hesabın var mı? giriş yap

  • 1. kare seklinde kutu üretmek, daire seklinde kutu üretmekten daha ucuzdur. stoklamasi da daha kolaydir.
    2. pizza (tavada yapilmis amerikan tarzi sikindirik kalin pizzalardan söz etmiyorum), hicbir zaman tam daire seklinde olmayacagi icin onu o daire seklinde bir kutuya yerlestirmek sorunlu olacaktir.
    3. köselerdeki bosluklar sayesinde pizza dilimlerini kare kutudan almak, kalip gibi daire kutuya yerlestirilmis pizza dilimlerini almaktan daha kolaydir.
    4. yeryüzündeki yillardir bu isi yapan milyorlarca pizzacinin bir bildigi vardir.

  • milliyetcilik noktasinda kacirdiginiz bir nokta var; siz irkinizin kotu ozelliklerini yerip iyi ozelliklerini ovmek yerine her noktasina bakip kotu diyorsunuz. sizde gote got denmiyor her seye got deniyor.

    cok mu aci cekmisler? yaziktir kabul ediyorum ama bunu gidin hocalida katledilen bebeklere anlatin. gidin egenin koylerinde karnina el bombasi baglanip oldurulen turk evlatlarina anlatin iki yuzluler.

  • rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan simurg anka, bilgi ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş...

    kuşlar simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da simurg'u bekler dururlarmış. ne var ki, simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler.

    derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü simurg'un kanadından bir tüy bulmuş. simurg'un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler.

    ancak simurg'un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan kaf dağı'nın tepesindeymiş. oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş. kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. yorulanlar ve düşenler olmuş.

    önce bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp;

    papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş(oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış);

    kartal; yükseklerdeki krallığını bırakamamış;

    baykuş yıkıntılarını özlemiş,

    balıkçıl kuşu bataklığını.

    yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış.

    ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen altıncı vadi "şaşkınlık" ve sonuncusu yedinci vadi "yokoluş"ta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş... kaf dağı'na vardıklarında geriye otuz kuş kalmış.

    simurg'un yuvasını bulunca ögrenmişler ki;

    "simurg anka - otuz kuş" demekmiş.

    onların hepsi simurg'muş. her biri de simurg'muş. simurg anka'yı beklemekten vazgeçerek, şaşkınlık ve yokoluşu da yaşadıktan
    sonra bile uçmayı sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça, her birimiz birer simurg olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız.

    şimdi kendi gökyüzünde uçmak zamanıdır...

  • aklıma karnıyarık ve cacık ikilisini getiren başlık. allah belanızı vermesin! el diyarda nereden bulacağım şimdi bunu?

    edit: bu entriyi neden 16 defa favladınız şimdi? tekrardan allah belanızı vermesin!

    edit2: favori 64 olmuş amk. beni düşürdüğünüz şu hale bakın. en işe yaramaz entrim en üst sıralarda duruyor. yine allah belanızı vermesin!

    edit3: size ateşler salmayı düşünüyorum.

    edit4: ohaaa ama artık ya!

    edit5: ben caydım sizden. ne haliniz varsa görün!

    yıllar sonra edit: internetten tarif videolarını izleyerek yaptım. defalarca yaptım. hatta usta oldum diyebilirim artık. ha yoğurt, cacık olayına gelince. iki sokak aşığıda oturan bir türk abladan yoğurt mayası aldım. yoğurdu da kendim yapıyorum cacığı da. oh miss...

    2024: yetmedi mi hâlâ?

  • aşağıya bırakacağım linkten broşüre ulaşıp görebileceğiniz fiyatlar.

    link (sağa doğru kaydırın)

    şu sayfada diğer broşürlere de bakabilirsiniz

    bu da aldi fiyatları

    aldi

    evet avrupa perişan halde, bizi kıskanıyorlar, en ucuz türkiye...

    ve dikkatimi en çok çeken şey, son sayfadaki beko çamaşır makinesi. görsel
    219euro 3500 tl yapıyor. ama aynı makine türkiyede 6bin tl civarı.

    görsel küçük beko fırın 60 euro 900tl yapıyor. ama aynı fırın burada 1500 tl.

    lan kendi yaptığımız ihraç ettiğimiz makine yurt dışında nasıl yarı fiyatına oluyor beynim yandı.

    edit: moralinizi bozuyorum diye bana kızacağınıza bu linki akpli dayılarınıza gönderin onların morali bozulsun.

    edit2: ve yazmayı unuttuğum diğer mesele şu. bu gıdalar ciddi manada daha kaliteli. yani bizim türkiyeden aldığımız algida dondurma süt tozu ile yapılıyor. hatta ismi dondurma değil sütlü buz olarak geçiyor ama avrupadaki algida gerçek süt ve gerçek şeker ile yapılıyor. çikolatalar da aynı şekilde türkiye pazarına palm yağını ve glikoz şurubunu basan markalar avrupada pancar şekeri ve normal yağ kullanıyor. hemen hemen her üründe, türk pazarı için üretilen global markalar glikoz şurubu, palm yağı, süt tozu falan zararlı ucuz şeyleri kullanırken avrupada bu pis maddeleri raflara sokmuyorlar.

    yediğimiz kazık öyle böyle değil. çok pis kazık yiyoruz millet uyuyor. en yüksek fiyata en kalitesiz ürünleri kullanıyoruz.
    vergiler, dolar kuru, kalitesiz malzemeler hepsi bize giriyor.

    edit3: bir şey daha keşfettim. tatil fiyatları oha yani adamlar 350 euroya gelip 8gün alanyada kalabiliyor. görsel biz hemen dibimizdeki şu şehire gitmek istesek arabamız olsa bile zaten en az 2, 3bin tl benzin gidecek. antalyaya otobüsle gidip, otelde kalmak yerine sokakta kalsak, hergün simit falan yesek dönüşte de otostop çekip gelsek, ancak 350 birim paraya hallederiz alanya tatilini ama adamlar aynı paraya uçakla 3bin kilometre öteden gelip üstüne her şey dahil otelde 8gün kalabiliyor. bize deniz tatilini boşverin bayramda köye gidelim desek minimum 4bin tl falan gider. adamlar o paraya afrikada safariye veya uzak doğuya yada kanadaya falan gidebiliyor.

  • gezici arkadaşlar gaza gelmeyin 2013den beri 1 çivi bile çakmayan şimdi hiçbirşey yapmaz

    bu seçim daha çetin geçecek gibi görünüyor ekonomik olarak sıkıntıda olan halka o sıkıntıyı unutturacak tekrar kendilerine bağlayacak malzeme lazım

    %70 in sağ partiyi desteklediği bununda %55 in iktidar tarafı olduğu bir ülkede eğer sokağa çıkarsanız kaybeden olursunuz

    bu dünya kimseye kalmaz bugün o yaptırır yarın başkası yıkar bunu unutmayın