• 14 martta yapılacak takvimin ilk yarışı.
  • her şey bir yana, pit stop stratejilerini merak ediyorum. yeni kurallarla birlikte stratejinin önemi azaldı diyenleri fena halde yanıltacak. özellikle, sıralama turunda kullanılan son lastiklerle yarışa başlanmasını gerektiren kural sayesinde optimum performası sağlayacak stratejiyi bulmak gerçekten hiç olmadığı kadar karmaşıklaştı. şüphesiz takımlar iyi bir grid derecesi için yumuşak lastikleri tercih etmek isteyecekler ancak yumuşak lastiklerle ağır bir araçla uzun ve istikrarlı turlar atabilmek zor olacak. sonra sert lastiği de kullanma zorunluluğunan dolayı sertleri takacaklar, bu noktada lastikleri iyi kullanıp tutarlı dereceler yapabilenler tek pit-stop ile yarışı bitirmeye çalışacaklardır. ancak son bölümde bir pit daha yapıp yumuşak lastikleri kullanmak da aracın dinamiklerine göre avantajlı olabilir. takımlar açıkçası tek veya çift pit-stop stratejine göre yarışacağına karar verip aracı o yönde geliştirmeye çalışacaklardır, testlerden anladığım kadarıyla da mclaren ve ferrari tek pit-stop stratejisini çoktan benimsemiş durumdalar.
  • cuma antrenman turlarını izlemek için:

    ingilizce > http://www.p2pstation.net/
    lehçe > http://imprtv.net/ (şifre: pass:imprtv96)
    lehçe > http://igool.tv/mecze.php
  • michael schumacher'den dolayı hayatımda ilk kez ferrari'ye karşı mercedes'i destekleyeceğim yarış olacaktır. sezonun devamında koşulacak tüm yarışlar gibi.

    (bkz: forza schumi)
  • michael schumacher'e rağmen ferrari'yi destekleyeceğim yarıştır.

    (bkz: forza ferrari)
  • bir sürü motorsporları fanatiğini pazar günü kitleyecek olan ve alonso vs schumi vs hamilton gibi bir "clash of the titans"'ın yaşanacağı 2010 f1 sezonunun ilk yarışı. yıllarca alonso'ya kıl kapmış bir ferrari-schumi hayranı olarak bu sefer tam ters bir şekilde alonso'yu desteklemek zorunda kalmak bir duygu karmaşası yaşatacak ama yine de*
  • verilen aradan sonra yeniden o motor sesini duymuş olmak kulakların pasını gidermeye yetmiştir.
  • turuncu mclaren "team victory" t-shirt'ümü giyerek izleyeceğim yarış
  • mclaren adına yarışan lewis hamilton antrenman turlarının sabah bölümünü genelde 6.cı ,jenson button ise 5.ci tamamlamıştır.
  • geçen seneki antrenmanlara göre yaklaşık 20 saniye daha yavaş turlar atılmıştır.

    edit: downforce uyardı, sen nasıl formula 1 izliyosun diye bir ton fırça çekti.*pist uzatılmış efendim ondanmış. 5.4 km'den 6.3 km' ye çıkarılmış. 900 metre pek bir şey değil gibi dursa da eklenen kısımlar nordschleife'yi anımsatıyor.
hesabın var mı? giriş yap