• bu adamı yaşlı bulanların ülkesinde seçim zamanı 69 yaşında olacak adamı 5 yıllığına cumhurbaşkanı yapmak istiyorlar.

    bu hiç değilse sembolik, öbürü adamın ağzına sıçıyor
  • babası yunan değildir. babası avrupa ülkeleri tarafından yunanistanın başına konmuş danimarka-alman karışımı bir hanedana mensuptur. ataları danimarkadan gelip yüz yıl yunanistanı yonettikten sonra bunun dedesini tahttan indiriyorlar. babası da sürgündeki prensken haklarından feragat edip elizabet teyzemle evleniyor. yanlış bilgi vermeye gerek yok.
  • 73 yaşındaki adamda prens unvanı komik duruyordu zaten.
  • türkiye’de kendisinin müslüman olduğuna ve artık bu kafir düzeni değiştireceğine inanan kaç kişi olduğunu bilseniz, geleceğe dair bir dirhem umudunuz kalmaz.
  • adam 73 yaşında kral oldu. şimdi kralım diye seslenseler adam üzerine alınmaz, bakmaz. prens diye kalsın ama bilelim ki kral.
  • prens charles, birleşik krallık'ın kralı olunca alacağı muhtemel isim.

    geç gelen edit: oldu bile.
  • birinci charles, meclisi kapatıp iç savaşa yol açmıştı ve kellesini kaybetmişti.

    ikinci charles, babasını öldürenlerden intikam almaya çalışırken eşi benzeri görülmemiş bir yangın felaketiyle başkent londra kül olmuştu.

    üçüncü charles dönemini kazasız belasız atlatmasını diliyorum ingiltere'nin.*
  • kraliyet ailesini küçültmek gibi birçok reformist planı olduğu söyleniyor. çekirdek aile dışındakilerin crown estate koruması altından çıkarılabileceği belirtiliyor. yani taht sırasında olmayanların birçok hakkı elinden alınabilir gibi bir beklenti var ingiltere'de.

    bunun dışında saygısından ötürü planlarına dair bir renk vermemiş şu ana kadar. siyasete daha çok karışabilir, liz'in çizgisinden çıkabilir denilmekte.

    genel olarak hala tartışmalı bir figür, birleşik krallık çoğunluk olarak kendisinin bir müddet sonra tahtı oğluna devretmesini istiyor. bunu yapar mı, yoksa ölene kadar tahtını savunur mu göreceğiz. bilinen şey çok zor bir alışma dönemi geçireceği ve halk tarafından bir müddet kabul göremeyeceği.

    ekstra genel kültür bilgisi: bugün parlemento tarafından krallığı onanacaktır. ancak taç giyme töreni (bkz: coronation) tam bir yıl sonra gerçekleşecektir. bu gerçekleştikten sonra şimdi resmi olarak veliaht prens olan william'a bizzat galler prensi unvanını devredecektir. prens william şu anda otomatik olarak babasının cornwall dükü unvanını devralmıştır. charles'ın eşi camilla normalde philip gibi prenses (konsort prenses) unvanı alacakken, geçtiğimiz yıl elizabeth kendisine "konsort kraliçe" (bkz: queen consort) olabilme hakkını vermiştir. charles vefat ettiğinde (bkz: dowager queen) yani "dul kraliçe" olacaktır ancak william'ın biyolojik annesi olmadığından ana kraliçe (bkz: queen mother) olabilir mi bundan emin değilim.

    güncel edit: charles sürekli unvan değişikliğiyle kafa karışıklığı olmaması açısından oğlu william'ı doğrudan (bkz: galler prensi) olarak ilan etti. ancak (bkz: the crown) izleyenlerin de bileceği üzere, resmileşmesi için önümüzdeki yıl galler'de bir tören gerçekleştirilecek. bunun için öncelikle charles'ın kendisinin taç töreninin gerçekleştirilmesi gerekiyor.
  • "annesinin aksesuarları" olarak tabir edilen şeyler ingiltere tahtını ve hanedanın egemenlik hakkını simgelediği için doğal olarak onları kullanan kraldır. ama annesinin zarafetinden çok uzak olduğu ve hanedanın olumsuz yönlerini temsil ettiği de bir gerçek.
  • twitter’da biri taçlı, asalı fotoğrafına “tekkeyi bekleyen çorbayı içer.” yazmış. beş dakkadır buna gülüyorum.
hesabın var mı? giriş yap