• yaşamınızda herşeyin yıkılacağını, son bulacağını anlatan tarot kartı. ölüm olarak değerlendirilse bile, yeni gelişimleri müjdeler. eski ve kötü şeyler biter ve yeni dünyalara yelken açılır. umulmadık gelişmelerin habercisi bir kart. yıkılan kule, her bahar otların yeniden yeşereceğine inancı olan bir karttır.
  • kılıç onlusu ve ölüm kartları ile beraber en sevilmeyen üç karttan biri.
    oysa ne diyorduk.. her biti$ ba$ka bir ba$langıca gebedir.
  • deste içinde gorulebilecek en kotu kartlardan birisidir bu. kule çoğunlukla kişi ihtiraslari ile yogrulmuş cisme gelmiş bir şey olarak yorumlanir. sağdan sola, bir inanışa göre cennetten dünyaya bir şimşek çakar ve kişisel hırs ve ihtiraslarımızın kurduğu, kötücül kozayi yakar. kuleden aşağıya iki tip düşer, bu iki tip daha önce de şeytan kartinda zincire bagli resmedilmişlerdir. şimşek aynı zamanda ışıktır. bilincin üzerine örten herşeyi kaldırır ve kozayı yakarak insanı gerçeğe ulaştırır. resimde iki tiple birlikte aşağıya 22 kıvılcım düşer. her kıvılcım arkana majaordeki diğer kartlari temsil eder.

    kara bulutlar toplanır ve eskiden parlak ve değerli görünen, insani aldatan ne varsa üzerine hiddetini aktarırlar. yıkılan kule, ani bir felaketin, ölüm kadar zor bir değişimin habercisi olarak resmedilmiştir. bu yuzden ani krizlere ve felaketlere yorulur.

    fal saçmalığının dışında* kartın tasarımını görmek isteyenler buyurup aşağıdaki linke tiklayabilir.
    http://www.learntarot.com/bigjpgs/maj16.jpg
  • final kısmında çıkmasını istemediğiniz*lanet tarot kartıdır
  • kartın üzerinde sadece kule yazar.
  • 2020 bir tarot kartı olsaydı, bu kart olurdu.
  • kökeni antik mısır'a dayanan bir tür kehanet aracı olarak kullanılan (tasvip etmediğim, sembol okuma gözüyle baktığım) tarot destesinden, on altı numaralı arkana majör kartı. zaman içinde farklı resmedilmiş pek çok destesi olsa da günümüzde en çok, bir okültist olan, arthur edward waite'ın direktifleri doğrultusunda, pamela colman smith'in çizdiği ve ilk olarak 1909'da yayımlanan tarot kartları kullanılmaktadır.

    the economist'de bu seriyi kullanmıştır.

    kapak resimlerine şifrelediği sembollerle, güne ve geleceğe yön veren, senaryo yazan ve sonra filmi tüm dünyada aktif katılım, kitlesel etkileşimle oynatanların dergisi the economist, ilk defa 2017 yılında tarot kartlarından, arkana majör destesine ait sekiz kartı resmetmiştir.

    ilk kart the tower, bilinen kart üzerinde değişimler yapıp, günümüze uyarlanmış şekliyle, rusya/ukrayna arasında cereyan eden gelişmelerin, putin'in işgali diye basite alınmayacak kadar etraflı, köklü, yayılımcı olacağı sembol diliyle resmedilmiş.

    bugün şöyle bir habere denk geldim, rus tanklarının üzerinde kullanılan z ve v harflerini sembol olduğu için, ukrayna bu harfleri kullanmayı yasakladı ve kanun teklifi kabul edildi.

    kartın orijinalinde, sağ tarafta z ve v harfleri vardır, 2017 the economist kapağında, sağ taraf ukrayna, sol taraf rusya orak-çekiç sembolüne sahiptir. kule, kiliseyi sembolize eder ve sol tarafta kulenin tepesinden düşüşe geçmiş bir papa şapkası vardır. sağ tarafta ise z ve v harfleri iç içe geçmiş bir yıldırım vardır. the economist'in çiziminde, sağ tarafta çarmıha gerilmiş isa tasviri vardır. ve tam tepede ise bir nükleer sonrası oluşan o bilindik görüntü, mantar şeklinde siyah duman. pek çok ayrıntı var yine, kilise kapısında bir mektup, bir not, kırmızı giymiş insan figürleri, buğday tarlası... büyük resim kursu mu dedi birileri.

    eyyorlamam bu kadar. z ve v harfleri yasaklanınca, yıllar evvel gördüğüm bu kapak aklıma geldi. daha fazlası çiğlik olur, yeter bu kadar, bal sofrasına sinek dadandırmayalım.
    evet.

    orijinal

    the economist 2017
  • babam hastanede yatarken çıkmıştı tartı falımda. bir kaç hafta sonra da vefat etti.
  • yıkılan kule bir yerde inandığımız şeylerden sınanacağımızı ve en güvendiğimiz alanlardan sınava tutulacağımızı anlatabilir. hiç sorgulamadığımız, körü körüne bağlandığımız şeylere karşı uyarı niteliği taşır.
  • adı üstündedir. kendimize oluşturmuş olduğumuz ve içerisinde kendimizi suni bir güvende hissettigimiz fildişi kulelerimizin yıkılışını temsil eder. beklenmedik bir anda olur genellikle. dışsal etmenler ile gerçekleşir. kendini hayali zincirlere vurmuş birisinin zincirlerinden koparılmasıdır. bağlanmış basiretin çözülmesini ifade eder. sistemsel bir müdahele olduğundan güzellikle olmaz pek, acı verir. eğer değişime direnilmez ve dönüşüme izin verilirse sonrasında güzellikler getirir. inat etmekte ısrarcı olunursa kalıcı ölüm gerçekleşir ki, geri dönüşü yoktur. *
hesabın var mı? giriş yap