• beklenen kadar olaylı olmasa da trafiğin yine de hüküm sürdüğü bir sıralama turlarına ev sahipliği yapmış yarış. ayrıca sonucu oldukça ilginç: mark webber, robert kubica ve sebastian vettel sıralaması.

    antremanlar öncesinde red bull, geçen sene yavaş virajlarda sorunlu olduklarını itiraf etmişler ancak bu sorunlarını çözdüklerini söylemişlerdi. antremanlardan sonra ise mark webber, kendileriyle diğer takımlar arasında ispanya'daki gibi büyük bir fark olmayacağını belirtmişti. padok'un da beklentisi red bull'un aşırı şekilde hızlı olmayacağı yönündeydi. ancak mark webber'in pole'u kapması, sebastian vettel'in 3. başlayacak olmasıyla beklentiler gerçekleşemedi. gerçekten her yarışta güçlü red bull. hem de şaşırılacak derecede.

    robert kubica'nın, renault standartlarına göre uçması ise günün bir sürpriziydi. yarışa renault motorlu ilk 3 sırada araç başlayacak böylece.

    sıralama turlarında ferrari'nin güçlü olması beklenmekteydi. ilk 2 antremanda fernando alonso'nun en iyi zamanları elde etmesi beklentileri daha da pekiştirmişti ancak sabah alonso'nun 3. antremanlarda kaza yapması, bunun sonucunda sıralama turlarına katılamaması ve son olarak felipe massa 'nın sadece 4. başlayacak olması; formula 1'de her şey olur dedirtti.

    mclaren'in ise epey uzun aracı ile o kadar hızlı olmayacağı düşünülüyordu ve mercedes ile mücadele edeceği ve ferrari'den yavaş olacağı tahmin ediliyordu. doğru çıkan ender tahminlerden biriydi bu. iki mclaren arasında iki mercedes...

    force india'yı kurtaran kişi bu sefer vitantonio liuzzi oldu. rubens barichello ise tecrübesini konuşturdu.

    fernando alonso'nun "kaybedecek bir şeyim yok" mottusu ile pitten başlayıp yardıracak olma olasılığı, seyir zevkimizi arttırabilir. olaylı, eğlenceli bir yarış olmasını umuyorum ve ekliyorum; yarın cennet olacak.
  • an itibariyle trt 1'de başlamak üzere olan yarıştır kendisi. webber - kubica - vettel şeklinde sıralamada ilk üç. az mı yarışı hatırlayıp izledim ekşisözlük sayesinde? hayır çok. şu an boş boş ne yapsam diyenler açıp izleyebilirler. iyi seyirler!
  • tam da uzun zamandır ilk defa şöyle oturup tamamını izleyeceğim bir yarışın demişken, daha ilk turda favori pilotum jenson button'ın büyük bir hüzünle arabasını kenara çektiği yarıştır. daha da izlemem. peh!

    bu arada hulkenberg'in aracını taşıyan amcalardan yusyuvarlak göbeğe sahip olan, tam bir teknisyen, bir oto sanayi ustası kılıklı amca da ayrı bir renkti. adam lastiği taşıyacak ama göbek izin vermiyor ki* . yalnız, monte carlo belediyesi iyi çalışmıyor efenim, o pist pislik içinde. hele tünel, hele o tünel... paranız mı yok abicim, gönderelim size buradan bir mini yol yıkama aracı, temizleyin oraları bi..
  • alonso'nun çılgın attığı yarış oluyor. önündeki virgin'i geçecem diye ne kastı be, şimdi de trulli'yi geçti!
  • alonso'nun önündeki adama niye el kol hareketi yaptığını anlayamadım. ne yapsaydı yani ''buyur geç abicim'' mi diyeydi ?
  • alonso'un tünel çıkışı şikanda öpmediği kuş kalmayacak gibi gibi olan yarış. güzel oluyo lan bööle ea f1 oynar gibi.
  • bir ara alonso'nun çılgın attığı tünelin çıkışında önünde kim varsa geçtiği neyse ki hamilton'un arkasına gelince biraz durulduğu bir yarış olmuştur.bir de yağmur yağarsa olağanüstü bir yarış olarak hatırlarız.
  • birincinin güvenlik aracı olacağı yarış...
  • alonso yarışı, 2.turda yaptığı lastik değişimini saymazsak, pit-stop yapmadan tamamlamıştır.
  • schumi'nin son turda alonso'yu geçip 6. olduğu yarış.

    edit: son tur ne la ? bildiğin son viraj işte .
hesabın var mı? giriş yap