hesabın var mı? giriş yap

  • islami konuları işleyen tartışma programını sadece para kazanmak için yapan, işten eve gittiğinde yüzündeki maskeyi çıkarıp, kendine bir kadeh şarap koyup tartıştığı konukların ne kadar salak olduğunu düşünerek kendi kendine gülen bir kadın olduğu izlenimini uyandıran tartışma programı sunucusu.

  • bırak türkiye'yi dünyada bir çok bilim adamı konu hakkında araştırma yapıyor, makale yayınlıyor. konu ile ilgili bir tane makalesi olmadan büyük resim görme kursunu başarıyla bitirip ahkam kesen komplocu birinin attığı tweet'tir.

    söylediklerine o kadar güveniyorsan makale haline getirir, büyük bilim dergilerinde (lancet vs.) yayınlarsın.

  • bu uçağı asıl ölümcül yapan şey gau-30 mm avenger topu veya düşük irtifadaki manevra kabiliyeti değil üzerinde taşıdığı targeting pod'dur yani aa/aaq-28(v)'dir. targeting pod bu uçağa diğer avcı/bombardıman uçaklarındaki kabiliyeti kazandırmakla beraber diğer uçaklarda olmayıp da bu uçağa özgü olan yukarıda yazdığım iki şey ile birleşince ortaya gerçek bir ölüm makinesi çıkıyor. tgp'yi 30 mm'lik topuna sabitleyip hedefi, topun baktığı noktayı tgp ile millerce öteden, görebilir veya tgp ile tespit ettiğiniz hedefi maverick* füzesi ile hurda yığınına çevirebilir veya lazer güdümlü bombalarla* hedefi yaklaşık yüzde yüzlük bir başarı oranı ile 20.000 feet gibi bir irtifadan imha edebilirsiniz. bu uçağın en sevdiğim yanlarından birisi de tf34-ge-100 motorlarından çıkardığı o karakteristik sestir. dcs a10-c warthog ile çok fazla içli dışlı olunca bu makineye göbekten bağlanıyorsunuz. paint scheme olarak 74th ft* candır, baldır.

  • aynı şekilde, fatura kesmeyen ve dolayısıyla vergi ödemeyen, sürekli zarar ile seneyi kapatıp, asgari ücretli çalıştırıyor gösterip elden maaş veren, borçlarını ödemeyen veya geç ödeyen esnafın ticari kafası olması gibidir.

  • geçen sene işten çıkarıldım. tamamen haksız sebeplerden. bu yüzden davayı zaten kazandım.

    neyse efendim, kıdem ve ihbar ile yaşayabildim iş buluncaya kadarki 3 ayda. kaldı ki bekar ve birikmişi de olan biriydim. borcum yoktu.

    çünkü işsizlik maaşı, aldığım maaşın 1/4'ü bile etmiyor. sadece ihbar tazminatımı alsam, muhtemelen 2. ay itibariyle birikimden yemeye başlayıp, işsizliğim uzasa bildiğin sokakta kalacaktım.

    şimdi sorarım, türkiye gibi işyerlerinde adaletsizliklerin, mobbing'lerin kol gezdiği bir ülkede, işçinin alabileceği tek güvenceyi kaldırmak, elli tane şarta bağlamak akıl karı mıdır?

    parti bağımsız düşünün. yarın bu kişi siz de olabilirsiniz. işte bu akp'nin saçma ekonomi politikalarında artık geldiği son noktadır. maaşın %50'sinden fazlası vergilere giderken, devleti, ülkeyi daha ne kadar vatandaş ayakta tutacak? ekonomi politikası hiç olmayacak mı bu ülkenin?

  • prag'dan krakow'a giderken, yoldan yiyecek bir şeyler almak için durulan carrefour'dan aldığım ürünleri tükettiğim esnada, sonradan polonyalı olduğunu öğrendiğim kızın "türksün değil mi?" sorusu ile afalladım. ona bunu nerden anladığını sorduğumda aldığım cevap:

    -peynir, domates ve ekmek yiyorsun. tanıdığım bütün türkler böyle yemeyi seviyor.
    +hahahaha.

  • "otisabi"

    ipe sapa gelmez
    saptan ipe gitmez
    topluma mal olmaz
    daldan dala konmaz

    sabi sabi sabi sabbirini
    oti oti oti oti otisabirani

    havadaki kuşlar
    klavyeyi tuşlar
    banyodaki duşlar
    sıcak suyla haşlar

    oti oti oti oti otttirini
    sabi sabi sabsabbarani

    aristoyu andın
    tiridine bandın
    güllaç güllaç güllaç
    sütlaç sütlaç sütlaç

    sabi sabi sabi sabbirini
    oti oti otissa bararani