hesabın var mı? giriş yap

  • üçkağıtçı bir serzeniş.

    allahtan yaşımız yerinde de hatırlıyoruz iç anadolu da uzun etek giymediği için bacaklarına kezzap atılan kızları.

    sizi mağdur edebiyatçılar sizi.

  • ay'ın oluşumunu açıklamaya çalışan su an için de bunu başarmış görünen teori.
    bu teori'ye göre mars ebatlarında hipotetik bir gök cismi* 4,45 milyar yıl önce* dünya'ya çarpmış.bu teorinin daha önceki 3 teoriden daha cok ragbet görmesini apollo'nun ay'dan topladıklarına baglayabiliriz.mesela toplanan kaya parçalarında bulunan oksijen izotoplarının dünya'dakilerle birebir örtüşmesi gibi...ayrıca apollo'nun ölçtügü ay çekirdeğinin (bkz: kabak cekirdegi) boyutları bu teoriye uygundur.bir de bunlara dünyanın jeolojik tabakalarında ki farklılık eklenince bu teori ay'ın olusumunu açıklıyor gözükmekte.tabii ki su an icin!

    (bkz: ay)

  • internette sağda solda bu helikopteri takla atarken gösteren bir fotograf ve bu fotografla ilgili yalan yanlış şehir efsaneleri dolaşmakta. bu işin aslını, geçmiş yıllardan birinde ankara'daki 30 ağustos sergisinde bir jandarma helikopter pilotundan dinlemiştim. işin aslı şu:

    bu helikopter türkiye'nin teslim aldığı ilk blackhawk. 1990 yılında kabul testleri sırasında abd'li pilot ile birlikte uçan pilotumuz yusuf keleş idaresinde iken bu manevra deneniyor. çekilen fotograf o dönem sikorsky tarafından reklam amaçlı kullanılıyor.

    bu helikopterimiz 1995 yılında lice'de bir operasyon sırasında teröristler tarafından düşürülüyor, 5 şehit veriliyor.

    (bkz: https://get.google.com/…w5gnmzdfcegwbqwyt8st-8mghhw)

    bu helikopter ile ilgili internette dolaşan diğer bilgiler "kulaktan kulağa" mahsulü.

  • gurur duyulması gerek olay. fakat burda konuşulması gereken şey bu insanların neden çalışmalarını türkiye’de değil de yurtdışında sürdürdükleri/sürdürmek zorunda oldukları. bu da bizim utancımız olsun. hükümet utanacak değil ya.

  • ales için matematik çalışmam gerekiyordu fakat zamanında bildiğim her şeyi unutmuştum.

    üşenmedim, ales'e yönelik videoları izlemeye başladım. ağır geldi, hiçbir şey anlamadım. gücenmedim, üniversiteye hazırlık videoları izledim. çok karışık geldi. vazgeçmedim, anadolu liselerine hazırlık matematik videolarını izledim.

    olmadı, daha da geriye gitmem gerekiyordu! ilkokulda hocamın anlattığı matematik derslerini hatırlamaya çalıştım. komşudan aldım bir tane, falan. çok devamsızlığım olmuştu o yıllarda, parçaları birleştiremedim.

    gide gide en geriye gittim, sünnet videomu buldum. açtım, onu izliyorum annemle. matematik hâlâ sıfır. biraz önce çükümü kestiler.

  • devletlerle bilgi paylaşmadığı için piyasadan silinmemiştir. muhittin topalak triplerine girmeyin. blackberry telefonlar diğer telefon markaları gibi rahatlıkla dinlenebilmekte, yazışmalar okunabilmektedir.

    blackberry'nin olayı bbm adını verdiği kendi mesajlaşma uygulamasıydı. bu uygulama ile gönderilen mesajlar şifrelenip blackberry sunucularından geçmekteydi. mesajlar şifreli olduğundan özellikle şirket çalışanları blackberry kullanıyordu o dönem.

    blackberry altın çağını 2008-2011 arası yaşadı. türkiye'de özellikle o tarihlerde dizilerde hep blackberry telefonlar gösterildi. blackberry'nin tutmasındaki en büyük sebep o dönemki android ve iphone 3g ve 3gs'in klavyeleri şimdiki kadar zeki değildi. kelime tahmini yapamıyorlardı. blackberrylerdeki fiziksel klavye ile çat çat yazabiliyorduk. sonradan iphone 4 çıktı android kendini geliştirdi blackberry kullanım oranıda düşmeye başladı. zira insanlar ufak ekranlı dokunmatik olmayan telefonlardan bıkmıştı. ayrıca blackberry'nin işletim sistemi aşırı yavaştı. telefonu kapatıp açmak rahat 5 dakika falan sürüyordu.

    millet iphone ve android'e kaçınca bunlar sıfırdan bb os 10 isimli bir işletim sistemi yazdılar. bu işletim sistemi android uygulamalarını çalıştırabilen stabil bir sistemdi. ancak hem kaçan müşteriler hemde büyük firmaların mağazaya uygulamalarını getirmemesi yüzünden oda tutmadı.

    en sonunda mobil kısmını çinli bir firmaya sattılar.