• samanyolu tv'de yalan! iftira! şeklinde haber edilmesinden anlıyoruz ki böyle bir şey gerçekten var. ben gündemi samanyolu tv'den takip ediyorum arkadaşlar, siz de öyle yapın. bu adamlar neye yalan diyorsa bilin ki o gerçektir.
  • aylarca çalıştıktan sonra 7 temmuz günü sınava girdik. iyi ya da kötü bir şekilde geçti dedik. eve geldim artık dinlenebilirim diye düşünürken, arkadaşım aradı. "sorular internete düşmüş." dedi. allah allah diyerek bilgisayarın başına geçtim. sabah gördüğüm soruları aynen karşımda görünce adeta afalladım. gözlerime inanamadım. bu gk sorularının şokunu atamadan üstüne bir de eğitim sorularıyla karşılaştım.

    günlerdir adam gibi uyuyamıyorum, rüyalarımda kpss ne olacak diye kabuslar görüyorum.
    şimdi gelelim bu işi çözmeye, olaylara serin kanlı ve madde madde yaklaşalım.

    1) cumartesi saat 15:44'te haber ajansları eğitim bilimleri, türkçe sorularını yayınladı. http://twitter.com/…atus/221594190419722240/photo/1

    2) cumartesi sabahki gk soruları "beyaz kalem" adlı yayınevi/dershanenin sitesinde saat 17:25'te yayınlandı. http://www.2013mersin.net/…em_kpss_genel_kultur.pdf

    3)cumartesi günü matematik soruları da internete geliyor:
    http://www.mebpersonel.com/…ve-cevaplari-h4663.html

    4) ösym ve beyaz kalem açıklama yaptı; beyaz kalem "öğrencilerimiz soruları ezberledi, biz de soruları derledik." dedi. ösym'de bu açıklamayı onaylar nitelikte açıklamada bulundu. ancak beyaz kalem nedense 3 tane güncel soruyu koyamadı ve soruları oluşturduğu kitapçıkta "deneme 2" ibaresi yer alıyordu. bu da insanların kafalarını karıştırdı.

    http://www.beyazkalem.com.tr/…kpss-basin-aciklamasi

    http://www.osym.gov.tr/…l-secme-sinavi-kpss-l-.html

    5) pazartesi günü tarih ve coğrafya ile ilgili bazı sorularla ilgili kelimelerin internette birkaç gün hatta hafta önce artmaya başladığı ile ilgili google grafikleri çıktı:
    http://www.google.com/…rmak&date=today%207-d&cmpt=q

    http://www.google.com/…4%b1&date=today%207-d&cmpt=q

    http://www.google.com/…o=tr&date=today%207-d&cmpt=q

    http://www.google.com/…o=tr&date=today%203-m&cmpt=q

    6) yine internete sınav kitapçığından çekilmiş sınav soruları düşmeye başladı:

    http://f1207.hizliresim.com/z/b/9lru2.jpg

    http://www.facebook.com/…24448915208&type=3&theater

    7) ankara'da bir parkta sınav giriş kağıdının arkasında soruların cevapları bulundu:

    http://www.posta.com.tr/…undu-.htm?articleid=129223

    8) memurlar.net'te bir kişi 30,000 tl karşılığında soruların sınavdan bir gün önce ezberletildiğini iddia etti:
    http://forum.memurlar.net/konu/1567958/?page=1

    http://f1207.hizliresim.com/z/9/9km7w.png

    9) sonrasında ösym gk gy sorularını yanıtladı.

    olaylara serin kanlı yaklaşıyorum, tüm iyi niyetimle:

    1) haber ajanslarının yayınladığı türkçe soruları ezberlendi diyelim, bu ellerine ulaşan eğitim bilimleri soruları ne oluyor?
    eğitim bilimleri sınavı saat 14:30'da başladı ve ilk 110 dakika çıkış yasak. yani çıkmak isteyen bir kişi en erken 16:20'de çıkıyor.
    işte zurnanın zırt dediği yer; bizler sınavdayken sorular 15:45'de haber servislerine, oradan da internete yayılıyor.
    burada kimse itiraz edemiyor çünkü ezberlendi desek daha sınav bitmedi, çıkan da yok. o sorular nasıl geldi? grafikler, şekiller, rakamlar birebir aynı.
    ayrıca forumlarda ve sair sitelerde bu haber ajansının yalan haber yaptığı, çünkü twit olarak fotoğrafları attığı resmi saatin abd saati olduğu (am-pm değişikliği) bu yüzden yalan olduğu belirtiliyor. bunu twitter kullanan herkes deneyebilir, şu an atacağınız bir twit için çok başka bir saat belirtiliyor.

    2) diyelim ki gk soruları ezberlendi ve beyaz kalem bunları derledi ve pdf halinde sundu. onlara şunu sormak gerek:

    *bu iş için kaç kişiyi sınava soktunuz?
    *neden üç tane güncel vatandaşlık sorusu yayınlanmadı?
    *soruları ezberleyecek olanlar, bunları nasıl paylaştı? çünkü soruların yerleri değişik.
    *önce "soruları öğrenciler ezberlediler" dediniz sonra da "sınav giriş belgesini arkasına yazdılar" dediniz. bu yöntemin yasak olduğunu bildiğiniz halde niçin yaptınız? ayrıca niye ağız değiştirdiniz?
    *soruları ösym izin vermeden ya da yayınlamadan izinsiz niçin yayınladınız?

    haydi diyelim bir cahillik, vatandaşa hizmet olsun diye yayınladınız, öğrenciler bunları ezberledi ya da kağıdına yazıp getirdi. bunu kabul etmiş olalım şimdilik.

    3) haydi yine gk ezberlendiği gibi matematik soruları şaşmadan eksi artı her şeyi doğru olarak yayınladı. buna da eyvallah.

    4) ösym niçin beyaz kalem'i destekler bir açıklama ihtiyacı hissediyor? devletin kurumu olarak tutumu doğru mu? beyaz kalem yaptığı açıklamada deneme 2 'yi de ekledi. http://www.beyazkalem.com.tr/images/deneme_2.pdf

    ancak bu deneme cumartesi günkü konulan deneme 2 sayfa düzeni ile aynı değil.
    http://www.beyazkalem.com.tr/images/deneme_2.pdf
    http://www.2013mersin.net/…em_kpss_genel_kultur.pdf

    bu ikisinin arasındaki fark rahatlıkla görülüyor. ayrıca bu noktada sorulması gereken bir soru var: bu deneme iki diye sonradan yayınladıkları deneme, piyasa sürdükleri denemelerden mi? yoksa dershane içinde kullanılan bir deneme mi? şu an elimde piyasadan aldığım çözdüğüm beyaz kalem deneme iki var ve bu verilenden farklı. demek ki bu deneme dershane denemesi ama o da diğer denemeyle sayfa düzeni olarak farklı.

    5) yine bazı forum ve sair sitelerde tarih, coğrafyaya ait bazı kavramların aranmasında artış olduğu gözlemlendi denildi. bazıları bunun sadece ayın 7'si olduğunu, yani sınavdan çıkanların cevapları arattığı iddia etti. bunu kabul etmiş olsak bile haftalar öncesinden artmaya başlayan bazı kavram grafikleri var, bunu nasıl açıklamak gerekir?

    6) sınav kitapçığından çekilen bu fotoğraf hakkında inceleme yapılmaya başlandı mı? bir çok yerde insanların cep telefonuyla içeri girdiği iddia ediliyor. bunu bizzat gören arkadaşlarım var.
    bu çekilen fotoğrafı, öğrenci çektiyse başka çektikleri de var mı? bunu çeken salon görevlisiyse niçin çekmiştir?

    7) bu bulunan sınava giriş belgesi, sınavdan önce dolu olabilir. cevapları alan bir kişi doldurup girmiş olabilir. sınav cevaplarını kontrol amaçlı almış da olabilir ancak niçin yırtıp parka atmıştır?
    tabii bu uydurma bir durum da olabilir, şu an çıkıp aynısı ben de yapabilirim.

    8) memurlar.net'teki iddiaların sahibinin azıcık vicdanı varsa bunları savcılığa anlatması gerek. burada milyonlarca kişinin emeği ile oynanıyor.

    9) ösym gk gy sorularını açıkladı ancak haber ajanslarına düşen sıralamayla yer alması kafaları iyice allak bullak etti.

    şimdi bunları toparlıyorum. bakın çok açık olan bir nokta var değerli arkadaşlar:

    tekrar tekrar söylüyorum. hadi diyelim tarih, coğrafya, vatandaşlık soruları ezberlendi. eğitim bilimleri soruları, sınavdan kimse çıkmadan (saat 15:44'te) "grafiklere, rakamlara, şekillere, tablolara" kadar nasıl ezberlendi? ezberlense bile sınavdan çıkan kimse yok.

    hadi diyelim, haber ajansının haber saati yanlış; haber saati sınavdan sonra olsun. ben cumartesi günü saat 18:00 sularında eve gelip, eğitim sorularına denk geldim. o sorular nasıl her ayrıntısına kadar ezberlenip yazıya geçiliyor bir saat içinde?

    allah aşkına, bir yetkili bununla ilgili bir açıklama yapsın artık.

    ösym, eğitim bilimleri sorularıyla ilgili hiç bir açıklamada bulunmuyor? bu suskunluğun sebebi nedir?

    biz bu ülkenin çocukları değil miyiz? nereye gidip, derdimizi kime anlatalım?

    not: eksik, yanlış olan kısımları lütfen bildirin, düzeltme yapayım.
  • tam 3(üç) adet şakirte 00.00 nöbeti tutturduğuna göre bir takım pislikler döndüğüne dair şüphelerim katlanarak arttı.

    geçmiş kpss'de soruların sınav öncesi dağıtıldığı belgerle kanıtlanmış olmasına rağmen kopyacı hırsızların bağlantıları sebebiyle dosya sümenaltı edildi. kopya yine belgeleriyle kanıtlansa bile birşey çıkacağını zannetmiyorum.

    (bkz: hakimlik sınavında yaşanan kopya skandalı)
    (bkz: kpss 2010 kopya skandalı)
    (bkz: polis okulları sınavları)
    (bkz: polis okulu sorularının cemaate servis edilmesi)
    (...)
    (bkz: hakim de kiralayacaksın avukat da kiralayacaksın)

    edit: imla
  • ulan hala giren kişinin aklında kalan sorular deniliyor. adamlar grafikli soruları yayınlamışlar siz hala taşak geçer gibi kağıda dökülmüş diyorsun. ee yuh amına koyayım cidden yuh.
  • öyle aileler varki asgari ücretle geçinirken üniversitede çocuk okutan, devletin verdiği (sonra faiziyle geri aldığı) krediyle ay sonunu getirmeye çalışan üniversite öğrencileri, cebine üç kuruş para girsin diye uykusundan vazgeçip çalışmak zorunda olan öğrenciler, cebindeki parayla okula gitmekle yemek yemek arasında seçim yapmak zorunda kalanlar, ailesinden güç bela izin alıp üniversite okuyup meslek sahibi olmaya çalışanlar ve dahası. bu gençlerin hepsi meslek sahibi olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. diğerleri gibi "evlerde" onları bekleyen abi-ablaları yok, devletin öğrenciye sağladığı 8-10 kişilik-konforlu- odalarda yaşamını sürdürüp okumaya çalışıyorlar. cebindeki parayla yemekhanelerde ya da ucuz yemek yapan yerlerde yemek yemek zorunda kalıyorlar, hatta bu yüzden at etinin bile tadına bakmış oluyor bu gençler, ne için, ailesine daha fazla yük olmadan okullarını tamamlayabilmek için! diğerleri gibi bu gençlerin kaldığı evin mutfağına koli koli erzak girmiyor, makarna ve hazır çorba başlıca yiyecekleri oluyor. kimse bu gençlerle "sohbet" etmiyor, kendi dertlerine kendilerince çözüm buluyorlar, kendi kendilerine büyüyüp okullarını bitiriyorlar. sonra ne oluyor, ne bekliyor bu gençleri, iş bulma stresi tabiki... bu gençlerin dayıları yok, bu gençlerin abileri yok bu gençlerin kendi özgüvenlerinden başka hiçbir şeyleri yok. iş bakıyorlar, sağa sola soruyorlar, yok yok yok. oturup kpss'ye hazırlanıyorlar. aileleri yine destek oluyor, aldığı asgari ücretin bir kısmıyla çocuklarının dershane taksidini ödeyerek, çocuğunun memur olacağı günü hayal ederek geçiriyorlar günlerini. yılmıyor bu genç, gece gündüz demeden çalışıyor(çoğu öss'ye bile böyle hazırlanmamıştır) memur olmak için, öğretmen olmak için. çalışıyor çalışıyor çalışıyor... sınav yaklaştıkça ailesiyle hayaller kuruyor; oğlum sen bir kazan da biz evini ayarlarız, bilmem ne abla eşyalarını değiştiriyor onları isteriz sana, kızım şurayı da tercih et halanların evi var orada... inşallah, maşallah derken sınav günü geliyor. omzunda taşıdığı o yükle kpss'ye giriyor genç, öğretmen olmak için. bir sınava giriyor yetmiyor, öğleden sonra diğer sınava daha giriyor. gece gündüz çalışıp hazırlandığı sınavın yorgunluğuna, günün yorgunluğunu da ekleyip evine geliyor (elinde fatih marka kalemi ile) ve kpss soruları çalındı haberini duyuyor. şimdi ne yapsın bu genç?
  • pek şaşırtıcı.

    ösymnin tavrı aynı hababam sınıfındaki külyutmaza benziyor.

    sıraların üzerinde dolaşmaktan sınıf içerisinde dönen dolapları göremezdi de bir yandan söylenirdi hani : "30 yıllık meslek hayatımda kimseye kopya çektirmedim"

    kopyayla soba içerisinde yakalanan güdük necmiyi de tebrik etmişliği vardı "meslek hayatımda ilk kez kopya çeken sensin" diyerek.

    işte o hesap
  • başbakan'ın kpss 2012 hakkında yaptığı "tertemiz geçmiştir" açıklamasından sonra cemaatin yaptığına kuşku duymadığım olay. pkk-kck olsa şimdi gördüğümüzden çok daha fazla polis operasyonunu ard arda izlerdik.
  • yok cemaate suç atmayın yok fethullah'la, akp ile akalası olamaz, yok kck çalmış diye bikbikleyenleri ortaya çıkaran hadise. lan olum siz gidin oy topladığınız adamları kandırın.
    hayatını bu sınava adamış, gece gündüz çalışmış insanlar var ya. ulan hiç mi vicdanınız sızlamaz anasını satım. bir de meydanda gezersiniz allah, kitap bilmemne.
  • sınavdan çıkanların ezberlediği sorular bunlar yaa diyenleri sınava sokacaksın..sınavdan sonra paragraflı , şekilli 10 tane soruyu şıklarıyla beraber yaz diyeceksin.. bakalım kaç tanesi yazabiliyor..

    tanım: artık alışılan bir sınav skandalı daha..
  • yeni bir skandala gebe olan olay.

    beyaz kalem'in soruları "derlediğini" düşünenlerin ya fazlasıyla iyimser, ya da zaten dark side'a geçmiş olduğunu düşünüyorum. öncelikle; sınav soruları seçenek sıralamalarına ve noktalama işaretlerine kadar aynı.

    daha önemlisi ise, 36. sorudaki türkiye haritası'nın herhangi bir yerden alınmış ve soruya uygun olarak ilgili 4 ilin işaretlendiği bir harita olduğunu düşünmek imkansız, harita birebir sınavdaki haritayla aynı. hatta, dikkatli gözler farkına varacaktır ki; haritada izmir'i gösteren il merkezi noktasının hemen sol tarafında bir çizgi var, ne ilginç ki (!) aynı çizgi sınavdaki soruda da vardı.

    ayrıca, sınavın son üç sorusunun olmayışını ise şuna yorumladım:
    bilindiği üzere sınavdaki son üç soru, güncel gelişmelere dayalı genel kültür soruları. yakın zamanlı gelişmelerden de soru gelebiliyor. son üç soru ilgili pdf dosyasında yok; çünkü yaşanacak olan gelişmelere dayalı soru sorulma ihtimali açık bırakılmış. başka bir deyişle, sınav soruları belki de birkaç ay önce "derlenmiş"*. güncel gelişmelere dayalı üç genel kültür sorusu da bu yüzden ilgili pdf dosyasında yok.
hesabın var mı? giriş yap