hesabın var mı? giriş yap

  • öncelikle, içtiğim suya bile xanax atacak vaziyette geçirdiğim ve işe gitmeyip sıkıntıdan çatladığım bi' günü bu kadar eğlenceli hâle getirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

    ***

    balrog hakkında inanılmaz kısıtlı bi' bilgiye sahibiz. balrog'un en büyük silahı gizemi. kanatları var mı bilmiyoruz. kitaptaki tasvirlerinde iki küçük kanattan bahsedilir. ama bu onları sarıp sarmalayan gölge midir bilinmez. kendileri hakkında kesin olarak bilinen tek şey büyü kullanarak silah yapabiliyor olmaları. onun dışında ne görüntüleri ne de diğer güçleri hakkında tam bi' bilgiye vakıf değiliz.

    melkor'un süslü tacının kafasından çıkarılıp boynuna tasma diye takılmasıyla son bulan war of wrath'da birçok balrog öldürülmüştü. bu yüzden sayılarının çok az olduğunu tahmin ediyoruz. biz kim miyiz? orta dünya lobisi. ayrıca bu balrog'lar beleriand savaşları'nda elfler tarafından neredeyse tamamen yok edilmişler, noldor'un destansı zaferi şarkılarda anlatılır.

    balrog'ların lordu gothmog şüphesiz ki en güçlü balrog'tur ve aynı zamanda adını bildiğimiz tek balrog'dur. ve onu da bi' elf olan gondolinli ecthelion öldürmüştür. yani neymiş balrog'lar elfler tarafından öldürülmüş. bunu aklımızda tutalım.

    ayrıca balrog'u khazad-dum köprüsünde gandalf the grey'in de yendiğini biliyoruz.

    smaug'sa üçüncü çağın en büyük ejderhasıdır. kızıl alevlidir, demir pullarla kaplı bi' zırhı ve çok büyük kanatları vardır. kendisi inanılmaz zeki ve alaycı bi' ejderhadır ve altın düşkünlüğüyle bilinir. kendisi tembeldir. ellenmese sonsuza kadar dağaltı krallığı'nda hazinesiyle birlikte yaşar giderdi.

    smaug beş ordunun; elf'ler, cüce'ler, insanlar, goblin'ler ve ork'lar; birbirine düşmesine sebep olan erebor hazinesinin üzerinde iki yüz yıl boyunca fosur fosur uyumuştur. kimse de gelip hadi kalk yerine yat diyememiştir.

    eğer yüzük olmasa, bilbo karnındaki o zayıf noktayı fark etmese, ardıç kuşu o zayıflığı okçu bard'a söylemese, bard kara ok'la smaug'u o zayıf noktadan vuramasa rüyanızda yenerdiniz smaug'u. kusura bakmayın, smaug'u yedirmeyiz.

    yani özetle balrog dediğimiz yaratıkların iki elf ve bi' büyücü tarafından teke tek dövüşte yenildiğiniz biliyoruz. ejderhayla teke tek dövüşmek ne demek? cüce ordusu, insan ordusu, elf ordusu birleşip yine de smaug'a saldırmaya cesaret edememiştir.

    ***

    ben oyumu "i am fire, i am death" diyen smaug'tan yana kullanıyorum.

    edit: https://www.youtube.com/watch?v=1qotylkauqa

  • "fake olduğunu anlamazlar değil mi?" sorusuna "yok canım, fake olduğunu anlamazlar" cevabı verilen fake sesler.

    ak troller, bu kadar mı çaresizsiniz lan?

  • ön edit : ithalatçı değil, imalatçıyım.

    bir kobi olarak kanser olma sürecini yavaş ve emin adımlarla yürüyorum. imalatı durduramıyorum iflasın ilanı demek, fatura kesemiyorum saatler arasında %10 15 zarar edebiliyorsunuz, kimya sektöründeyim ham maddemin tamamı ithal dolar bazlı, satışlarım türk lirası.

    dolar artıyorsa sende arttır diye düşünen kafa tasının içi hava dolu arkadaşlara kısaca, o işler öyle işlemiyor canım benim demekle yetinmek istiyorum.

    kendimi piyasada şanslı hissediyorum çalıştığım iş ortağımın oldukça yüklü ithalat çalışması var.

    yarınım meçhul çünkü ham madde alımını durdurdum, bir iki haftada % 30 içeri girerken ne kadar zam alabileceğimi bilmiyorum.

    hadi bakalım hayırlı kanserler.

  • isveç'e vergi veren türkiye ile bağı kalmamış adama yapılan yardımdır. kızının avrupa'da ölmek daha iyi tarzı bir twiti vardı. bu adamlara mı yardım ediyorsunuz şimdi? bakın her şeyi geçtim yatağa düşene kadar beklemişler üstüne isveç'ten kalkan kurtarma uçağına gitmemişler ve siz ayaklarına özel uçak gönderiyorsunuz . devletin parasını böyle çarçur edip bir de utanmadan oyun konsoluna, makyaj malzemesine vergi getiriyorsunuz. daha kendi vatandaşınıza maske dağıtamadınız ama sorsan ortamlarda büyük devletiz. aferin size.

    edit: arkadaşlar bahsettiğim olayların hepsi adamın kızının twitter hesabında var. herkese tek tek cevap veremem. bahsettiğim ilk twit çok daha önce atılmış. birkaç gün önce açılan konuda linki paylaşılmıştı daha sonra silindi. ss alan varsa paylaşabilir.

    edit2: özelden iltica konusunda çok fazla mesaj aldım. evet herkes hangi profilde insanların isveç'e iltica edebileceğini az çok biliyor. zulüm gördüklerini iddia ettikleri bir ülkeden yardım istemek de ayrı bir yüzsüzlük gerçekten.

  • kahkaha krizine sokan tarihi karikatürün sahibi.

    osmanlı dönemi kıyafetleri ile fesli sarıklı 4 kişi;

    - hay mına koyiim yararlı cemiyette takılıyorum diye haftalardır zararlı cemiyette takılıyormuşum lan. oğlum niye uyandırmıyorsunuz adamı vicdansızlar...

    + abi valla biz de karıştırıyoruz hep... zararlılardan birtek mavri-mira'yı biliyorduk... biz de mi zararlıymışız?...

  • tır şöförüyle aramda geçen diyalog.

    + abi romanya nasıl bir yer?
    - abisi romen gümrüğünü görünce sikim kalkıyor sen hesap et

    (bkz: klinik vaka)

  • mayis 2005 tarihinde, saat sabah 11 civarlarinda, kadikoy'deki tepe nautilus alisveris merkezinden cikarken, "b" kapisinin onundeki engellilere ayrilmis, zincirle cevrilmis yere park eden bu zihniyetteki sahsi gordugumde, kucaginda 2 yasindaki oglumla guvenlik gorevlisini ikaz etme "hatasinda" bulunmustum. etraf los, sol gozumde retina yirtilmasi var, secmem zor, park eden sahsin kafasinda bir cesit sapka var...

    benim de guvenligimden sorumlu gorevliyle aramizda gecen diyalog:
    - hanimefendiyi ikaz eder misiniz, engelli yerine park ediyor
    - hanimefendi degil o, ordu mensubu
    - engelli, gazi filan mi yani?
    - yoo, degil.
    - neden buraya park ediyor peki?
    - ben ne diyeyim simdi asker adama? sen (!) soyle.

    bu sirada ordu mensubu bey arabadan iner, benim onun arabasina bakarak gorevliyle konustugumu gorur..
    - ne var?
    - beyefendi, gormuyor musunuz, engelli yerien park ediyorsunuz. bir suru bos yer var, ayip degil mi?
    - istedigim yere park ederim.
    (annem araya girer, biraz "dank" diye konusmasiyla unludur)
    anne - manyak misin, ceksene arabani suradan.
    - hooarrgh sen bana ne dedin layn... (diyerek uc adimda annemin ustune cullanir, guvenligimizden sorumlu gorevli bakiyordur)
    anne - otoparkin ortasinda dayak mi atacaksin, bu beklenir zaten, gucun bi bana yeter herhalde
    (ben oglumla araya girerim)
    - yanimizda cocugun onunde boyle rezalet mi cikaracaksin?
    (oradan gecen ve soylediklerimiz duyan bir baska zihniyet, kadin hem de)
    - o asker, memleketi onlar kurtariyor, istedigi yere park eder...
    (dumur)
    - istedigini de dover di mi? yuru anne gidelim, gercekten adam bizi dovecek yoksa..

    arabaya kosar, cikariz, gorevli, "yapma abi degmez bu xropxlar icin" diyor bagirarak... sinirden eller titremektedir, adamin arabasinin plakasini almayi unutmam... bir de bakariz, adam isini gucunu birakip bizi takip etmeye baslamistir. arabayi sagdan soldan s›k›stirip, parmagiyla, "sen goreceksin gununu" seklinde bir seyler bagirmaktadir.

    - alo 155
    - annemi, beni ve 2 yasindaki oglumu arabasiyla taciz eden ordu mensubu bir beyi sikayet etmek istiyorum. arabayi kenara cekmemizi istiyor, biz de kaciyoruz.
    - neden kenara cekmenizi istiyor.
    - dovecek galiba (!) (olayi anlatirim, esgali ve plakayi veririm)
    - yerinizi bildirin..
    - (bildiririm)
    - kiziltoprak'a kadar idare edebilir misiniz?
    - nasil yani?
    - oradaki ekip cevirecek, o zaman kacarsiniz.
    - tutuklayacak misiniz?
    - bir suc isledi mi?
    - henuz degil.
    - tamam cevirecekler simdi. stadin ordan gecin. biz hallederiz.

    gercekten de kiziltoprak isiklarin hemen onunde duran trafik polisi, once bize "gec gec" dedi, sonra da arkamizdan deli gibi gelen adamin arabasini cevirdi.

    bu gibi zihniyetlere catinca da dikkatli olmak gerekiyormus diye bir ders daha aldim (!). "memleketi kurtarmak sana mi kaldi" diyenlere de, kucagimda oglum olmasa kendimi de, annemi de, engellilerin haklarini da korurdum...