonumuzun plakasını bile hafızama nakşedemedim.

    ilgi diyorum, olmayınca olmuyor. piyangodan sıfır araba çıksa satar daha lüzumlu bir şey alırım.

  • dünyamızı aydınlatan, hayat veren, karşısında saatlerce yatıp bronzlaştığımız güneş ışığının yaşı 10 bin ila 50 milyon arasındadır. yani şu anda çevrenizi aydınlatmakta olan güneş ışığı güneşin merkezinde 50 milyon yıl önce oluşmuştu.
    bizlere okulda güneş ışığının dünyaya 8 dakikada ulaştığı öğretilmişti. hatta güneş bir anda ortadan yok olsa biz bunu 8 dakika sonra fark edebilirdik falan diye duymuşsunuzdur. evet bu bilgiler doğrudur. 8 dakikalık süre, ışığın güneşin yüzeyinden dünyamıza ulaşma süresidir fakat güneş ışığının kaynağı güneşin çekirdeğindeki füzyon reaksiyonlarıdır.

    güneşin merkezinde madde o kadar sıkışmış haldedir ki, reaksiyon sonucunda ortaya çıkan ışığın, güneşin merkezinden yola çıkıp yüzeyine ulaşması 50 milyon yıla kadar uzamaktadır. milyonlarca yıl boyunca ışık, bu sıkışık haldeki madde içerisinde hapsolur ve dışarı çıkamaz. eğer ışık merkezden normal şekilde, saniyede 300 bin kilometre hızla doğrusal olarak hareket ederek çıkmayı başarabilseydi, güneşin 695,000 kilometre olan çapını düşündüğümüzde yüzeyine ulaşabilmesi sadece 2 saniye alırdı ama ışık güneşin çekirdeğindeki bu yoğun ve sıkışık madde denizi içerisinde atomlara çarpa çarpa yolunu şu şekilde sürekli değiştirerek ilerlediği için direkt olarak düz şekilde güneşten çıkması mümkün olmuyor.

    bilindiği gibi ışık hızı saniyede 300 bin kilometredir ama güneşin merkezindeki madde yoğunluğu sebebiyle bu hız saniyede 0.01 santimetreye kadar düşer ve bunun sonucunda dünyamıza ulaşması 50 milyon yıla kadar uzayabilir.
    gündüzleri çevrenize baktığınızda o ışığın güneşin merkezindeki nükleer reaksiyonlar sonucu milyonlarca yıl önce oluştuğunu bilmek bizim için pek bir değişiklik yaratmasa bile hayata ve evrene bakış açımıza bir şeyler katabilir.

    kaynak: https://curiosity.com/…million-years-old-curiosity/