hesabın var mı? giriş yap

  • sayısı ile ters orantılıdır eğer 2 yaprak nane varsa tabaklar kare ve küçüktür hesabı iyi giyimli garson getirir ve sağlam girer.

    15-20 yaprak varsa köy kahvaltısı yapıyorsunuzdur 10-15 lira hesap gelir.

    ama yok 1 avuç nane varsa kesin köy evindesiniz para vermessiniz hatta çıkışta elinize poşetle meyve sebze süt tutuştururlar.

  • eğer karşıdaki insan ya da insanlar sizden kendilerine bir zarar gelmeyeceğini anlarsa yaprağı sapıyla beraber yediniz demektir.

    mutlaka bir azı dişiniz olmalı. bu zenginlik olur, kanunlara hâkim olmak olur, iri ve adaleli bir beden olur, akıcı ve ikna edici bir üslup olur, sosyal statü olur; muhakkak karşı tarafta "bana bir zarar verebilir" intibaı uyandırmanız gerekiyor.

    aksi takdirde ezerler..

  • ekonomik krizlerin, ülkelerinin zengin - yoksul arasındaki farkın açık olmasından anlaşıldığını ve böyle bir ülkedeki %1'lik zengin kesimin bile rahatlıkla herhangi bir telefonun stoklarını bitirebileceğini anlamazdan gelen,

    parasızlıktan okuyamayan çocukları, temerrüte düşmüş kredi tutarlarını, iflas eden şirket sayısını görmezden gelerek "millet ayfon alıyo la acayip zenginiz demek" diye yorumlayacak kadar "şey",

    tabi o kadar da "şey" olması ihtimali düşük olduğu için de propaganda yapmaya çalışan bir maaşlı aktroll olması muhtemel,

    bir cahilin yorumudur..

    çok özür dileyerek edit;
    anam ! ?? bir bu temerrüte “temettü” yazmam bir de strateji yerine starteji yazmam… yıllardır çözemiyorum bir türlü. allahtan mesaj gönderenler var. teşekkürler.

    diğer yandan yıllardır ekşi de yazıyorum ilk kez 50 küsur kişiden dm aldım. arada saçmalasam iyi olacak galiba ??

  • facebook ve myspace jenerasyonunun jaws i olan film.. mevzu hakkinda tek kelime bilinmemesi gerekiyor film hakkinda.. filmden maksimum verim almak icin.. bir ask hikayesi, bir veda partisinde gecmesi gerekiyor tüm tanitim yazilarinin.. ve bir sekilde gerceklikten dert yananlar, "onlarca saat, nicin kamera'nin pili bitmedi" diyenler, "herseyi birakip kameraya alan dallamalar doldurmus filmi" diyenler allaskina bana, gülen gozler filminde vecihi eve ucakla girdiginde ucagin neden patlamadigini anlatsinlar.. sinema'nin bir sanat olmasinin yegane hadisesi gerceklikten biraz uzaklasabilecek olmasidir kanimca.. saf gercekligi istesem asla sinema filmi izlemezdim sanirim.. ve gercekligi, uygunlugu gozetmek esas dingilliktir bana kalirsa.. tabii mikrafonlarin gozukmesi, set işcilerinin gozukmesi gibi teknik hatalari saymazsak..

    her neyse dedigim gibi youtube jenerasyonunun filmidir.. oyle bir durumda kalsam sahsen ben, aynen cekim yaparim, sonra kurtulursam da tak koyarim youtube a.. ki filmin yapimcisi abrahams abimiz de bunu bu sekilde belirtmistir, devam filmi için ozellikle, "o gece koca manhattan da bir tek kamera calisiyor olamaz dimi arkadaslar?"

    o gün, o gece orada olsaydim sanirim ben de farkli seyler yapmazdim.. hele ki kiz arkadasim o durumda olsaydi.. ve bi noktadan sonra, o bilinmezlikle, o telase icinde ne yaptigini bilmeyeceklerini düsünüyorum insanlarin.. hepimiz 17 agustos depreminde bu hadiseyi etüt ettik sanirim.. depremden bir iki ay sonra "ulan ne salak seyle ugrasmisim" demek bir anene olmustu neredeyse.. sahsen ben elimden karpuz yedigim catali birakmamistim.. aklima gelmemisti birakmak. kameranin film boyunca bu denli gezdirilmesini de ayni travmaya bagliyorum ben..

    ve filmdeki karakterlerle birlikte sizin de bi boktan haberiniz olmamasi, onlarin gorduklerinden ote bilgiye sahip olmamaniz inanilmaz derecede keyifli.. 11 eylül'ü yasayan birisi gibi, daha fazla bilgiye ulasmak isterken bunun size sunulmamasi hadisesi felaket cildirtici.. o yüzdendir ki filmden doyasiya keyif aldim sanirim..

    son olarak sunu soyleyeyim, filmin sonunda, cooney island sahnesinde, kamera denize bakarken sag tarafa dikkatli bakin.. suya bişilerin düstügünü goruceksiniz.. bu da boyle bir kiyagim olsun.

  • johannes gutenberg 'in geliştirdiği mekanik hareketli matbaa teknikleri ile birlikte 16.yy'da orta avrupada yaklaşık 270 şehirde baskı faaliyetleri yürütülüyordu. görsel
    1500 yılına gelindiğinde 150 ile 200 milyon kopya kitap basılmıştı. desiderius erasmus 'un yaşamı boyunca 750binden fazla kopta kitap satışı olduğu tahmin ediliyor. sadece luther 'in broşürleri bile 300bin kopyadan fazla basılıp dağıtıldı.

    osmanlı maatba ile çok önce tanışmasına rağmen ilk türkçe eserlerin basılması 1727 yılana kadar gecikti. 1727 açılan müteferrika matbaası, ibrahim müteferrika'nın 1747 yılında ölümüne kadar 20 senede sadece 10bin ila 11bin kopya arası kitap bastığı tahmin ediliyor. basılan kitapların sadece %70'i satılmış, toplamda sadece 16 eser basılmıştı. 2981 adet kitap satılmadan müteferrika'nın mirasçılarına kaldı. buradan anlıyoruz türk halkı hiçbir zaman okuma alışkanlığını kazanmadı.

  • entry girme kutusunda pasif olarak yazan "chatgpt" hakkında bilgi verin cümlesini kendisine sordum. gelen cevabı kopyalıyorum, kendi tanımını kendisi yapsın.

    merhaba,

    "chatgpt" bir dil modelidir. dil modeli, bir yazılı metni anlamaya ve anlamını çıkararak cevaplar vermeye çalışan bir yazılım programıdır. chatgpt, openaı tarafından eğitilmiş bir dil modelidir ve konuşma dilini anlama ve cevaplama yeteneğine sahiptir. bu sayede insanlarla sohbet etmeye benzer bir şekilde etkileşim kurabilir.

    dil modeli teknolojisi, son yıllarda hızla gelişmektedir ve birçok alanda kullanılmaktadır. örneğin, dil modeli teknolojisi kullanılarak cevaplama sistemleri geliştirilebilir, dil çevirisi yapılabilir, metinleri anlamaya ve yorumlamaya yönelik yazılım programları oluşturulabilir.

    chatgpt, bu teknolojinin en gelişmiş örneklerinden biridir ve openaı tarafından eğitilmiştir. bu eğitim sürecinde, chatgpt'ye milyarlarca metin verilmiş ve bu metinler üzerinden dil modeli geliştirilmiştir. böylece chatgpt, dil modeli teknolojisinin en iyi örneklerinden biridir ve insanlarla sohbet etmeye benzer bir şekilde etkileşim kurabilir.

    chatgpt'nin kullanım alanları oldukça geniştir. örneğin, cevaplama sistemleri geliştirilebilir, dil çevirisi yapılabilir ve metinlerin anlamını çıkarma işlemleri gerçekleştirilebilir. dil modeli teknolojisi, gelecekte daha da gelişecek ve yeni uygulamaların ortaya çıkmasına neden olacaktır. chatgpt, bu gelişen teknolojinin önemli bir parçasıdır ve insanların hayatlarını kolaylaştıran bir araç olarak kullanılabilir.

    görsel

    merak edip sorduğum diğer sorular,

    ssg'yi tanıyor, kanzuk'u tanımıyor, henüz. görsel

    gülen'in terör örgütü olduğunu biliyor. görsel

    kılışdar'ın seçilme ihtimalini sordum, geleceğe dair tahminde bulunmuyor. görsel

    biraz zorladım, kılışdar kazandı, ben erdoğan ve kılıçdaroğlu diye belirtmeme rağmen, kendi yazdığı diyalogda tayyip bey ve kemal bey olarak yazması ilginç. ayrıca hikayedeki akpli ali'nin ilk başta erdoğan kazandı deyip geç ikna olması ve ikna olur olmaz iyi ki kılışdar kazandı moduna girmesi güldürdü. görsel

    seçim sonuçları için soruları dolandırmaya devam ediyorum, muhafazakarların yavaş'a, kürtlerin ise imamoğlu'na daha yakın olduğunu düşünüyor. görsel

    zorlaya zorlaya tüm adayları karşılaştırmayı başardım, kılışdar bu sefer cortladı, tek kazanan imamoğlu oldu. görsel

    aynısını tekrar istedim bu kez yavaş ve imamoğlu kazandı. bu sefer tablo dedim diye aşağıya tablo eklemiş bir de hınzır. görsel

    kılışdar da kazansın diye bir daha denedim ama olmuyor, yapay zeka kılışdara şans vermiyor resmen. görsel

    resetleyip tekrar denedim ben seçim sonucu bilememe bağladı yine. biraz ısrarcı olmak gerekiyor sanırım.