• a milli takımın çeyrek final öncesi son maçı. çapraz eşleşmede eşleşmek istediğimiz takıma göre yenilip yenilmeyeceğimize karar bile verme ihtimaliz olabilir o güne kadar. slovenler 2006'da yedikleri tokattan sonra rövanş için çıkacaklar ama umuyorum avuçlarını yalayacaklar yine..

    saat: 22:00

    yayın: ntv
  • 12 eylül 2009 türkiye ispanya maçı ve 14 eylül 2009 türkiye sırbistan basketbol maçı ardından, 6x6'nın çok yakışacağı maçtır. maç öncesi murat kosovave arkadaşları esnasında tansiyon ilaçlarını içip, başlangıcını heyecanla bekleyeceğimiz müsabaka.
  • sloven takımı yumuşak, sertlikten uzak bir basketbol oynadığından ispanya ve sırbistan maçları kadar sert geçmeyeceğini düşündüğüm karşılaşma. slovenya savunmadan ziyade hücuma yönelik bir takım olduğu için bizi de skor yapmaya zorlayacaklar. sahada savunma anlayışından çok hücum anlayışı hakim olacak. bu sebeple bol skorlu geçeceğini düşündüğüm bir karşılaşma bizleri bekliyor. iki takımın da 70'in üzerinde sayı atacağını düşünüyorum.

    edit: sertlik açısından dediğim doğru çıktı. fakat iki takım da 70 sayının üstüne çıkamadı.
  • turnuvanın kanımca en iyi takımı olan yunanistan'ın çapraz grupta üçüncü olmak gibi bir herze yemesi nedeniyle mutlaka kazanmamız gereken maç.
  • kaybeden, diğer grup 3.sü olan yunanistan ile oynayacaktır.
  • "france take a 5-0 record in the qualifying round to win first place in the group and will enter the quarter-finals with big energy.
    for greece this is their second loss in a row, and as a result they dropped to the third spot in the group with a 3-2 record."

    http://www.eurobasket2009.org/….articlemode_on.html
  • kesinlikle kazanmamız gereken bir maç haline dönüştü. kaybedersek yunanistan'la oynacağız çeyrek finalde. eurobasket'in sitesi tüm sonuçlardan sonra tam olarak güncellenecek. rusya yunanistan'ı yendiği için ikinci olacak grupta.
  • turnuvada sürekli yeni birşeyler oluyor. e grubunun karışması bu maçı önemli hale getirdi. türkiye çeyrek finali geçtiği takdirde e grubu ikincisi (rusya) ve kendi grubumuzun üçüncüsü (bi ihtimal slovenya) ile eşleşecek eğer bu maçı alırsak. ispanya-fransa-yunanistan'dan biriyle de final oynama olasılığı yükselecek.

    tabii, müneccimliğe gerek yok. kim çıkarsa karşımıza güzel bir oyun oynamak ve heyecanı doyasıya yaşamak ayrı güzel. zevkli bir maç izletmesini bekliyoruz takımımızın. ama çok yorulmasınlar, sonra terleyip üşütmesinler.
  • oyuncularımızın yunanistan'la eşleşmemek için ekstra bir çaba içine girip de kendilerini aşırı zorlamamaları gereken maç.

    ilk grup maçlarında yunanistan'ı, nispeten zayıf rakiplere karşı oynadığı iyi oyun ve farklı skorlarla çok iddialı olarak görmüştüm. ancak ikinci turda karşılarında sıkı rakipleri bulunca oldukça zorlandılar. içlerindeki en zayıf rakip almanya'yı zor yendiler, rusya ve fransa'ya kaybettiler. evet, iyi bir takım, basketbol oynamayı bilen bir takım ama sanırım gözümüzde fazla büyütmüşüz. şu anda bakınca hırvatistan'la arasında pek bir fark görmüyorum. yani, hırvatistan veya yunanistan ile eşleşmek çok da büyük fark yaratmayacak. bu maçta kendimizi hırpalayıp çeyrek final eşleşmesine yorgun çıkmamamız lazım.

    slovenya'ya bakınca skorer bir takım görüyoruz. şu ana kadar sayı ortalamaları 78,6. yedikleri sayı ortlaması ise 67,2. sadece ispanya'ya 6 sayı farkla kaybettiler. takımdaki bütün oyuncular skor üretebiliyor, bu onlar için çok önemli bir avantaj.

    barcelonalı gard jaka lakovic en çok sayı atan oyuncuları (80 sayı). onu hemen arkasından müstakbel barcelonalı pf* erazem lorbek takip ediyor (78 sayı), bu oyuncunun reboundlarda da etkinliği mevcut. iki oyuncu da %50'nin üzerinde üçlük sallıyorlar, özellikle jaka lakovic 18/35 gibi muazzam bir oranla oynuyor, bize karşı en büyük sıkıntıyı oluşuturacak oyuncu. arka arkaya yiyeceğimiz üçlüklerle sinirlerimizi zıplatmamak için gardlarımıza çok büyük iş düşecek.

    bu yıl efes pilsen'de izleyeceğimiz tecrübeli forvet bostjan nachbar'a da değinmeden olmaz. 6 yıl nba'de oynadı, döndü bir yıl dinamo moskova'da tekrar parladı ve çok isabetli bir kararla efes'e transfer edildi. kıymetli bir oyuncu, dışardan oynar, pota altından oynar, bir şekilde sayı bulur, rebound alır, çok iş yapar. takımın en skorer (55) üçüncü, en çok rebound alan (24) ikinci oyuncusu.

    lakovic, e. lorbek ve nachbar'la eşleşecek oyuncularımızın performansı sonucu direk etkileyecek. özellikle dış atışları kesildiği zaman sıkıntıya girecek bir takım slovenya. biz yine normal oyunumuzu oynar, iyi savunmaya devam edersek, hidayet'in de artık devreye girmesiyle (belki) biraz zorlanarak kazanacağımız maç olur.

    iki takımın istatistikleri:
    türkiye - http://tinyurl.com/o7mexc
    slovenya - http://tinyurl.com/qjssmk
hesabın var mı? giriş yap