• otofaji mekanizmaları hakkındaki keşifleriyle 2016 nobel tıp ödülünü kazanan japon bilim adamı.
  • 2016 yılındaki tıp veya fizyoloji alanındaki nobel ödülünü otofaji ile ilgili çalışmaları neticesinde almış japon bilimadamı. kendisi ödülü tek başına almıştır efendim. uzun süreli açlık neticesinde ki takriben 14 saat sonrasında hücrelerin otofajik sürecinin başlaması ile kanserli hücrelerin yokedilmesi ve insülin direncinin kırılması gibi değerli bilgilere ulaşmamızı da sağlamıştır.

    yaklaşık olarak 10 yıl öncesine kadar metabolizma sürekli uyarılarak çalıştırılmalı ve kilo kontrolü ara öğünlerle mutlaka desteklenmelidir yaklaşımı da ak saçlı bu amca ile son bulmuştur. yeni trend uzun açlıktır efendim.
  • çalışmasının arka planı ve özeti için: https://www.nobelprize.org/…ureates/2016/press.html
  • hücrenin bileşenlerinin parçalanmasını ve geri dönüştürülmesini sağlayan temel bir süreç olan (bkz: otofaji)nin (autophagy) işleyiş mekanizmalarını keşfedip, aydınlatarak 2016 nobel fizyoloji veya tıp ödülünü alan japon bilim insanı.
  • (bkz: yoshinori ohsumi)
    nobel tıp ödülü japon profesör yoshinori ohsumi'nin oldu
  • otofaji bana doktor aidin salih ve gerçek tip kitabını hatırlatmaktadır.
  • her ramazan ayinda tc medyasinin "nobel odullu japon bilim adami orucun sagliga faydali oldugunu buldu" diye haber yapilan ve yalan haberlere maruz birakilan kisi.

    elbette sadece yemek yenilmeyen bir perhiz uzerine arastirma yapmistir. kimse gercek haberi, arastirnayi okumadigi ve tc medyasi da boyle palavralari cok sevdigi icin bu oruc ile iliskilendirildi. ve nedense 'gavur' denilen bir yabancinin goruslerine ihtiyac duyuldu. tonla musluman bilimadami vardir, oruc faydali diyecekler de cikacaktir iclerinden. ama sozlerinin bir degeri olmaz. dunyada ciddiye almaz, musluman toplumlarda. ancak bir yabanci, gavur veya kafir bunu onaylarsa o degerli olur.

    su icilmeden 15-18 saat durmanin insan sagligina zararli oldugu kesin. bedeviler ekvatora yakin oldugu icin 10-12 saat oruc tutuyorlar, golgede ve genelde yatarak. kuzey ulkelerinde 20 saate yakin oruc tutulan yerler var. bedenen calisilan ve yorucu bir dunyada sagliga muthis zararlari var.

    tabi bunu kanitlarsaniz da o zaman dindarlar "biz saglik icin tutmuyoruz el ilah icin tutuyoruz" diyeceklerdir. yani her zaman bir kacis yollari var. sagliklarindan, zamanlarindan ve huzurlarindan calan bir kacis.
  • islami orucu övdüğü herhangi bir açıklamasına ulaşamadığım bilim adamı. fasılalı oruçtan bahsediyor (düzenli sıvı alınması gereken), ve bizim dinciler de kendine yoruyor.
  • oruç ibadeti üzerine yaptığı araştırma ile nobel ödülü kazandığını öğrendiğim bilim adamı.

    kaynak: facebook

    (bkz: xd)
  • 2016 nobel tıp ödülü yoshinori ohsumi'ye verildi
hesabın var mı? giriş yap