hesabın var mı? giriş yap

  • oruç tutup fakirlerin halinden anlıyoruz da mesela bir ay olsun, altımıza ferrari çeksinler zenginlerin halinden de anlayalım.

  • 1 kişinin fakir 2 kişinin zengin olduğunu öğrendiğimiz ifade.

    fakirler ölür, zenginler hayatını kaybeder. daha öğrenemediniz mi?

  • dev oyku kosesinde redhouse sozlukle ilgili tespitiyle olayı bitirmis adam.
    _yetmisaltıncı denek gelsin!!
    (eleman sallana sallana gelir,kenarda deneye girmis diger denekler bekliyodur)
    _ne var,ne yapıcaksınız bana?
    _al bakalım sunu.(redhouse sozlugu elemana verirler)
    _ne lan bu,aaa redhouse sozluk,hemen .mcıgın,.ikismenin ingilizcesine bakıyım neymis.
    _bu da aynısını yaptı profosor(elinden sozlugu alıp,kıcına tekmeyi basarlar elemanin)defol lan.
    (kenarda ki diger yetmisbes denek dallamalada guler buna,sitti lan der bunlara eleman).
    _yetmisyedinci denek gelsin

  • “yarasa”nın kökeni araştırıldığında “yarısa/yersgü” gibi kelimelere ulaşılır ama arka metin hep boş kalır. kıpçak grubu lehçelerine bakıldığında “jarkanat/yarkanat” göze çarpar.

    anlam olarak “jargak” ya da “yarı” olarak bu grup lehçelerinde geçen “ince deri, ince et parçası” ve bildiğimiz “kanat” ın birleşimi olduğu kabul ediliyor. bir bakıma “deri kanat” “zarkanat” olarak anlayabiliriz. anadolu’ya gelmeden çok önce bu kökten değişmiş de olabilir.

    özbekler “kör şapalak” da diyor. burada “kör” bildiğimiz anlamda. “şapalak”, bize “şaplak” olarak anlam değişimiyle geçse de aslında “alkışlamak, elleri birbirine vurmak” anlamında. burada yarasanın ilginç “kanat çırpma hareketi” ne karşılık geliyor. (alkış kelimesi eskiden “övmek, kutsamak, teşekkür/minnet göstermek” olarak kullanılırken günümüzde eski türkçe “şaplak” yerine geçmiş durumda)

    türkler bu canlıya genelde kanatları üzerinden ad koyarken, farslar “gece dolaşan, gece uçan” anlamlarında “şebengiz” “şebpere” demişler.
    avrupa`da ise - ix.gregorius’un 1230’lardaki papalık bildirgesinden sonra başlayan kedi avıyla birlikte - farelerin hayatlarının ayrılmaz parçası olmasından gerek:
    fransızca “kel fare” ( chauve-souris),
    almanca ve rusça “uçan fare” (fledermäuse/letuchiy myshie) denmiş yarasaya.

    edit : sırpça'da da "slepimiš" (kör fare) demekmiş, @ateyizayi'ya teşekkürler.

  • yıllar önce ağzına kadar dolu bir iett otobüsünde arkalardan şoföre bir ses yükselir.

    - zaten akraba olduk, daha fazla alma da miras bölünmesin.

  • tutmuştur...

    cami avlusunda dilenciye para verir gibi eline para tutuşturulan genç kızı hatırlayan hatırlıyordur...

    günlerce şu sahneleri tv'lerde görenler de o genç kızla birlikte ağlamıştı...

    işte (o genç kız o gün bir bir ah etmişse, o etmemişse binlerce tv izleyicisi mutlaka etmiştir) o ah tutmuştur.

    .

    beş yıl sonra edit:

    14 ocak 2018'de hayatını kaybetmiştir dilek özçelik. 27 yaşındaydı.

  • yapisi sasirtici bir sekilde ram-air kanopilere benzeyen atlayis tulumu. marka ve modeline gore kanat alani ve dizayni degismekle beraber hava gecirgenligi sifir olan (bkz: zp) kumastan yapilir ve ayni kanopiler gibi on kisminda ve gobegin hemen altinda hava almasi icin agizlar bulunur. kanatlarin ic kismi hucrelere bolunmustur, cikisinizi yaptiktan sonra dikey hizinizla beraber agizlardan hucrelere dolan hava tulumun kol ve bacak kanatlarini sisirir ve verimli bir kanat profili (bkz: airfoil) olusturmalarini saglar. bu sayede tulum daha fazla lift uretebilir.

  • çin'e sürekli gidip gelen biri olarak çok olağan bulduğum durum. çin hükumetinin elektrikli araç konusunda inanılmaz kesin bir yönelimi ve ciddi teşvikleri var. ülkedeki 30 yerli araba imalatçısı firmanın 10 tanesi elektrikli araç üretiyor. trafikteki otobüsler için de de dönüşüm yaşanıyor. trafikte çok sayıda elektrikli otobüs görmeniz mümkün. özellikle shenzhen bölgesinde, taksilerin neredeyse tamamı, çinli byd firmasının ürettiği elektrikli araçlar. tesla da çok yaygın olmamakla birlikte üldeke ilgi gören bir marka.
    çin, üretim yoğunluğu ve geniş nüfus dağılımı nedeniyle ciddi enerji açığı olan bir ülke. bu nedenle şi, son çkp kongresinde "şi'nin yolu" olarak tanımlanan stratejisinde alternatif enerji kaynaklarıyla ülke ihtiyacının en az %40'ını karşılamayı önerdi ve bu yolda ilerliyor. amaç enerji açığını kapatmak. bu nedenle ülkede şu an güneş enerjisi çok aktif kullanılıyor. şahsen konuştuğum çinlilerin tamamı, şi'yi öve öve bitiremiyorlar. dahası önceki yıllarda bu ülkeye gittiğimde, adamlar kendilerini afrika'daki herhangi bir ülkeden daha güçlü gördüklerini belirtir bir davranış sergilemiyorlardı. ancak son gidişimde artık çinlilerde, "biz büyük gücüz" algısının oluştuğuna tanık oldum. bu yüzden şi çok ciddi destek görüyor. ayrıca dışa açılım konusunda da kendisi eskilere nazaran hayli ılımlı biri. bununla birlikte çok dengeci bir adam ve herhangi bir ülkeye bağımlılığı ülke için en ciddi tehdit olarak görüyor. bugün tesla'ya bu şekilde bir izin verilmesinin ardından mutlaka know-how paylaşımı ve abd ambargosunu, yatırım ve üretimi doğrudan çin'e taşımak yoluyla verilen zekice bir yanıt vardır. ki zaten hali hazırda çin'de elektrikli oto bataryası üretiminde çok güçlü firmalar da mevcut.

    edit: bugün elon musk'ın da katılımıyla, fabrikanın temel atma tören yapılmış. *

  • haber spikerinin cümlenin sondan ikinci kelimesinde gözünü kapatması, kelimeyi söyledikten sonra gözünü açması ve cümleyi gülümseyerek bitirmesidir. haberin "çocukların eğlenmesi", "maymunların oynaması" gibi temalar işlemesi esastır. lakin esas olan bir şey daha vardır ki, o da spikerin neden donuk bir ifadeyle haberin sonuna kadar gelip de son kelimelerde gülümsediğinin anlaşılamamasıdır. vak'a genelde şu şekilde gelişir:

    - ankara bugüne beyazlar içinde uyandı sayın seyirciler. sabaha karşı bastıran yoğun tipi, yolların kapanmasına ve kırsal kesimde yaşayanların mahsur kalmasına yol açtı. ama kar yağışını sevinçle karşılayanlar da vardı. karın tadını doyasıya çıkaranlar yine [kapa göz] çocuklar [aç göz][gülümse] oldu.

  • olay hiçte sandığınız gibi aldatma olayı değil.
    tam bir şebeke meselesi. urfa'da yaşanmış bir olay ve organize bir dolandırıcılık durumu. bu şekilde basılan adam korkutuluyor. "para vermezsen videoyu abime atarım" diye korkutulan adamdan yüklü miktarlarda para alınıyor. kadın da işin içinde yani.

  • sayın esmer bayanlar; saçlarınızı sarıya boyatınca maalesef marilyn monroe'ya değil, trabzonsporlu ibrahim yattara'ya benziyorsunuz...