• garip bir şekilde derek fisher'ın çoşup lal'in alacağı maç.
  • bundan sonra bir oyuncu onda sıfır çekerse koç artık yedeği kimse onu koysun, düzelir son saniyede iyi bi üçlük atar unutulur denemesin. amına kodun ray başgan.
  • derek fisher'in son çeyrekte bulduğu 11 sayı ile lakers'a kazandırttığı maç. bulduğu bu 11 sayının tamamının içeri penetreler ile olması da oldukça ilginçti. özellikle son basketi (3 boston'lunun faulune rağmen soktuğu turnike) mükemmeldi. seri 2-1 lakers lehine ve halen paul pierce'in "los angeles'e dönmeyeceğiz" açıklaması gerçekleşebilir. belki de adam haklıdır beyler...

    http://www.youtube.com/watch?v=7nlb-wgimgk
  • abc yorumcularinin mac hakkinda soylediklerine katilmamak elde degil: "2. mac ray allen show'du; 3. mac ise ray allen horror showdu."
  • ray allen'in cenabet ciktigi mac.
  • celtics'in büyük ihtimalle çok büyük bir avantajı kaybedeceği maçtır. tamam, evinde 3 maçın 3'ünü de kazan demiyoruz finallerde olduğumuzun farkındayız fakat ilkinden de kaybetme be celtics. biraz korkut.

    yine de ikinci yarıda paul pierce ve ray allen'ın da devreye girmesiyle daha keyifli ve celtics'in kazanacağı bir maç olmasını umuyoruzdur.

    edit:
    rasheed wallace tıraş olmuş, gençleşmiş sanki. gözüme bir farklı göründü.
  • ray allen ve paul pierce'ın süper güçlerini bir süreliğine garnett'e verdikleri maçtır.
  • 3. çeyrekte kobe olmasaydı kimse topu tutmayacaktı sanki lakers'da. son çeyrekte fisher finallerde oynadığını hatırladı da saha avantajını tekrar ele geçirdik.

    hatırlatayım yeşiller, az kaldı;

    (bkz: 6 haziran 2010 la lakers boston celtics maçı/@arise)
  • savunmaların gövde gösterisi yaptığı maç. iki takım da savunmalarını en üst düzeye çıkardılar artık. öyle ki lamar odom ın yaptığı basit hatalar felaket bir rezillik gibi göründü. savunmalar işte böyle üst düzeydi müsabakada. kısa kısa değerlendirmeler yapayım ben de. benim neyim eksik azizim.

    kevin garnett: ilk iki maçtaki rezil ötesi performansı sonrası gelen eleştiri oklar nevi şahsına münhasır garnett reisi gaza getirmiş. böyle bir şey bekliyordum ama boston ın rondo haricinde geri kalanı ilk yarıda o kadar kötüydü ki gasolu ezmelerine rağmen ilk yarıda garnett ve rondodan başka doğru düzgün sayı üreten çıkmayınca geriye düştüler. fakat bu adam emekliliğine yaklaşıyor ama gerek üçüncü çeyreğin ortasında oyundan alınışı esnasında, hala oynamak istediğini belirten hareketleri, gerekse abc nin tekrar tekrar ekrana getirdiği göğsüne hırsla vuruşlarıyla daha basketbola yeni başlamış gibi hırslıydı. ne yazık ki destek göremeyince olmadı.

    derek fisher: la lakers oyuncularının ilginç bir özelliği var. başta kobe bryant, derek fisher ve pau gasol olmak üzere maç sonlarında kritik anları oynamaya bayılıyorlar ve mükemmel iş çıkartıyorlar. yani bir çok oyuncu maç sonlarını ve kritik anları iyi oynayabilir ama bu oyuncular sanki maç buraya gelsin de biraz adrenalin olsun aga der gibi. içten istiyorlar sanki. dördüncü çeyreğe ve tabi ki maça damgasını vurdu. garnett in gecesi olacakken birden fisher'ın gecesine döndü üçüncü maç. hele ki üç kişi tarafından blok tehdidiyle üzerine doğru uçulduğu anda bile basket foul alarak psikolojik olarak oyunu bitirdiği o muazzam basketi görülmeye değerdi. çok kritik, son derece zor pozisyondaki basketleri kritik anlarda bitirmesiyle maçı boston savunmasından alıp lakersa getirdi. maçın yıldızı.

    kobe bryant: yıldız olmayı tekrar gösterdi. kendisi için felaket olan şut yüzdesine rağmen takımının celtcics savunması altında ezilip sayı üretemediği dakikalarda insiyatif alarak takımına sayı kazandırdı. uzaktan attığı sutlar girmeyince, kötü bir gün geçiren ray allen a yaklaşıp içerden isabet buldu. bu kadar şampiyonluğa ve baarıya rağmen maçtaki hırsı ise dudak ısırtan cinstendi.

    rajon rondo: kendi ortalamasında bir oyun sergiledi. ilk yarıda garnett ile birlikte celticsin skor yükünü de çekti. yalnız pota altına girip attığı feykler bu maçta lakers savunmasını pek geçemedi. fena olmayan bir oyun sergiledi.

    ray allen: ne desek boş. bir önceki maç rekor kırıp bu maçta saha içi atışlarda 0/13 istatistiği tutturmak nasıl açıklanır bilmiyorum. atıları kaçınca güveni de kayboldu. bir pozisyonda gasolun blok tehdidinden korkarak yaptığı felaket bir potalı atış var. takım arkadaşları onu oyuna sokmak için büyük çaba harcadı. çok kolay pozisyonları bile bitiremeyerek güveni iyice sarsıldı. yalnız boston ın nasıl takım oyununa önem verdiğini, bir dakika kala hala ray allen ı tercih etmesinden görebiliriz. işte bu yüzden celticsi destekliyorum finalde. ray allen tecrübesi epeyce fazla olan, maç içindeki ultra sakin hareket ve tavırlarıyla karşı takıma hepiniz boş beleş işlerle uğraşıyorsunuz mesajını en iyi veren oyunculardan biri. bu maçta ray allen ın şut yüzdesinde lakers savunmasının müthiş çabalarının da etkisi var. ray allen ı olağanüstü savundular. yanılmıyorsam üç kere falan üçlük atarken blok yedi. ama tabi ki 0 isabeti açıklamaya yetmez bu. sonraki maçlarda devreye yeniden gireceğini düşünüyorum.

    glen davis: kendisinden beklediğimin ötesinde bir performans gösterdi. son çeyrekte derek fisher a karşı glen davis sayıları izledik bostonda.

    pau gasol: o da tecrübesini konuşturdu. mücadeleci ruhuyla ray allen ı bile üçlük çizgisinin gerisinden bloklaması bu maça nasıl hazırlandığı hakkında bir ipucu verir sanırım. kevin garnett de çok iyi performans gösterince ikisi arasındaki mücadeleyi izlemek oldukça keyifliydi. bir ara glen davise karşı boy üstünlüğünü öyle bir kullandı ki çok rahat bir kaç sayı buldu oradan. zaten doc rivers akabinde hemen wallace'ı oyuna almak zorunda kaldı.

    hakemler: rezalet. daha da bir şey demeyeceğim.
  • izleyemeyecek olmamdan oturu feci halde uzuntulere gark eyledigim mac.

    umarim hepsi bokum gibi oynarlarda hic birsey kacirmamis olurum.

    ruyaya canli yayin yapan bi kanal ciksa cok tutar. eminim bak. buyuk proje.
hesabın var mı? giriş yap