hesabın var mı? giriş yap

  • büyük ev ablukada, son feci bisiklet, yüzyüzeyken konuşuruz ve benzeri gruplardan sonra enteresan isim sıkıntısı çeken yeni indie gruplarımız için açılmasını elzem bulduğum başlık. maksat vatana millete hizmet olsun, gençlerin önü açılsın.

    günün isim önerileri:

    olmadı onu öyle yapalım
    tavuk ye
    biberona oturak
    acayip sevimli yorgan mafyası
    kerbela disko
    g.ö.t.
    bükük tasolarını
    tam orası
    mervelerdeyiz
    son peygamber sosis köpek

    muhtelif günlerde güncellenecektir.

  • halk arasında kendisine kum kelebeği de denir. bu ismi yassı ve yayvan görünümden dolayı alır. fiziki görünümüne baktığımızda vücut uzunluğu 6-12 mm genişliği ise 0,8-3 mm arasında değiştiğini görmekteyiz. karmaşık bir yaşam döngüsüne sahiptir ve son konakçısına vara kadar iki farklı konakçı daha değiştirir. çoğunlukla son konakçı koyun, keçi ve sığır gibi ruminantlarda (geviş getiren)olsa da, domuz, at, köpek ve nadir olarak da biz insanlarda enfekte edebilir. vücut içinde safra yolları ve safra kesesine yerleşerek organ yetmezliğine neden olur.1

    yukarıda da dediğim gibi yaşam döngüsünde 2 ara konak kullanmaktadır; birinci ara konak kara sümüklüleri, ikinci ara konak karıncalardır. işte asıl hikayede burada başlamaktadır. last of us dizisi izleyen veya oyununu oynayanlar bilirler, konu içresinde kişileri zombileştiren bir mantar türü olan cordyceps bulunmaktadır.

    işte bizimde dicrocoelium dendriticum olan bu küçük parazit arkadaşımız ara konakçılarından biri olan karıncaların beyinlerine yerleşerek onları kontrol ederler. tam bir zombiye dönüşen karınca son konakçısı olan hayvanların otladıkları yere gider ve otun en üst noktasına çıkarak kıskaçlarını ota kilitler. son konakçı da bu otu yiyerek hastalığı almış olur. ayrıca (bkz: toxoplasma gondii), (bkz: diplostomum pseudospathaceum) ve (bkz: plasmodium falciparum) gibi türlerde buna benzer bir hayat döngüsü izlemektedirler.

    video

    kaynak:(bkz: zagalar bir veteriner hekim)

  • bir cok denizciye ilham kaynagi olmus buyuk denizci. kitabini okurken seker gibi bir adam oldugunu dusunup durdugunuz bir adam. karada ise basini belaya sokmaktan alamayan bir kisiymis anlasilan.

  • - at kaç para biliyon mu yiğenim...

    yıl 2008 eskişehir

    vakti zamanında öğrenciyiz, şimdi adını vermeyim ama bilen bilir ucuz yemek için gidilen yerlerden birindeyiz. arkadaşlar ve ben toplamda dört kişi oturmuş önce çorbalarımızı içmişiz. sonra ben ve bi arkadaşım ciğer tava ve pilav, birimiz ıspanak, birimiz ise az tas kebabı ve pilav siparişi verdik.

    tas kebabı yiyecek olan arkadaş çömez. hem şehre hem okula hem mekana yeni yeni alışan bir genç. neyse siparişler geldi yemeğimizi yedik. kasaya gittik sıra sıra herkes yediğini öderken en son çömez arkadaş tas kebabının fiyatını öğrenince (3.5 tl) şaşırdı.
    çömezliğini belli edecek ya illa "eheuhuee amca ya tas kebabını at etinden mi yapıyonuz ehuhee" dedi.

    kasada duran yaşlı bey amca gözünü çömeze dikip "at kaç para biliyon mu yiğenim" diyince çömez arkadaş liyakatını alıp çömezlikten eskişehirliliğe yükseldi.

    gel zaman git zaman o masada yemek yiyenlerden birisi belediyede işe girdi.
    o lokantanın aracının eskişehir girişinde paketlenmiş halde bir ton köpek eti ile yakalandığını haber aldı.

    ve o gün biz de anladık ki at eti köpek etinden pahalı.

  • iq'su ayakkabı numarasını geçemeyenler tarafından kendi türdeşlerinin pisliklerini önemsizleştirmek için öne sürülmüş bir iddiadır.

    yahu anlamadım şimdi ben. bu adam solcu mu değil mi bilmiyorum ama temsil kabiliyeti nedir? bir dernek/sivil kuruluş başkanı sözcüsü falan mıdır? millete ahlakçılık mı taslıyormuş? kendisi gibi olmayanları ahlaksızlıkla mı itham ediyormuş? "en ahlaklı biziz" mi diyormuş. pisliği ortaya çıkınca solcular bu adamı savunmuş mu? "solculuk düşmanları iftira atıyürrr!!!" diye ortalığı velveleye mi vermişler?