hesabın var mı? giriş yap

  • dolmusu sıkıstıran mercedesteki adam: sen benim kim oldugumu biliyor musun?
    sinirlenen dolmus soforu: sen bu hat kac para biliyor musun? seni satın alırım, karını da sana kuma yaparım.
    olaya polis mudahalesi gerekmistir.

  • frontal lobun onemli kismini, prefrontal cortex(pfc) olusturur. insani insan yapan ozellilkeri aslinda pfc verir. tamamen gelismesi 18-20 seneyi bulur. belki de resitlik icin yas sinirinin 18 olarak kabul edilmesindeki sebep budur. cogu hayvanin parietal ve temporal loblari insaninkinden daha iyi gelismistir ancak hayvanlar arasinda sadece insanin pfc'si en iyi bicimde gelismistir. bu konuda en yakin arkrabalarimiz sempanzeler ki onlarin pfc'si serebrumun 7-10% arasindadir. bu arada insaninki de 30% kadar.

  • bütün kalbimle desteklediğim kural.

    bu kuralı öğrenmeden önce yaptığım yazım yanlışlarına bir örnek vermek isterim:

    "edip, akbayram"

  • arda'nın olası bir "tamam lan ver" cevabı sonrası muhtemelen messi'nin, sol elinin işaret ve orta parmağının arasına baş parmağını sokarak "al sana forma" diyeceği önermedir.

  • sözlükte kalabilecek yazarların kriterlerini öğrenir öğrenmez balık haline koşup ahtapot aldım bi tane, vaktim kısıtlıydı pişirmeden yuttum. sörf tahtası pahalıydı, deponun tahta kapağını söküp koltuğumun altına kıstırdım koşarak venice beach'e gidiyorum. allahını seven varsa yerini söylesin bu venice beach'in. sörf yaparken karakter geliştirme dersleri alıcam. lütfen bana bir şans daha ver sözlük.