• digiturk un hayatina devam edebilmesi icin muhakkak kazanmasi gereken bir ihale.

    yine de devlet gudumlu telekom ve trt bir araya gelince, tekel zihniyetinin yansimasi olarak bizim verdigimiz vergiler ile ihaleyi rahat kazanacaktir, digiturk e birakmayacaktir diye dusunuyorum.

    digiturk mu ne olacak? bugun cem uzan, aydin dogan in kurumlari ne olduysa onlar da o oyle olacak.

    bakalim turkcell e sira ne zaman gelecek? sira geldigince gorecegiz ki ne turkcell super lig kalacak, ne de turkcell milli takim ana sponsoru olabilecek.

    muhalefeti olmayan bir hukumet her alanda kosturdugu ati futbolda da kosturmak icin soz duzluge cikiyor mu bakalim?

    edit: (bkz: #17825404)
  • digiturk ve türk telekom arasında geçmesi kesin gibi görünen ve sonunda telekomun kazanacağını düşündüğüm ihaledir. bu ihale hakkında tff bazı standartlar getirmiş diye duydum. eğer linkleri bulursam en kısa sürede bu entryi editleyebilirim. bu standartlara göre;

    * tüm maçlarda en az 6 kamera bulunması zorunlu hale getirilecek. böylece şimdiki gibi canlı yayınlanmayan maçlardaki iki kameralı uygulamadaki yetersizlik aşılacak.

    * maçlardan biri açık kanal diye tabir ettiğimiz kanalların birinde yayınlanacak. sanırım bu kanal aynı zamanda özet yayın ihalesini de alan kanal olacak.

    * özet yayınlar konusunda, sadece bir kanal şimdiki gibi maçtan 45 dakika sonra özet yayınlayabilecek. diğer kanallar haftanın son maçının bitiminin ertesi günü özetleri verebilecekler

    şimdi bu standartlar son derece yerinde olmuş. büyük ihtimal teledünya da alsa digiturk de alsa tüm maçları izleyebileceğimiz paketler satışa çıkacaktır düşüncesindeyim. digiturk kazanırsa zaten fiyatlandırmasını biliyoruz ama teledünya kazanırsa fiyatları ucuzlatıp daha fazla abone kazanma yoluna gidecekleri konuşuluyor. bakalım göreceğiz.
  • endüstriyel futbolun ülkemizde doruk yapacağı bir ihale. %80 ihtimalle trt -eğer bilmediğim bişi varsa o ayrı- bu ihaleden zaferle çıkacak. ve maçlar 80 ve 90lı yıllarda nasılsa yine öyle olacak. küçük değişikliklerle tabi.

    ama unutmayınız ki endüstriyel futbolun asıl amacı eğlendirmek değil kazanç ve reklamdır. o yüzden şartların değişebileceğini göz önünde bulunduralım.
  • super slow motion kameralara sahip bir yayıncının kazanmasını temenni ettiğim ihale.
  • bugünkü habertürk gazetesi'nde serdar ali çelikler telekom'un ihaleyi alması durumunda nasıl yayın yapacağı hakkında bilgi vermiştir. yazıya göre telekom'un ihaleye gireceği kesin değildir.

    http://www.haberturk.com/htyazi.aspx?id=6276
  • üzerine söylenecek çok şey var aslında bu ihalenin...

    - gerçek değerinin yere yatıp vakit geçirmeyi güzel bir şey sanan futbolcular ve bunu onaylayan yorumcular olduğu sürece fazla olmaması gerektiğine inandığım ihale. yine de türkiyede futbolla ilgili olan her şey gibi buna ederinden fazla verilip olan biz izleyicilere, futbol severlere olacaktır. (merak edenler için: http://bit.ly/8d9lok)

    - her ne olursa olsun alacak kanalın / şirketin yapacağı yayınları platform bağımsız yapma zorunluluğu olmalıdır. yani eğer şifreli bir kanal alırsa, ki öyle olacak, şifre koyabilmek için gerekli şartların hepsini gerçekleştiren tüm platformlarda bu kanal yayın yapabiliyor olmalı. diyelim ki yine lig tv aldı ihaleyi. digiturk normalde ligtv üyeliğini kişi başına 30 liraya mı satıyor. ben de bir teledünya kullanıcısı olarak buna yakın bir fiyata lig tv ve maç yayını yapan tüm diğer kanalları izleyebilmeliyim...

    - tff başkanının seyirciyi stada daha çok çekebilmek adına mutlaka şifreli kanalda yayınlanması gerektiğini söylediği ihaledir. bu bile değerinin ne kadar düşük olduğuna bir kanıttır aslında.

    - canlı olarak yayınlanmayan maçlar bile olsa en az 8-10 kamera ile çekim yapılması zorunlu olmalı. bunun ne kadar mantıklı olduğunu bilmiyorum ama sadece özetini izliyor olsam bile bir maçtaki pozisyonları doğru düzgün görebiliyor olmam lazım. maç ne kadar kötü olursa olsun, ne kadar zevksiz olursa olsun, dandik bir pilot kameradan 2-3 dakikalık manasız özetleri izlemek iyice can sıkıyor. aynı sıkıcı maçların bol değişik açılı düzgün özetlerini izlemenin çok daha güzel ve ilgi çekici olacağına eminim.

    - ayrı ya da birlikte internet üzerinden özet görüntü hakkının satılması gerekiyor. nasıl ntvspor.net'den ingiltere premier lig maçı özetlerini açıp izliyorum, aynen öyle süper lig maçlarını da izleyebilmeliyim ve en önemlisi bunun için para ödememeliyim. sitedeki reklamlardan kazanılabilecek bir paraya satın demeye çalışıyorum yani. neyse bizi takan yoktur geçelim.

    şimdilik bu kadar aklıma geldikçe daha sıralarım. 1 yıl sonra da hep beraber bakar keşke olsaydı, belki bir gün olur deriz...
  • digitürk'ün kazanacağını düşündüğüm ihale .. nerden mi biliyorum ? yaklaşık 3,5 senedir abonesi olduğum lig tv için her sene başında arayıp dil dökerlerken , bu sene ilk ay faturasına %18 zam yapıp , taahhütlü abonelik için de aramamaları beni bu düşünceye sevk etti. eğer ki ihale ile ilgili bir şüpheleri olsaydı , taahhütlü aboneliği yapıp,1 yıl garanti para alabilirlerdi ...

    edit : sakaka'dan aldığım bilgiye göre , eski abonelerde de taahhütlü abonelik devam ediyormuş , ihaleyi alamamaları durumunda da müşterileri mağdur etmeyeceklerini belirtmişler .
  • trt'nin alması durumunda elektrik faturanızdaki trt'ye katkı payının digitürk aboneliği kadar artabileceğini düşündüğüm durumdur.
  • trt ve digitürk arasında geçmeye aday ihale. mehmet emin karamehmet'in devlete olan borç durumuyla ibre değişebilir.
hesabın var mı? giriş yap