• her zaman yaptığım şey. çok cool bir hareket. arkamdan garsonlar ya utanç duyuyorlar ya da siklemiyorlar. bilmiyorum hiç geri dönüp bu hamlem karşısında garsonların duygu ve düşüncelerini sormadım.

    bence siklemiyorlar.
  • bunu yaparken yetkiliye ya da müdüre haber verin ki bir işe yarasın.
  • bir diğer versiyonu için (bkz: uzun süre hesap gelmeyince ödemeden gitmek)
    hep yapmak istemişimdir.
  • şahsen bir kaç defa başıma gelmiş eylemdir, özellikle kısıtlı öğle yemeği molalarında sanki kasıtlı yapılıyormuş gibi hissettiğim durumdur.

    bu garsonlar yüzünden insan ister istemez fastfooda yöneliyor.

    hele birde garsona sesini duyurmak kendimi göstermek gibi çabalar içine giripte başarısız olduysam artık arza çıkmaması için dönüp arkamı ben çıkıyorum.
  • yakışıklı adamların ve güzel kadınların hiç yapmayacağı eylem.
  • hep yaptigim is, bir de verdiğim siparis bi saatte gelmezse eger ya mekandan ayriliyorum yine, ya da bir daha ayni yere gitmiyorum.
  • geçen gün bir pastane-cafe'de yaptığım hareket, çıkarken afiyet olsun dedi garson, o ana kadar sessizce çıkmayı düşünüyordum; ne yedik afiyet olsun diyorsun bir de dedim, buz gibi rüzgarlar esti, daha cool oldu çıkışım.
  • elbette yapılması gerekendir ancak şöyle bir içeriden bakarsak;

    öğlen yemeklerinde normalde bom boş olan dükkana bir anda 100 kişi girer, haliyle hepsinin 1 saat içerisinde yemesi içmesi gerekir. diyelim 4 garson 2 komi çalıştırılan bir mekan, en az 30 masa demektir bu ve bir masanın siparişi (ki bu dangalak ve mıy mıy bir türlü sipariş veremeyen müşterileri işin içine katmıyorum) 1 dakika sürer. ufak bir hesap yaparsanız sadece masaların başında 30 dakika dikilirler. haliyle aksamalar genellikle olur. siparişi verdiniz sonra bunun servis kısmını konuşmuyorum bile ama hesap kısmı daha bir can sıkıcıdır. öğlen yemeklerinde hesaplar ayrı ödenir, kimisi sodexo verir, kimisi ticket vs. garsonun hesabı bölmesi, kartı alıp hesabı girmesi onay beklemesi durumları servisi aksatır. ki zaten durumu bilen aksamanın kaynağını da bilir ancaak pek işine gelmez.

    bir çok çözümü olmasına rağmen bu tip mekanlarda durumu hızlandırmak için büyük özveri ile çalışan elemanlar vardır. ayı anda her masayı akılda tutmak, düzgün sipariş girmek, benim pizzamda şu olmasın, salata şu konsun gibi özellikleri ayırt etmek, ciddi bir efor serf etmek (bir garson günde ortalama 5-6 km yol kat eder), mutfakta çalışan yavşaklarla uğraşmak ve bunların hepsini bir arada yaparken güler yüzlü olmak zor iştir.

    yıllarca yapmış birisi olarak siparişi alınmayınca mekanı terk eden müşteri garsonun moralini bozar.. götünün üzerinde oturup günde 20 mail cevaplayıp, 1 toplantı ile durum değerlendirmesi yapan plaza yavşaklarının anlayamayacağı durumdur.
  • yurt dışında fakir öğrencilik yıllarımda gaz basarken, pompa pompa yetişmeye çalışırken çok uluslu sövmeler eşliğinde, benzin almadan giden arabaları görünce çok sevinirdim. zaten götüm donuyordu iki üç araba da varsın gitsin, bana trip atsın. repertuarımda bu gibi tecrübeler olması sebebiyle şimdi geç servislerde duruma göre anlayış gösterebiliyorum.
  • (bkz: kahve dünyası) masadaki drajelerden yiyip kaçıyorum ben de.
hesabın var mı? giriş yap