• diğer üniversitelerdeki bankacılık ve türevleri bölümlerinde olduğu gibi artık bundan sonra okunmasının gereksiz, anlamsız olduğu bölümlerden sadece biri. mezun olup iş mülakatına girdiğinizde sağınızda peyzaj mimarı solunuzda fizik bölümü mezunu oluyor. özgül bir bölümden mezun olmanın böylece anlamı kalmıyor.
  • yıllarca okuduktan sonra bir bok olunmayan bölüm. mezunlar genellikle babalarına, paralarına veya dil bilgilerine güvenip farklı sektörlere yöneliyor.

    bilkent, uydyo bf bölüm başkanı tanju hanım 'tek kadın' olmak istediğinden dolayı asla yüksekokul statüsünden kurtulamayacak bölüm.
  • bilkent dahilinde mümkünse hiç başlanmaması gereken bölüm zira bitmek bilmiyor.eninde sonunda çok geç olmadan bölüm değişmeniz olası.

    (bkz: nerden mi biliyorum)
    (bkz: aynı boku ben yedim ordan biliyorum)
  • 2 yil ingilizce hazirlik, 2 yil fransizca hazirlik, 4 yil da lisans kismi olmak uzre, toplam 8 yillik bir bolum. tip ne ki diyor, kolay gelsin dileklerimizi iletiyoruz.
  • bilkent üniversitesi'ni bu bölümden burslu kazandığım ama tercih listeme yazıp yazmamakta tereddüt ettiğim bölüm. fransızca beni korkuttu.
  • bilkent üniversitesinde bir bölüm.
  • uğruna bir yıl daha sınavlara hazırlanmayı göze aldığım.

    (bkz: bilkent üniversitesi bankacılık ve finans)

    edit: daha bile iyisini kazandım ya la.
  • bu bölüm bilkent üniversitesinde kurulurken ingilizce ve fransızca dil dersleri ağırlıklı bir bölüm olarak planlanmıştır. 2/3 oranında dil dersi verilirken 1/3 oranında da diğer dersler verilecektir. daha sonra bu fikirden vaz geçilmiş önce dil derslerinin ağırlığı %51 diğer dersler %49 olmuştur, sonra da dil derslerinin ağırlığı %50'nin altına indirilmiş ve sonuçta ne olduğu belirsiz bir bölüm ortaya çıkmıştır. geçmişte yanılmıyorsam 1999 yılına kadar üniversite sınıvında dil puanıyla öğrenci alırdı. dil derslerinin ağırlığı %50'nin altına indirilince tm ile öğrenci almaya başlamıştır.
    daha önce diğer yorumlarda yazdığı gibi iş görüşmesine gittiğinizde sizin mezun olduğunuz bölümle alakası olmayanlarla beraber mülakata girersiniz. bu şu demek oluyor; yani iş görüşmesine girdiğiniz pozisyon sadece üniversite mezunu arıyor. belirli bir bölüm mezunu aramıyor. çalışacağınız pozisyonun kalitesi yerlerdedir kısaca.
    mezunlardan ailesi iyi bir iş yerine sahip olanlar dışındakilerin tamamı şanssızdır. birçok yerde bölümün ne olduğu bilinmez.
    geçmişte bilkent tek özel üniversiteyken daha sonraları türkiye'deki birkaç özel üniversiteden biriylen gidilebilecek bölümdü. ancak günümüzde zilyon tane üniversite varken ve o üniversitelerde okunabilecek çok daha iyi bölümler varken bankacılık ve finansın kapısından bile geçmeyin.
    yok ben dil okumayı seviyorum veya dil üzerine kariyer yapacağım diyorsanız aynı yerde mütercim tercümanlık bölümü var oraya gidin derim.
  • fransızca hazırlığın 2009 yılından itibaren kaldırıldığı bölüm. hazırlık kaldırılınca fransızca dersleri eklenmiştir. ayrıca artık eng101 de zorunlu dersleri arasındadır.
  • (bkz: iktisat)
    (bkz: commerce) (bkz: ticaret)
    (bkz: isletme)
    (bkz: bankacilik)
hesabın var mı? giriş yap